Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Może któraś z Was jest mniej więcej w moim wieku i chciałaby bezstresowo porozmawiać o ciąży albo na inny temat związany z macierzyństwem? Założyłam ten temat z przedziałem wiekowym ponieważ niestety bardzo często można się spotkać z pogardą od kobiet w wieku +30 . Tu możemy rozmawiać bez stresu. Osoby, które będą pisały, że jesteśmy głupie, za młode itp będą olewane. Bądźmy dla siebie wzajemnie wsparciem. W tym temacie mogą się wypowiadać również dziewczyny, które planują ciążę itp :) Zapraszam do wspólnej rozmowy!!

Gość a co to tylko myslisz
ze sa same dwudziestki? mnustwo kobiet ataea sie tuz przed 30tka lub po

hej jeśli 90 jest rocznikiem to jesteśmy w tym samym wieku :) który tydzień u ciebie?? u mnie 7/8

Gość pączka
a 26 lat też się łapie? :P Jesteś mamą, jesteś w ciąży, czy dopiero planujesz maleństwo? :) Ja jestem w 10 tygodniu i miło mi Cię poznać :)

Gość hmm dziwnie to napisałaś
autorko dla mnie kobieta 20 lat a 30 to przepaść mam 27 i nie byłabym w stanie pisać z 20 na jednym topiku nie ten poziom kulturowy

Przepraszam, że nie odpisywałam ale trochę mnie zmuliło po koglu moglu :D Jestem w 23 tygodniu :) Bynajmniej tak twierdzi mój lekarz. lalalove - no to super! Mam nadzieję, że Wam się szybciutko uda :) pączka- no pewnie :D Każdy może tu pisać jesli nie chce krytykować :) Mi również miło Was poznać. :) Opowiadajcie co tam u Was?

Gość pączka
Drugie, mam już córkę w wieku szkolnym :)

MOŻE NAPISZĘ TO INACZEJ TU: ZAPRASZAM SERDECZNIE MŁODE MAMY, KTÓRE NIE OSIĄGNĘŁY JESZCZE WIEKU 30 LAT. Dlaczego akurat te do 30-ego roku życia? - Ponieważ na wielu tematach dziewczyny w naszym wieku są mieszane z błotem. Oczywiście jeśli jakaś mama po 30 roku życia chce napisać to też może, ale niech nie gardzi kobietami przed 30!!

Gość emotolineczka
Nie powinnaś jeść sórowych jaj...

moje pierwsze :) może nauczę się czegoś mądrego od doświadczonych koleżanek :)

Może ja napiszę coś o sobie. Jestem przyszłą mamą, mam 23 lata, mam narzeczonego z którym obecnie mieszkam. Jestem z Warszawy. Skończyłam już jedne studia. Pracuję w jednej z podwarszawskich klinik. Obecnie jestem na zwolnieniu. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z pracy ponieważ podejrzewam, że w przeciągu roku do niej nie wrócę. Chciałabym być z dzieciątkiem jak najdłużej. Mój przyszły mąż pracuje w kancelarii prawnej w Warszawie. Jest starszy ode mnie o 5 lat. Mamy własne mieszkanko i dom w budowie. Niestety dopiero wprowadzimy się do niego na przyszłe święta. Uważam, że zaszłam w ciążę w idealnym momencie :) Może teraz Wy coś powiecie o sobie ?

emotolineczka - wiem ale tak mnie cisnęło strasznie na kogiel mogiel. Zjadłam dosłownie 3 małe łyżeczki. Przed ciążą byłam od niego uzależniona.

My tez mamy nadzieje ze dlugo nie bedzuemy czekac, a dlugo sie staraliscie zanim okazalo sie ze jestes w ciazy??

Gość powodzenia dziewczyny
Ja co prawda już przekroczyłam wiek 30 lat, ale dzieci rodziłam mając 25 i 29 lat - wg mnie świetny wiek na macierzyństwo:) Zastanawiamy się nad ewentualnym trzecim maluszkiem :)

Gość emotolineczka
Ja jestem o rok od ciebie młodsza a z dnia na dzień porzuciłam papierosy od których też byłam uzależniona i tak samo z serkiem bree lekami na migrene... ale cóż każdy się poświęca na ile może. Ja jestem w 32tc.

Ja jestem z mezem kilka miesiecy po slubie, oboje pracujemy, mieszkamy za granica, chciekismy tutaj mieszkanie zakupic ale chyba jestesmy zdecydowani na powrot do kraju, ja zaczelam studia hednak ich nie skonczylam gdyz przerwalam,ale mam w planach jeszcze wrocic w mury uczelni:-)

Gość pączka
No to teraz może ja :) Mam 26 lat, mój facet 33, nie jesteśmy małżeństwem, mieszkamy razem od 8 lat, jesteśmy od 10. Jak wspomniałam, to nasze drugie dziecko, planowane i wyczekane (staraliśmy się o nie pół roku). Mamy już córkę, liczymy teraz na chłopca :P Ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe, tak naprawdę nic innego się nie liczy :) Ciążę znosiłam fatalnie, dopiero od tygodnia jest względnie ok, do tej pory schudłam 4kg, ale apetyt zaczyna mi już wracać, więc chyba wszystko powoli wraca do normy ;) Dla odmiany w pierwszej ciąży nie było mi kompletnie nic, no ale lata robią swoje hehe ;)

Gość Ciężaróweczka28
Czy 28 latkę przyjmiecie? Jestem w 6 tyg ciąży ale to moje pierwsze dzieciątko :)

Gość szczekadełko
czesc dziewczyny :) jestem w 22tc mam 28lat

Gość pączka
lalalove - a gdzie teraz mieszkacie? Ja też rzuciłam momentalnie palenie, ale kompletnie mnie nie ciągnie i pomyślałam, że jak urodzę i skończę karmić piersią chyba już do papierosów nie wrócę :P

ja mam 23 lata mój mąż 33. jesteśmy trochę ponad rok po ślubie razem 6 lat

Gość Ciężaróweczka28
Nie mam zamiaru nikogo krytykować :) sama jestem prawdę mówiąc nie doinformowana i potrzebuję rad,wsparcia i rozmowy...

lalalove - my staraliśmy się 3 cykle :) I w końcu zobaczyłam 2 śliczne kreseczki, tydzień później poszłam na badania krwi i już było wiadomo na 100% , że noszę w sobie fasoleczkę :) No to starajcie się o 3 dzidzie :) Jeśli macie taką możliwość to ja nawet bym się nie zastanawiała :) emotolineczka - No to rozwiązanie zbliża się wieeelkimi krokami :) pączka - ja wymiotuję do dzis i już mam dość... masakra jakaś. Tzn. raz wymiotuję a raz mam tak, ze cały dzień mnie mdli. ewentualnie przejdzie na kilka godzin i znów to samo.

Gość Ciężaróweczka28
Nie mam zamiaru nikogo krytykować :) sama jestem prawdę mówiąc nie doinformowana i potrzebuję rad,wsparcia i rozmowy...

Ciężaróweczka28 - No pewnie, zapraszamy :) Jak się czujesz? Czujesz już jakies dolegliwości? szczekadełko - Witamy Cię serdecznie! No to jesteśmy prawie w tym samym tygodniu :) pączka- Ja nie palę i nigdy nie paliłam. Mam koleżankę, która paliła w ciąży i i tak ma super maleństwo. Jest zdrowym 3 letnim chłopcem :)