Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

Jak zdobyć serce szatańskiego szatyna?

Polecane posty

@Maciek: nie wiem, jest to dla mnie bez znaczenia. Ja nigdy nie twierdzilem, ze jestem interesujacy dla kobiet. W rzeczywistosci jestem nudny, brzydki i pisze na babskim forum. Ale to nie topic o mojej osobie:)

Gość Maciek tak punktujesz inne
czyli skoro to nie jest topik o Tobie to przysłowie przyganiał kocioł garnkowi traci sens? i z tego co pamiętam, raczej pochlebnie wypowiadasz się o swojej własnej osobie

O swojej osobie wypowiadam sie normalnie. Nie pisalem nigdzie, ze jestem amantem filmowym, milionerem i ze mam helikopter. I ja nikomu nic nie przygarniam tylko pisze co uwazam i nie sadze, abym kogos punktowal.

Prowadze rozmowy na zasadzie wymiany opinii, a nie na zasadzie wygrany - przegrany. Moze byc sytuacja win - win.

Gość hbgfghjgfd
czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem bez dopowiadania sobie? ujmą jest wtedy kiedy facet jest wygodnicki i rząda od kobiety tego aby więcej od niego robiła w domu podczas gdy oboje pracują. i tak jest to wtedy ujma. wyjątkiem jest gdy ktos lubi coś robić, ale jednak nie oszukujmy się dla mało kogo obowiązki są czymś przyjemnym. swoją drogą powstaje wieeele topiców żalących się i płaczących kobiet gdzie ona ma cały dom na głowie a facet wielką łaskę zrobi jak odkurzy raz na tydzień albo wyjdzie z dzieckiem raz na jakiś czas na spacer. już bym dawno takiemu ultimatum postawiła. ale baby już są takie durne.

Prace domowe sa obowiazkiem kobiety zapamietaj to sobie. Kobiety zostaly wypchniete do pracy poza domem, zeby odciazyc finansowo faceta, a nie po to, zeby facet wykonywal ich obowiazki domowe. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. To wiele czasu nie zajmuje i kobieta jak wraca z pracy, to potrafi sie raz dwa z wszystkim uwinac, poza tym ma tez weekendy. Wiele kobiet sobie doskonale radzi jako zony, wiec nie przesadzaj.

Maciej co za hipokryzja 🖐️ chodzi o to by się dogadać i podzielić obowiązkami, a nei że Maciuś siedzi an akfe a kobieta wszystko robi za niego

Gość taki jeden facet 28
Fiku Miku " nie lubię gdy ktoś się wtrąca, gdy coś robię" "w moim domu nikt się nigdy nei liczył z moim zdaniem " Czyżby słynna złota klatka ? ...coś o tym wiem bo moja matka też mnie trzymała w złotej klatce i do póki będę mieszkał z rodzicami to tak będzie. Na szczęście jeszcze ureguluje kilka spraw i się wyprowadzam ze swoją panną (ona tez ma taką sytuację jak ja ) do własnego kąta i wtedy można się nauczyć ,żyć autentycznie jako osobna jednostka bo ze starymi ciężko ,a szczególnie z takimi ,którzy wiecznie się do wszystkiego wtrącają i ograniczają nas...ja Cię rozumiem dziewczyno ,ale musisz zacząć działać !! Masz już pracę więc pomyśl o wyprowadzce. Im dłużej będziesz zwlekać tym trudniej będzie Ci się wydostać z pod macek rodziców

@FM: Ty piszesz o partnerce, a ja o zonie. Zona jest od takich rzeczy.

Gość hbgfghjgfd
alez ja nie mam czym się przejmować bo jednak mało która "fajna kobieta" spojrzy na faceta z taką roszczeniową postawą dotyczącą obowiązków :) znajdzie sobie lepszego z normalnym podejściem. więc o to to ty się nie martw. nie dość że gotować ma to jeszcze i sprzątać? no tak kolejny szukający służącej. rozumiem w takim razie że ma też niepracować i ty będziesz ją utrzymywał?

tym gorzej Maciusiu, skoro najblizszą osobę traktujesz jak służącą, partnerce pomozesz ale zostajac żoną zostaje twoją służącą? 🖐️ bez komentarza

Nie po to faceci wymyslili rownouprawnienie, zeby utrzymywac kobiety. Kobiety maja myslec, ze realizuja sie zawodowo i takie tam.

Gość taki jeden facet 28
" jaka złota klatka? po prostu rodzice zawsze wiedzą lepiej" no to właśnie o tym mówię ? ;) ..może jeszcze tego nie dostrzegasz ;) W zasadzie na tym to tez polega ,że nie dostrzegamy tego do pewnego momentu

Gość hbgfghjgfd
buahahah :D jeżeli chodzi o obowiązki to konserwatysta pełną gębą, ale jeżeli o pracy mowa to sobie o równouprawnieniu przypomina i już nie weźmie pod uwagę tego że kobiety wczesniej nie pracowały, ahh ta wybiórczość i hipokryzja :D

Gość hbgfghjgfd
"kobieta jak wraca z pracy, to potrafi sie raz dwa z wszystkim uwinac" xxx a facet to jakaś życiowa niedojda że nie potrafi? a nawet bardziej się nadają bo sa wytrzymalsi fizycznie i mniej się przy tym męczą. durna wymówka dla usprawiedliwienia swojego leniwego doopska i tyle

Ale po co facet ma to robic, skoro to jest rola i zadanie zony? Kobieta jest od takich zajec, tak bylo zawsze.

Gość hbgfghjgfd
a po uja kobieta ma pracować ? przecież utrzymanie jej jak i dzieci i zapewnienie im godnego życia to od zawsze było zadanie faceta :)