Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona matkami

Zwiększona zachorowalność na krztusiec. Dziękujemy Wam matki nie szczepiące :/.

Polecane posty

Z tą Austria to mnie zaciekawiłeś i aż sprawdziłam ;) Wg badań WHO (Źródło: Kariologia współczesna Piątkowskiej) Austria ma 2x niższą frekwencję próchnicy niż Polska (43,4 oraz 86.9), ale i tak wysoką w porównaniu do "profluorowych" krajów jak Dania (25), Francja (22,2) czy Norwegia (33,2). Nie znam metodyki profilaktyki w Austrii, to się wypowiadać nie będę. Przytoczyłam wyłącznie statystykę

Gość walnięte w dekiel bydło
hgg, możesz myśleć jak chcesz :) Kto wie, może będzie ci dane na własne oczy się przekonać, jak po szczepieniu ze zdrowego wesołego bobasa staje się roślina na długi czas. Kiedyś, dawno też nie miałam pojęcia o wielu kwestiach, a gdybym wiedziała wtedy to co wiem dziś??? Ah, a gdyby babcia miała wąsy, prawda?

Oczywiście niczego złego ci nie życzuę. Bądź w zdrowiu ty i twoja rodzina.

hgg, a to ja nie wiem skd te statystyki wzięłaś, wszakże na austriackiej stronie rządowej ds. zdrowia jak byk stoi: "Im sterreichschnitt besteht vergleichsweise bei 40% der erhobenen Sechsjhrigen. Behandlungsbedarf, whrenddessen ebenda rund 36% der Kinder mit Migrationshintergrund Behandlungsbedarf aufweisen." Krótko mówiąc: 40% wszystkich dzieci z terenu AT, w tym 36% dzieci przybyłych emigrantów, więc policz sobie procent austriackich dzieci.

Rajhanna - mam nadzieję, że jeszcze tu zaglądasz, bo pragnę Ci napisać, co powiedziała mi moja asystentka z którą miałam ćwiczenia z mikrobiologii, pani doktor swoją drogą, na ćwiczeniach o szczepionkach. Zapytałam ją co myśli o szczepieniach. Odparła, że te które są obowiązkowe są potrzebne, ale te wszystkie pneumokoki, meningokoki i inne koki, to zwykłe nabijanie kasy przez koncerny farmaceutyczne, propaganda w mediach, że jest to konieczne i jak się tego nie zrobi, to jest się złym rodzicem.

Dodam urodzonych i leczonych od początku w AT.

>hgg "Oj bo prawda jest taka że każdy słyszy to co chce słyszeć. I zdesperowani, zdruzgotani rodzice uwierzą w każdą bzdurę, która wytłumaczy chorobę ich dziecka (a także nieraz ich usprawiedliwi)" Wcięło nasze ostatnie dwa posty. Jakkolwiek ;) Oj, napisałaś o sobie? Takie właśnie wrażenie odnoszę :)

lotochanpi1972 "muszę to wszystko przemyśleć - http://tabletki.waw.pl" Lepiej nie myśl, tylko zacznij więcej się ruszać :D Jak zwykle ktoś musi linka z reklamą wstawić :D

Gość ALDONA ORMAN
janina ochojskz katarzyna mongomery to są przykłady chorych ludzi którzy nie zostali zaszczepieni

Gość ALDONA ORMAN
ochojska miało być

Gość i jaki z tego morał
Kubuś Skalik - szczepiony. Zmarł na to, na co został zaszczepiony dzięki szczepieniu: http://stopnop.pl/szczepionki/przeciwko-gruzlicy/85-kubus-skalik-smierc-po-szczepionce-bcg Matka opowiada o ciężkich powikłaniach poszczepiennych i pokazuje dokumenty: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GOsjLpW4qu4 Takich przypadków można wymienić bez liku i nie tylko dotyczące jednej szczepionki.

Gość fantastycznie, idź już stąd
😴 🖐️

Gość i jaki z tego morał
@fantastycznie, idź już stąd - Nawzajem :classic_cool:

Gość ALDONA ORMAN
up up

Gość i jaki z tego morał
Hahaha :Dw Polsce jest wyszczepionych pomiędzy ok. 95% społeczeństwa, zapewnili sobie oni ochronę przed strasznymi chorobami, a panikują nad 5% niewyszczepionych. To jak to, zaszczepieni boją się zarazić od niezaszczepionych? :D A skoro większość społeczeństwa jest wyszczepiona, to od kogo nieszczepieni mieliby się zarazić? :D

Gość i jaki z tego morał
Według WHO (WHO vaccine-preventable diseases: monitoring system) takie kraje jak Holandia, Belgia, Niemcy, Szwajcaria, Dania, Hiszpania od dekad nie szczepią w ogóle przeciw gruźlicy i jak dotąd nie ma epidemii, sporadyczne przypadki zachorowań tylko wśród bezdomnych i osób nadużywających alkoholu, żadnych przypadków u dzieci. Przeciw heinego-medina (polio) ani ipv ani opv od najmniej trzech, czterech dekad nie szczepią w ogóle: Irlandia, Dania, Łotwa (od dekady), Litwa (od dekady), Ukraina (od dekady), Węgry, Słowacja, Czechy, Holandia, Anglia, Francja, Portugalia, Hiszpania, Szwecja, Belgia, Austria, Niemcy, Szwajcaria. Wszystko to ze strony WHO. I gdzie te epidemie? Dlaczego jeszcze nie powróciły te straszne choroby?

Gość i jaki z tego morał
Twierdzę, że nie ma co popadać w paranoję, antybiotyki ogólnie są przydatne, ale trzeba je właśnie traktować jako konieczność, gdy nie ma możlwiości leczenia w inny sposób. Tutaj ciekawy krótki film nie dotyczący antybiotyków, ale biznesu farmaceutycznego: http://www.youtube.com/watch?v=jhAIuOaK8l4

Gość ALDONA ORMAN
up

Tu macie film do starej i bardzo dobrze znanej sprawy, jak firma Baxter producent szczepionek chciała rozsiać ptasią grypę, żeby spowodować tysiące zgonów w Europie, zasiać terrorystyczną panikę, a potem sprzedawać rządom i ludziom miliardy już przygotowanych szczepionek. Na szczęście wykryto transport wirusów ptasiej grypy w Czechach. Inna sprawa to Ogłoszenie przez zbrodniczy syndykat światowego rządu - WHO pandemii świńskiej grypy i wysokiego stopnia zagrożenia. Mało kto wie, ale kiedy WHO ogłosi 6 stopień zagrożenia, może częściowo przejąć władzę i zmusić ludzi do szczepień, albo ich izolować, czy wręcz utylizować. Nie na darmo w USA w wojskowych magazynach stoją tajemnicze miliony trumien. Jak pamiętamy pierwsze ognisko świńskiej grypy wybuchło w Mexyku. Był to wirus z amerykańskiego laboratorium. Dziwnie zabił tylko paru Mexykańczyków i żadnego Amerykanina. 3 dni później nagle ognisko pojawiło się na Ukrainie. Ale nie kilka zarażonych osób, tylko kilka tysięcy. Jest to niemożliwe w tak krótkim czasie. Tu chyba nie muszę tego tłumaczyć. Wirus został celowo tam rozsiany, prawdopodobnie z samolotu. Wtedy WHO ogłosiło pandemię. Premier, czy minister Rosji (już nie pamiętam) wprost oskarżył konkretne osoby z WHO (z imienia i nazwiska) o wygenerowanie wysokiego stopnia zagrożenia w zamian za łapówki, aby koncerny sprzedały masowo miliardy szczepionek. To wtedy Ewa Kopacz nie kupiła tych szczepionek. Były dowody na łapówki, sprawie jak zawsze ukręcono łeb. Koncerny farmaceutyczne zarabiają najwięcej na świecie i mogą kupić każdego prokuratora i sędziego. A jak to nie pomoże, to dostanie groźbę. Te koncerny są powiązane z amerykańskim rządem, ten jest powiązany z rządem brytyjskim (sprawa Monsanto i uciszenie wybitnego brytyjskiego naukowca). http://www.youtube.com/watch?v=AkykMa98Z_s

Wszyscy mają rację i ci za i ci przeciw szczepionkom! Szczepionki szczepionkom nie równe! To doskoał narzędzie zarówno by chronić jak i zabijać.

Gość matka nie szczepiaca
Proszę Bardzo!

Gość pilo
najbogatsze koncerny na świecie to te produkujące leki. Tam, gdzie jest biznes, nie zabraknie łajdaków , którzy zrobią dla pieniędzy każde świństwo, więc zakładanie, ze producenci i handlarze leków chca dla kogokolwiek dobrze, jest błędne. Tam gdzie biznes, tam łapówki, fałszowanie wyników, kupowanie opinii, byle tylko coraz więcej zarabiać. szczepić, myśle, że czasem trzeba, ale naprawdę z głową, a nie tak, jak nam pierniczy reklama handlarzy lekami.

Gość djndsknskdj
Ostry Gracz, wiesz o tym, że Jane Burgermeister po tej aferze miała okrutnie przerąbane? To, że straciła pracę po odkryciu szwindlu Baxtera, to jasne i można było się spodziewać, ale mało tego, sprowadzono ją do parteru, grożono jej, próbowano zrobić z niej psychicznie chorą i została pozbawiona środków do życia, na długi czas zablokowano jej konta bankowe, a nikt nie odważył się dać jej posady po tej aferze. Stanęła na nogi dzięki przyjaciołom, sprzedawała swoją książkę w wersji elektronicznej, gdyż żaden wydawca w Austrii nie odważył się jej wydać nakładem i jakoś stanęła na nogi i latem zeszłego roku opuściła Austrię i póki co zamieszkała w Berlinie i nadal zajmuje się tym, czym się zajmowała, czyli dziennikarstwem śledczym, a omal jej nie zniszczono całkowicie.

djndsknskdj Ostry Gracz, wiesz o tym, że Jane Burgermeister po tej aferze miała okrutnie przerąbane? To, że straciła pracę po odkryciu szwindlu Baxtera, to jasne i można było się spodziewać, ale mało tego, sprowadzono ją do parteru, grożono jej, próbowano zrobić z niej psychicznie chorą i została pozbawiona środków do życia, na długi czas zablokowano jej konta bankowe, a nikt nie odważył się dać jej posady po tej aferze. - Standard. Tak zrobiono ze wszystkimi, którzy się postawili koncernom i światowemu rządowi. Ludzie już nie mają praw. Są bydłem. Na topiku pedała najlepiej to widać, co się dzieje w społeczeństwie i jak zostało zniszczone. Nie ma już zdrowego, demokratycznego społeczeństwa.

Gość rosomak z roswell
Jak to czytam, to mi się przypomina posypywanie DDT dzieci w latach 50 :D http://www.youtube.com/watch?v=uf6KkjBCoVU Generalnie jestem zwolennikiem szczepień, ale niestety nie można bezkrytycznie przyjmować tego, co także ustami lekarzy prawią koncerny farmaceutyczne. Wielki pieniądz deprawuje. Tak było, jest i będzie. W nauce, w różnych jej dziedzinach i aspektach jej zastosowania, zdarzają się przełomy, które albo przekreślają dotychczasową wiedzę, albo stawiają ją w innym świetle. Przypomina mi się historia De Havillanda i ich Comet, pierwszych odrzutowych samolotów pasażerskich. Nim doszli do tego co przyczyniło się do katastrof, zginęło trochę ludzi.

Gość rosomak z roswell
Ostry Gracz. Taka uwaga. Używając określenia "rząd światowy", stawiasz się w jednym rzędzie z naiwnymi, którzy wierzą w inwazję kosmitów, wszechwładzę iluminatów itp... Oczywiste jest, że wielkie koncerny (nieważne czy farmaceutyczne, paliwowe, czy banki) są powiązane z rządami, szczególnie państw wielkich i wpływowych. Często dyktują tym rządom warunki, często są przez te rządy używane do realizacji jakiejś tam polityki danego państwa, czy grupy interesów. W momencie, gdy na to nakładasz ideę "rządu światowego", zafałszowujesz rzeczywistość, bo pomiędzy narodami, rządami, koncernami, bankami, grupami interesów trwają stale walki, te zakulisowe i otwarte.