Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiłośniczkaZwierząt

Postaram sie odpowiedziec na wszystkie pytania na temat sterylizacji!

Polecane posty

Gość MiłośniczkaZwierząt

Zbliza sie wiosna, a nasze pupile zaczynaja sie marcowac ;) Zadbajmy o to, aby oszczedzic zycie niechcianych zwierzat! wczoraj odebralam swoje dwie kotki po sterylizacji. Jestem po rozmowie z weterynarzem z checia odpowiem na pytania. Sterylizujcie zwierzeta, warto!

Gość Kikimoto
Ja spytam w imieniu koleżanki... Jej kotka po sterylizacji bardzo przytyła, chociaż miała ruch i dbali o nią. Jak to możliwe i co zrobić?

Gość Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał
A ja zapytam w swoim imieniu. Co myślisz dzikich psach zabijających zwierzynę leśną ?

to ja mam pytanie, po jakim czasie kociak tyje po kastracji? moj byl kastorwany miesiac temu, nic sie nie zmienil, dalej biega jak oszalaly a slyszalam ze kociaki po kastracji sa spokojniejsze i wiecej spia ;) je tyle ile jadl, nic nie przytyl ba nawet schudl o 100 gr, dalej gwalci moja reke :D itd - on jest niemozliwy ;) codziennie daje mi popalic, jedynie co zauwazylam to jego odchody i mocz nie maja tego strasznego zapachu - nic innego sie nie zmienilo

Gość MiłośniczkaZwierząt
Kotki po sterylizacji robia sie leniwe.. trzeba zapewnic im wiecej ruchu, róznych zabaw. Nie nalezy tez karmic zwierzat czesciej, nie podawac posilkow tlustych i specjalne karmy dla kastrow i dla kotek po sterylizacji.

witam:) też mam wykastrowanego kota, ma 4 lata i jest kotem siedzącym w domku, a co za tym idzie ma mało ruchu i jest grubiutki.Postanowiłam go odchudzić , dodam ze ważył 11,7kg ale to duży kocur, pomimowszystko postanowiłam odchudzić, bo to różne choroby moga się go imać. Zmniejszyłam racje żywieniowe o połowę (mokre jedzonko a dokładnie mięsko)suchego tez dostaje mniej i nie ma ciągłego dostepu jak to było wczesniej, czy jeszcze mogę coś dla niego zrobić? Dodam że już schudł jakieś 0,5 kg w 2 tyg czy to nie za dużo? nie chodzi głodny:)

Gość cOOle from Labrador
Czy można po takim zabiegu nadal lizać psu szminę?

Gość MiłośniczkaZwierząt
Co do kosztow to tak, normalnie sterylka kosztuje ok 130zl za jedna kotke, ale ja zaplacilam za dwie kotki 160zl, poniewaz kontaktowalam sie ze schroniskiem i tam w schronisku najczesciej dostaja kase na takie zabiegi i ona doplacila.

Gość MiłośniczkaZwierząt
Maravilha------ wszystko zalezy od charakteru kota/kotki, od wieku. Ja sterylizowalam kotke ktora ma 1,5roku i kotke 6 miesieczna. Ta starsza ciagle spi, a mala szaleje ;)

Gość MiłośniczkaZwierząt
ola2------- to dorosly kocur to watpie, zeby mial ochote na zabawy ;) ale podawanie posilkow czesciej a mniejszych ilosciach jest ok. Rowiez polecam karme dla kastrow :)

dodam ze wazy 4,4kg wiec wage ma idealna - syjam mam nadzieje ze nie przytyje zbyt wiele - jest to kociak wychodzacy, tzn raz na jakis czas wpuszczam go do ogrodu - nie musze go szukac, wystarczy ze zawolam i zaraz biegnie do domu o o od razu po kastracji kupilismy mu specjalna kocia karme dla kotow po kastracji, moze dlatego nie tyje

Gość MiłośniczkaZwierząt
jeszcze najwazniejsze! Mitem jest to, ze kotka musi miec przynajmniej raz koty!! najlepiej sterylizowac przed pierwsza ruja, wtedy ryzyko na choroby typu rak sutka, lub ropomacicze jest zerowe! a na te dwie choroby najczesciej umieraja kotki!

Gość MiłośniczkaZwierząt
Maravilha------ to tak jak moja :) kotki to madre zwierzeta.

Gość alelujajajajajaaaaaaa
Czy kot ma póżniej duże blizny slady jakies albo szfy?

Gość MiłośniczkaZwierząt
Wykonuje sie malutkie naciecie na jakis centymetr, na boku, lub tak jak u moich kotek- na brzuchu. Kotka ma wygolony kawaleczek brzucha, 3 pary szwow, rozpuszczalnych, wszystko zrobione meeega profesjonalnie!

Gość MiłośniczkaZwierząt
a i dodam, ze moja kotka w czasie sterylizacji byla w ciazy jakis tydzien.