Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 anastazja 22

perforacja przegrody nosa,przeszczep

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Prawie jak Michael Jackson Hehe

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
I Nos ci odpadnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie na艣miewajcie sie z czyjego艣 nieszcz臋艣cia bo i was mo偶e co艣 takiego spotka膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Warmi艅sko mazurskie,i co b臋dziesz jecha艂 na konsultacje do Neuss?Wczoraj pojawi艂 si臋 nowy komentarz.U mnie nic nowego by艂am jeszcze na jednej konsultacji profesorskiej i musz臋 czeka膰 ok.p贸艂 roku.Proponuj膮 mi operacje w Polsce ale jeszcze my艣l臋.Mam trzy mo偶liwo艣ci Warszawa ,艂贸dz lub Police.Ca艂y czas mysl臋 o Neuss ale przera偶a mnie odleg艂o艣膰 i kwota operacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kto Ci proponowa艂 w Polsce i jak ci si臋 z tym 偶yje teraz po takim czasie, powiem szczerze 偶e si臋 zastanawiam bo mi to nie przeszkadza oddycham normalnie nic nie boli itp jest wszystko ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W klinice w Policach prof.Prowans lub prywatnie W-wa dr.Janusz Jaworowski podejmuje si臋 trudnych przypadk贸w ostatnio zamyka艂 du偶膮 perforacje u kobiety w lutym tego roku jest jej komentarz na jego stronie lub br Krawczy艅ski.Wiem 偶e w szpitalu w Warszawie na Banacha lub Szaser贸w zajmuje si臋 tym dr.Gotlib i w Lublinie dr.Kupisz.Ale nie mam przekanania do Polski mo偶e za bardzo kieruje si臋 opiniami innych.A jak mi si臋 偶yje?Dobrze nie jest ale od czasu jak wog贸le nie zagl膮dam do nosa jest troch臋 lepiej.Oddycham w miar臋 dobrze raczej mnie niie boli tylko troch臋 ci膮gnie,musz臋 ca艂y czas nat艂uszcza膰 w 艣rodku.My艣l臋 ,偶e zaczynam si臋 do tego stanu po prostu przyzwyczaja膰.Chcia艂abym to zamkn膮膰 zw艂aszcza 偶e pewien lekarz porz膮dnie nastraszy艂 mnie co mnie czeka i czym grozi posiadanie dziury.Ale tutaj z t膮 skutecznosci膮 zamykania jest cienko jeszcze mam czas wi臋c nie my艣l臋 tak pochopnie jak na pocz膮tku.P.prof. powiedzia艂a mi 偶e je艣li w Polsce to lepiej 偶eby zaj膮艂 si臋 tym chirurg plastyk.Je艣li nie b臋dzie dzia艂o si臋 nic gorszego to czekam i my艣l臋 jednak o Neuss,chyba 偶e tu kto艣 mnie przekona o szansie powodzenia operacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niepotrzebnie ci臋 nastraszyl nie wszystkie dziury w przegrodzie wymagaj膮 zamkni臋cia. Nawet jest to opisane u dr. Vuyk jak i u. Kilku innych z USA tak wi臋c my艣l臋 偶e 偶alezy to czy krwawi czy si臋 powi臋ksza itp. Nie decyduj si臋 si臋 zbyt pochopnie wybierz najlepsz膮 opcje dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Komentarz widzia艂em u dr Michalika z mml 偶e zamyka艂 mo偶esz jak chcesz sprawdzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie niedawno te偶 rozpoznano perforacj臋 o 艣r. ok. 3 mm w cz臋艣ci przedniej, bardzo si臋 zmartwi艂am. Najwa偶niejszy jest fakt czy perforacja si臋 powi臋ksza czy nie. Je艣li nie, to operacja nie musi by膰 konieczna. Jednak w zwi膮zku z du偶膮 obaw膮, jaka sytuacja jest i b臋dzie u mnie wybra艂am si臋 kilka dni temu na konsultacj臋 do P. dr Krawczy艅skiego do 艁odzi i jestem szczerze zadowolona. Dr dok艂adnie obejrza艂 ubytek i stwierdzi艂,ze jest zagojona i nie powinna si臋 powi臋ksza膰. Z uwagi na trudn膮 lokalizacj臋 (z przodu) oraz znaczny ubytek chrz膮stki w艂asnej po nieudolnej septoplastyce raczej nie zach臋ca艂 do zabiegu (co nie oznacza,偶e nie podj膮艂by si臋 operacji, ale nie forsowa艂 tego pomys艂u na si艂臋). Zaproponowa艂 obserwacj臋. Dr wydaje si臋 profesjonalist膮, nie naci膮ga na niepotrzebne procedury, bardzo sympatyczny i cierpliwy. Polecam, cho膰by dla w艂asnego uspokojenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze s艂ysze膰 ja te偶 b臋d臋 musia艂 uda膰 si臋 do dr krawczynskiego chyba jest to najlepszy fachowiec w Polsce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 masz perforacj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niestety tak te偶 po prostowaniu ju偶 si臋 wypowiadalem na tym forum. Pozdrawiam i trzymajcie si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam serdecznie! Chcialam sie podzielic swoimi doswiadczeniami. Jestem po operacji zamykania perforacji. Operacja prowadziona wlasnie przez dr Stange. Ogolnie dostalam 95% ze przeszczep sie przyjmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam i jak tam by艂o jak samopoczucie po operacji i jakie koszty by艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak na razie jest ok goi sie wiec swedzi piecze troche denerwujace ale ogolnie nastawialam sie na gorszy bol. Mieszkam w Niemczech a tu ubezpieczalnia pokrywa koszt operacji wiec wlasciwie nawet nie wiem ile kosztuje. W czwartek mam wizyte u swojego lekarza wiec licze ze mi powie dokladnie jak to wyglada czy dobrze sie goi itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A du偶膮 mia艂a艣 perforacj臋?Jak wygl膮da metoda stosowana przez dr. Stange.W Niemczech 95 % w Polsce 5 % powodzzenia operacji.Jak mo偶esz to napisz co艣 wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak mo偶esz to daj zna膰 co lekarz powiedzia艂 po konsultacji a w Niemczech ile czasu czeka艂as na operacj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Performacja mialam okolo 5 mm. Na konsultacje czekalam jakies 2 miesiace i nastepnie na operacje 2. Chrzasta jest pobierana z ucha a jak dokladnie nazywa sie ta metoda to nie wiem ale jest to zwiazane z laserowym pol膮czeniem chrzastki z przegroda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chcia艂am jeszcze zapyta膰 ile czasu 偶y艂a艣 z tym ubytkiem,czy przeszkadza艂o ci to i czy by艂 to skutek operacji np.prostowania przegrody.Czy dr.Stange powiedzia艂 ile czasu musi min膮膰 偶eby mie膰 pewno艣膰 ,偶e przeszczep si臋 przyj膮艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O performacji dowiedzialam sie po ciazy jakos 9 miesiecy temu. Performacja powstala na skutek infekcji najprawdopodobniej :/ jesli chodzi o dolegliwosci nie wspominajac o ciaglym dreczeniu sie to rowniez sluzowka wysychala poprzez zaburzona cyrkulacje powietrza, "gwizdanie" i ciezko mi sie oddychalo uczucie takie jakbym nie mogla do konca powietrza nabrac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam po prostowaniu przegrody te偶 najprawdopodobniej na wskutek infekcji ,kt贸r膮 lekarze nazwali procesem gojenia.Ubytek mam prawie rok a dolegliwo艣ci podobne do twoich,fizyczne i psychiczne.W Polsce operacja jest p艂atna i z bardzo ma艂ym wska偶nikiem powodzenia o ile wog贸le kto艣 si臋 jej podejmie.Tak wi臋c mam problem ,w Niemczech tez p艂atna i to wcale nie ma艂o kosztuje.A mo偶e masz namiary na lekarza w Niemczech ale bli偶ej Polski ,kt贸ry tym si臋 zajmuje.S艂ysza艂am o dr.Kaschke z Berlina ale nie mam wiele informacji na jego temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moj lekarza polecil mi dr. Stange na miejscu mialam rowniez lekarzy ktory zajmoja sie takimi operacjami ale on nie dawal zadnych pewnosci. Do Neuss tez mialam daleko bo 200km ale mimo wszystko wybralam wlasnie ta klinike i jak narazie jest wszystko ok no i samo to ze dawali mi taka pewnosc ze bedzie dobrze i przeszczep sie przyjmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzymamy kciuki za. Ciebie daj zna膰 czy si臋 przyj臋艂o wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witajcie, czytam i chyba sie zgubilam, bede wam wdzieczna za pomoc. Dr Krajewski i dr Krawczynski - to Krajmed w Warszawie, Dr Stange nie znalaz艂am w necie, poprosze o wiecej informacji, w USA - kto tam jest godny polecenia? Dr Hade Vuyk znalazla - wysle tam zdjecia - Amsterdam. Ja niestety mocno krwawie i juz nie mam sily, musze cos z tym zrobic jak najszybciej. Nos mnie boli, krwawi, nieladnie pachnie (moze mam juz obsesje), przeszkadza mi to w funkcjonowaniu. Znalazlam was niedawno, czytam i jeszcze bardziej sie boje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak krwawi to nie dobrze, Masz tutaj dr stange opinie https://m.jameda.de/neuss/aerzte/hno-aerzte-hals-nase-ohren/dr-thoralf-stange/uebersicht/81123754_1/ Przyjmuje w https://www.hno-neuss.de Je艣li chodzi o Ameryk臋 to dr Hamillton ale tam jest bardzo drogo. W krajmedzie z tego co si臋. Dowiadywalem robi膮 takie co艣 ale nie znam rezultat贸w. Vuyka bym odpu艣ci艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I druga sprawa po czym masz perforacje? I od kiedy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje za info i za linki. Umowilam sie na wizyte do dr Krajewskiego w drugiej polowie kwietnia, 4.04 w Enel Medzie dr Cecherz (mam w pakiecie - zobaczymy co powie, moze kogos wskaze, poleci). Dlaczego odradzasz dr Vuyk? USA - sprawdze cene - domyslam sie ze moze byc bardzo drogo. Zostaja tylko Niemcy? Perforacja po Otrivinie, od 2013 roku. Najchetniej poda艂abym ich o s膮du, a jak widze ich reklamy to mi s艂abo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Daj zna膰 co powiedzieli na konsultacjach.A du偶y masz ubytek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W mojej ocenie duzy, ale 4.04 bede wiedziala wiecej po pierwszej konsultacji. Sprawdzilam cene w USA 18700-25k USD ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Vuyka odradzam bo czyta艂em o statystykach danych leka偶y i mia艂 on w granicach 40% skuteczno艣ci. Jeszcze z mojej strony tego lekarza mog臋 poleci膰. http://stedile.med.br Bardzo wysoka skuteczno艣膰 ale nie wiem jak z cen膮.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋