Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona matkami

Zwiększona zachorowalność na krztusiec. Dziękujemy Wam matki nie szczepiące :/.

Polecane posty

Gość walnięte w dekiel bydło
rajhanna, właśnie widać twoje braki w wiedzy o półpaścu czy ospie. Ospę i półpasiec wywołuje ten sam wirus herpes virus varicella. Jeśli osoba, która nie przechodziła ospy zetknie się z osobą chorą na półpasiec może zachorować na ospę po prostu. Osoba, która przeszła ospę w kontakcie z nosicielami tego wirusa może zachorować na półpasiec. Półpasiec może atakować dzieci i młodzież, które to przeszły ospę.

rajhanna 1 dziecko na 200? To popatrz jakie są statystyki powikłań po wzięciu aspiryny, nurofenu, apapu albo syropu na kaszel dla dzieci. KAŻDA ingerencja w organizm niesie za sobą ryzyko, dużo poważniejsze niż alergia. Ale rozumiem, propaganda antyszczepieniowa działa - A dlaczego są takie statystyki? Bo koncerny wmawiają ludziom, że kwas salicylowy, ibuprom i paracetamol są nieszkodliwe. Tym czasem to trucizny i trzeba je używać tylko kiedy są konieczne i nie przekraczać dziennych dawek. Dzieciom nie powinno się podawać aspiryny,a jedynie paracetamol. Teraz jest bandycka reklama środka skojarzonego, czyli maxymalnej dawki paracetamolu i max dawki ibuprofenu. To nie jest lek, tylko trucizna i koncern reklamujący to powinien być podany do sądu za wprowadzenie bez recepty środka znacznie przekraczającego maksymalną dopuszczalną dzienną dawkę. A głupie polskie pelikany to łykną myśląc, że szybciej wyleczą grypę. Polacy swoją głupotą i niewiedzą, oraz lekomanią (największa w Europie) sami sobie szkodzą.

Tak, nagle wszyscy pediatrzy w kraju są powiązani z koncernami farmaceutycznymi i maja korzyści majątkowe z tego, że ścigają rodziców o szczepienia. Eh, ludzie..

wrzoska, prawie wszyscy i nie tylko w Polsce.

Gość do rajhanna
wrzoska a wiesz ze istnieja ulotki szczepionki inne dla lekarza inne dla pacjenta???zdajesz soebie z tego sprawe???ze w ulotkach dla lekarza jest mnostwo skutkow ubocznych ktore nie sa zawarte w ulotce dla pacjenta???

wrzoska Tak, nagle wszyscy pediatrzy w kraju są powiązani z koncernami farmaceutycznymi i maja korzyści majątkowe z tego, że ścigają rodziców o szczepienia. Eh, ludzie.. - Pediatrzy ścigają dzieci na szczepienia, bo mają taki obowiązek ustawowy. A po za tym już nie ścigają.

Gość do rajhanna
Ostry Gracz --czyli jak nie szczepie to nie moga mnie zmusic?

Gdzieniegdzie nadal zmuszają. Znam rodziców, którzy zmusić się nie dali i nic im nie zrobiono, a tyle że straszono wysokimi karami, a znam takich co narobili w gacie pod wpływem gróźb.

Proponuję wam prostą matematykę na poziomie szkoły podstawowej. Jakie jest ryzyko powikłań szczepionką na daną chorobę, a ryzyko zarażenia. Ryzyko powikłań po szczepionce Infanrix Hexa wynosi 40%, ryzyko ciężkich powikłań około 1%. Ryzyko zachorowania na większość z tych chorób liczy się w ułamkach promili 🖐️

Gość nie wierze juz w szczepienia
Moim zdaniem nie warto rezygnować ze wszystkich szczepień jednak podchodzić do tego powazniej. Moje dziecko nie toleruje szczepionki krztuśca- jak sie okazuje w szczepieniu skojarzonym bardzo często on uczula- u dzieci uczulonych na białko. Szczepiłam na wszystko poza tym co jest ujete w kalendarzu szczepień jednak szczepionkami sprowadzonymi na żądanie z sanepidu nie skojarzone. Sama byłam świadkiem gdy lekarz zakwalifikował dziecko chore do szczepienia, dziecko to miało ogromny katar oraz dziwna wysypke na twarzy, moim zdaniem takie dziecko szczepione być nie powinno. To rzodzic musi dbac o zdrowie i życie swego dziecka, dla lekarza jesteśmy tylko kolejnym pacjentem. Moje dziecko na szczęscie teraz rozwija sie prawidłowo i dobrze jednak nie było łatwo, szczepienia skojarzone moim zdaniem to bzdura, ja swojego dziecka nie zaszczepie juz skumulowyn szczepieniem i tyle.

Gość mieszkajaca tu i tam
ten film nic nie wnosi,moze tylko tyle ze w rodzinie tej kobiet jest cos namieszane i stad te powiklana po szczepienne od pokolen.

do rajhanna Ostry Gracz --czyli jak nie szczepie to nie moga mnie zmusic? - Mogą w Polsce próbować. Wtedy czeka cię przeprawa. Powołujesz się na kartę praw pacjenta, oraz na skutki uboczne i nie udowodnioną nieszkodliwość szczepionek. Albo krócej płacisz karę i więcej raczej się nie czepiają. Tyle, że oni wiedzą, iż jest wielu przeciwników i chyba w większości przychodni dali sobie spokój. Nie wiem też czy nie wyszedł przepis znoszący obowiązek szczepień pod groźbą kary. Musiałabyś poszukać. Ja już mam dziecko 2 letnie i od 2 lat mnie to nie interesuje.

Spoko, widzę, że i tak nie przegadam towarzystwa, więc nawet nie będę próbować. Na innym temacie pisałam, że dlatego, że 2 mamy w mojej bliskiej rodzinie też się tak stawiały i nie zaszczepiły swoich dzieci na polio, jedno nie żyje, a drugie nie funkcjonuje samodzielnie i nie ma raczej szans na to, że kiedykolwiek się to zmieni. Ale Wy wiecie lepiej, więc nie będę się tu produkować, bo widzę, że inni też próbowali, bezskutecznie. Ok, w takim razie miłej dyskusji.

P.s. Co do szczepionek skojarzonych mam takie samo zdanie jak Pani wyżej, fakt, nie są dla wszystkich i nie jest tak oczywistym fakt, że są dobrze przyswajalne, tu się zgadzam.

Powiem tak. W Polsce o wielu ważnych kwestiach nie mwói się w mediach. Wszyscy lekarze jak jeden mąż twierdzą, że autyzm nie ma związku ze szczepionką MMR. Są w stanie wcisnąć rodzicom coś, co jest niebezpieczne dla dzieci. Otóż w Europie w czerwcu 2012, dokładnie we Włoszech, była pierwsza wygrana sprawa sądowa wniesiona przez rodziców, gdzie udowodniono, że szczepionka MMR spowodowała autyzm u ich dziecka. Polskie media o tym milczały zawzięcie, zaś włoskie, angielskie, niemieckie, austriackie, francuskie szeroko informowały o tym incydencie, jak ktoś ma wątpliwości: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054/MMR-A-mothers-victory-The-vast-majority-doctors-say-link-triple-jab-autism-Italian-court-case-reignite-controversial-debate.html

nie wierze już w szczepienia - lekarze nawet nie czytają ulotek. W ulotce jest napisane, żeby kolejną szczepionkę podawać w inne miejsce, a pielęgniarka i lekarka nawet nie spytały gdzie była ostatnia szczepionka, tylko chciały zrobić córce w ten sam pośladek. Zjebałem je jak psy :O

Gość do rajhanna
Ostry Gracz--ja mam 6 letnie..tyle ze przysyaja kartki z przychodni na szczepienie...ja ostatni raz zaszczepilam na krztusiec...NOP byl ale nie odnotowali bo po co? ...wiec od tamtej pory nie szczepie,,,wzywaja na MMR...

Gość do Ostry Gracz
a od kiedy szczepionki podaje sie w posladki?????????????????????:)

wrzoska - krztusiec i polio to bardzo ciężkie choroby. Dzieci powinny być na nie szczepione, ale w wieku 2 lat, kiedy układ immunologiczny się rozwinie i oddzielnymi szczepionkami bez rtęci, a nie skojarzonymi. W Polsce masz wybór - albo skojarzone, albo z rtęcią i i tak jedna po drugiej bez przerw. Po za tym nie rozumiem czemu są 4 szczepienia, skoro w EU jest preferowany model szwedzki 3 szczepienia i dopiero w wieku 7 lat przypominająca. Największe powikłania występują właśnie przy 3 i 4 szczepieniu.

do Ostry Gracz a od kiedy szczepionki podaje sie w posladki????????????????????? Szczepionkę skojarzoną podajesz domięśniowo gdzie chcesz.

Gość pantofelkicom
Każdy kto ma trochę rozumu bądz usiądzie i poczyta NAUKOWE fakty o szczepionkach to wie,że są pożyteczne. Oczywiście nie chronią w 100% od zachorowania ale przebieg choroby jest o wiele łagodniejszy. Jest również mniej powikłań. Dane statystyczne pokazują,że prawdopodobieństwo powikłąń po szczepionce jest dużo mniejsze niż prawdopodobieństwo powikłąń w wyniku nie szczepienia. Ludzie są jednak tacy,że mimo iż pojęcia nie mają o czym mówią sprzeczają się dla zasady. Moim zdaniem szczepionki są potrzebne. Mogłyby jedynie mądre głowy zmodyfikować nieco kalendarz szczepień bo to co teraz mamy jest co najmniej dziwne:/

Mój syn nie jest szczepiony od ponad 5 lat, ostatni raz zaszczepiłam go właśnie na MMR. Zdrowy, świetnie rozwijający się wesoły dzieciak z dnia na dzień tuż po szczepieniu zaczął cofać się w rozwoju, diagnoza: autyzm. Lekarze zapewniali mnie, że to nie ma związku... Nie ma? Dziwnym trafem 90% rodziców dzieci autystycznych obserwuje objawy autyzmu tpo szczepieniu MMR, a jak strasznie to przebiega, nie życzę nikomu, nawet najgorszemu wrogowi, aby się dowiedział na własnym dziecku!

Gość do rajhanna
do walniete w dekiel.....bardzo Ci współczuje...

Nie szczepiłam od lat i nie zaszczepię. Obracam się w kręgu rodziców, których dzieci doznały różnych skutków ubocznych po szczepieniach... cieszę się, że mojemu synowi przypadł tylko i aż autyzm, bo mogło być gorzej.

Gość pantofelkicom
Lekarz pediatra powiedział mi coś mądrego: Czy myśli Pani,że lekarz z prawdziwego zdarzenia który składa przysięgę o dbaniu o zdrowie pacjenta świadomie kazałby szczepić dzieci jeśli to byłoby szkodliwe? Wystarczy zasięgnąć fachowej informacji i uzmysłowić sobie,że szczepionki są potrzebne. Kiedyś ich nie było i ludzie padali jak muchy na grypę, ospę, koklusz... Dzięki szczepionkom udało się opanować epidemie. Niektórzy jednak próbują być mądrzejsi od lekarzy, historii i widać marzy im się powrót do epidemii które dziesiątkowały ludzi:/

>do rajhanna, jeśli interesujesz się kwestią szczepień, jeśli możesz podaj jakiś kontakt, pogadamy sobie a i wymiana ciekawych informacji się przyda :)

Gość pantofelkicom
walnięte w dekiel bydło Autyzm nie ma nic wspolnego z MMR Tak się skłąda,że choroba ta ujawnia się między 14-22 miesiącem życia. Akurat wtedy gdy szczepi się dzieci MMRem. Rodzice zaraz łączą te fakty w jedno. NIE MA wynikó badań jakoby szczepionka mmr miałą coś wspólnego z autyzmem!

No to cieszę się, że osiągnęliśmy chociaż jakiś wspólny konsensus - rodzice nie są informowani o tym, o czym informowani być powinni, a często gęsto lekarze i pielęgniarki wykonują szczepienia na odwal się, bezrefleksyjnie, z automatu. Trzeba niestety samemu drążyć, upominać się, czytać, dowiadywać. Smutne to, zwłaszcza, jak czyta się o tym, co piszecie - co dzieje się w wyżej wymienionych przez Was krajach. Czy my zawsze będziemy takim zadupiem? :o

Wystarczy przeczytać książkę Iana Sinclaira - Szczepienia - niebezpieczne ukrywane fakty, która została napisana przez czołowych amerykańskich i brytyjskich lekarzy, aby nie mieć złudzeń, że te gadanie o epidemiach i pomorach oraz zbawiennej mocy szczepień nie ma się nijak ani do roli szczepień, ani do prawdy jakkolwiek rozumiejąc słowo prawda.