Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość anastazja 22

perforacja przegrody nosa,przeszczep

Polecane posty

Gość gość
Napisać już możesz, wiesz powiem szczerze że zbiegiem czasu coraz bardziej się. Zastanawiam nad sensem operacji żeby naprawiać dziurę. Narazie udam się na tą konsultacje zobaczę co powiedza ale powiem szczerze jak dziura by mi się nie powiększala to bym to zostawił i z tym żył dlatego narazie będę kontrolował i zobaczymy. Jestem w trochę lepszej sytuacji bo ja mam na tylniej części przegrody i nie odczuwam aż takiego dyskomfortu. Przednie maja to do siebie że mogą gwiazda i wysycha śluzówka nosa.

Gość gość
Napisałam do Krajmedu. pani odpisała ze robią bardzo dużo takich operacji i każda się udaje.koszt to od 7 tyś do 15 tyś. czeka się do 3 miesięcy na operację.co o tym myślicie może warto tam pojechać ?ciekawe czy to prawda z ta skutecznością.

Gość gość
Ja nie wiem ,chciała bym jechać do Niemiec ale koszta są dość wysokie.Narazie będę chciała to skonsultować z najlepszym lekarzem od tych spraw najbliżej gdzie mieszkam czyli w Szczecinie.Lepsze opinie od Krajmedu ma Pszczyna i Warszawa chyba MML.Każdy przypadek jest inny wszędzie najlepiej żeby oni to zobaczyli i wtedy rozważyć gdzie ewentualnie robić.Tak że najpierw czyba trzeba będzie pojeżdzić jak ma się takie możliwości i pieniądze.Dla mnie ta dziura jest dość uciążliwa gwizdać nie gwizda aż tak mocno nie wysycha ale czuję że ona jest do tego odczuwam ciągnięcie i pobolewanie np.w czasie jedzenia bo ona jest w przednij części nosa.

Gość gość
Byłem na konsultacji w krajmedzie i rozmawiałem z lekarzem z tego co się dowiedziałem robią tam ok 5-8 operacji rocznie nie zawsze daje się zamknąć za pierwszym razem cała dziurę czasem potrzeba drugiej operacji, Cena N jaka możesz liczyć to ok 12-15 tys mi wyliczyli coś koło 14 z tego co pamiętam musiał bym sprawdzić jeśli ja bym miał to robić to w Niemczech u dr stange jak nie u niego to jest jeszcze kilku innych specjalistów może zrobią taniej.

Gość gość
Odnośnie pobolewania to i ja je miałem po czasie ustąpiły. Czułem lekki ból nawet podczas snu leżąc na boku. Teraz już jest normalnie nic nie boli

Gość gość
Ale masz na mysli specjalistów w polsce czy za granicą ???

Gość gość
A kiedy tak wogóle miałeś operację,po jakim czasie te pobolewania mijają?Dzisiaj dzwoniłam do Krajmedu ,MML i do Pszczyny wszędzie robią ale wiadomo trzeba przyjechać żeby skonsultować.Dzwoniłam też do Grudziądza żeby dowiedzieć się trochę więcej o tychklipsach.Rozmawiałam z dr.hab ,bardzo miły lekarz wszystko mi wytłumaczył.No i niestety nie każdy kwalifikuje się do tego.Ważna jest lokalizacja ,wielkość,czas od operacji.Sam klips niby nie powoduje uczuleń nie trzeba go wymieniać tyle że trzeba się przyzwyczaić.Jeżeli się ktoś kwalifikuje to ponoć warto założyć,bo stabilizują się warunki w nosie jest prawidłowa cyrkulacja,nie wysycha nie ma gwizdu.Można do nich wysłać tomografię i oni odpowiedzą ,koszt całości to 2 tys.zł

Gość gość
Specjalistów za granicą, operacje miałem w lutym ja mam lepiej tak od miesiąca dr. Krajewski wydawał się podczas konsultacji szczery możecie do niego pojechać porozmawiać w krajmedzie w innych miejscach nie byłem tak więc nie dam rady nic powiedzieć.

Gość gość
Klips można zakupić samemu za 250 zł i założyć u laryngologa. mi nawet proponowali żebym sobie sama założyła bo to bardzo proste, ale to odpada :)

Gość gość
Ta opcja z klipsem odpada czy klips?Ja też sama nie wiem co robić czy ten klips pomoże czy operacja ale jeszcze żeby była pewność że się przyjmie.Zastanawiam się jak to jest z implantem bo dużo ludzi mówi i pisze że mają implant bo chrząstka często odrzuca przeszczep czy to znaczy ,że implantu nie.

Gość gość
Nie wiem a gdzie stosują te implanty stosują w jakich szpitalach lub innych miejscach ciekawe na jakiej to zasadzie było by

Gość gość
ta opcja z klipsem , a ogólnie klipsem jestem zainteresowań.tyle.że ja ta dziurę to mam bardziej z tylu niż z przodu i zastanawiam się czy się kwalifikuje do tego...implanty robią min w Krajmedzie.

Gość gość
Wczoraj trochę więcej poczytałam co jak ikto wykonuje to w Polsce i chyba jednak stawiałabym naKrajmed.W Niemczech oprócz drStange nie znalazłm informacji o innych lekarzach.

Gość gość
Ja mam małe dziecko więc operacja za granicą odpada.... krajmed bądź klips. w zeszłym roku jeszcze nawet nie zastanawiałam się nad tym, ale od zimy mam dziwne objawy... przytukanie się tego nosa... wydzielina po gardle która spływa, ucisku tego nosa, zatok, ból gardła. nie wiem czy to jest spowodowane ta reformacja. narazie czekam na testy alergologjczne.

Gość gość
Dawajcie znać o swoich poczynaniach. Pozdrawiam

Gość gość
A tą dziurę tez masz po operacji tak jak my.Ja też mam takie objawy denerwuje mnie to codziennie ,tyle że mam tą dziurę niecałe dwa miesiące.Nie wyobrażam sobie tego żeby tak się męczyć cały czas.Trzeba będzie powoli działać chociaż powiem szczerze ,wszystko mnie przeraża.Ja nie byłam jeszcze na żadnej konsultacji,dopiero powoli wychodzę z załamania psychicznego.Gdzieś za tydzień ,dwa bedę jechała do Szczecina dam znać co powiedzieli .

Gość gość
Nie dziurę mam możliwe że od dziecka , a dowiedziałam się 10 lat temu, ale do zeszłego roku nie przeszkadzała mi jakoś bardzo.Planuje w Lipcu wybrać się do Krajmedu na konsultacje i jeśli się uda to w tym roku zrobię ten zabieg. ciekawe jak długo leży się w tym szpitalu po zabiegu. i jak długo trwa ten zabieg.

Gość gość
Z tego co wiem leży się 1 dzień zabieg trwa ok 3 godziny.

Gość gość
Jak dzwoniłam to powiedzieli że 4 dni no i operacja ok.3 godzin,a najbliższy termin konsultacji gdybym się zdecydowała to był na połowę lipca.A daleko masz do Warszawy?Bo ja przeszło 600 kilometrów ,odpowidzialną pracę ,dziecko i nie wiem jak to wszystko zorganizować.

Gość gość
Ja mam 200km z kawałkiem musisz się zastanowić pierwsze co to konsultacja potem trzeba myśleć co dalej.

Gość gość
Mam 200 km więc nie ma tragedii. też mam odpowiedzialna pracę i małe dziecko, ale wydaje mi się ze lepiej wcześniej nic czekać aż coś się pogorszy.Mam nadzieję, że jakoś to się zorganizuje. 4 dni to długo.:/

Gość gość
Jak byłeś w Krajmedzie to długo trwała ta konsultacja?Jak dzwoniłam to powiedzieli że konsultacje są tylko z Dr.Krajewskim i to on operuje lubDr.chyba Krawczyński.Nie wiadomo czy wszystkie przypadki operują,a dr.Krajewski w porządku czy taki sobie?

Gość gość
Umówiłam się na 20 Lipca na konsultacje do Krajmedu. Mam nadzieje, że będę mogła jechać. Koszt 280 zł.

Gość gość
Daj znać jak było,ja najpierw na Szczecin a Warszawa chyba po wakacjach bo teraz nie dam rady.

Gość gość
A co do tej rinopanteiny... smaruje nią nos od kilku dni i powiem że wykluczyła strupki, ale po każdym posmarowania na chwilę przybyła mi się nos i czuje uścisk w nosie i gardle jednoczesnie... czy to normalne ??

Gość gość
Ja też zaczęłam smarować i też mam takie uczucie przytykania,gdybym wiedziała o tej maści wcześnij nie miałabym pewnie strupów i nie powstałaby dziura ale w szpitalu kazali mi tylko psikać solą fizjologiczną.Dla mnie na dzień jednak lepszy jest NOZOIL a na noc smaruję tą maścią.

Gość gość
Dr Krajewski to założyciel krajmed mi się wydawał ok podczas konsultacji. Mówił że kilka rocznie takich zabiegów wykonuje, a także mówił że op mógł bym mieć we wrześniu czyli 6 miesięcy po poprzedniej op.

Gość gość
Najlepiej chyba poczekać żeby minął rok.A słyszałeś coś o dr.Tribull Potapczuk z Berlina?Bardzo dobre opinie w Polsce ma teżdr.Zachara z Polanicy no i dr.Krawczyński z Krajmedu.

Gość gość
Poczytałam o dr. Zachara naprawdę bardzo dobre opinie. ciekawe czy wykonuje tego typu zabiegu dot. perforacji i w jakiej cenie.

Gość gość
Robi napewno zajmuje się zabiegami rekonstrukcyjnymi chrzęstno-kostnymi.Znalazłam kilka wpisów po operacji zamykania perforacji i to były skomplikowane przypadki.Tylko pytanie czy te wszystkie opinie o lekarzach są wiarygodne.Możesz poczytać też o dr Jaworskim z Warszawy on też zamyka te okropne dziury.Przyjmuje w Klinice Malia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się