Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

Gość Ciężaróweczka28
Ale ja panikara jestem :( zamecze Was

lalalove ja od 5 lat pracuje u tego samego pracodawcy :) więc to trochę jak kontrakt :P a masz już pól roku przepracowane? bo nie wiem czy przedłużą ci umowę jak się dowiedzą ze jesteś w ciąży. u mnie wszyscy wiedzieli wcześniej oprócz szefa :) wcześniej się dowiedział majster a potem szef :) ale długo się znamy wiec nie bałam się o nic :D jak będziesz w ciąży to zapisz się do położnej i oni potem ci dadzą kartkę kiedy masz się zgłosić na badania :) a gdzie mieszkasz w ogolę? co do imion to nie wiem :) mężowi podoba się Wiktor a mi za żadne skarby😠 Mi teraz sie chce śmiać ja pomyśle o moich humorach, ja to płakałam nawet jak w serialu było coś smutnego, a na filmach to płakałam jak bóbr :D

dla mnie ma ładniejszą budowę. I ma super rozwiązanie w spacerówce- buda jest mocno naciągana- przydatne na wietrzne dni i nie tylko ;) No i ponoć te wózki (pascal też) mają całkiem spore gondolki ;)

Gość Ciężaróweczka28
Najbardziej wkurza mnie to ciągle wc i w nocy też

Gość kociaraaaa91111
witam,ja mam 22 lata i jestem w 6 miesiącu,będe miała chłopca i czuje sie świetnie jak narazie.Zawsze byłam bardzo chuda 167cm-47-50kg a teraz 62 :)

kociaraaaa91111 - Cześć!! Możemy sobie podać rękę- ja też jestem w 6 miesiacu :) Ja mam 174 i ważę 61kg.

Gość Ciężaróweczka28
Mnie tam się wszystkie podobają :) i wszystkie bym chciała,ale Wam zazdroszczę 6 m-cy to 10 razy tyle co ja tylko chyba nie będzie mnie stać na wózek za 1000 zł no chyba że rodzice doloza a ja pracuje w nowej pracy dopiero miesiąc i co to teraz będzie ja się niespodziewalam :(

młoda_mama ale super kolory :) mi tylko takie z dużymi kolami się podobają :) i takie normalne jak za moich czasów :P

mnie sie rownez podobaja take z duzymi kolami:-) ale to u nas za wczesnie aby jeszcae o ozkach myslec.. Zielna zaba ja pracuje dla jednego pracodawcy teraz ponad rok, w zasadzie za niedlugo skonczy sie faza A, i jakas szansa na faze B jest a to czytalam ze jest juzinaczej troszke ze wiecej raw jako pracownik sie ma. Chociaz myslimy o poworcie, zalezy jak sie ulozy sytuacja z praca, i czy uda nam sie dzidziusia miec, bo jezeli sie uda i w pracy bedzie jakos w miare, ze dostane platne zwolnie ie itd itp to raczej zostaniemy a jak nie to wrocimy do kraju, a w Pl maz nie bedzie mial problemu z praca raczej tu, tez jest do rzeale wiadomo daleko od rodziny, a przebywam okolice Amsterdamu.

I pracuje w takim miejscu ze a faasta nie ma co liczyc jedynie fazaa pizniej wybrani faza b, jezeli by mi sie udalo faze b dostac to juz inna bajka, a jezeli nie to wrocimy szybciej do kraju, nie wiem jak sie bede czuc w ciazy itd, ale raczej pracowac bym nie chciala a zwlaszcza w swojej oracy w ktorej jestem obecnie bo nie jest lekka i przyjemna a watpue zeby pracodawca jakbym miala faze b stworzyl specjalne miejsce pracy, kobiet jest u nas niewiele... A praca w trybie nocnym, przy komputerze, skanery, halas kurz itd itp. Czytalam ze dzwigac mozna max 10 kg a czasami trzeba cos przeniescpostawic itd znacznie ciezszego, wiectp duze ryzyko dla matki i dziecka. Juz teraz myslalam ze jestem w coazy gdyz okres sie baaaardzo spoznil ale dostalam kilka dno temu miesiaczke i od tego cyklu zabieramy sie za PROJEKT DZIECKO:-)

lalalove :) lepiej mieć fazę B a jeszcze lepiej fazę C :) choć to nie wiąże sie z kontraktem, a niektórzy tak myślą :) i nie dostaniesz chorobowego tak łatwo, tam jest bardzo trudno o chorobowe, koleżanka też by chciała bo jej już ciężko i głośno i kurz, a nawet krzesełka nie dostała. Mi bardzo doskwiera brak rodziny i że to tak daleko :( ja miałam krwawienie w 6 tyg jak byłam w pracy, nawet dokładnie nie powiedziałam mężowi co mi się stało tak płakałam, przyjechał za 10 minut i zaraz do szpitala( na szczęście jest blisko) i oczywiście musiałam czekać aż się mną ktoś zajmie przyszła babeczka i na fotel (normalka) i zaraz usg i robiła przez brzuch ale nic nie widziała -raczej w 6 tygodniu :) no ale jak sprawdziła to pokazała że jest dużo krwi ale serducho bije :D i jak będzie dużo krwi to mam przyjechać i tyle się dowiesz w Holandii. Wszędzie Ci powiedzą, że do 12 tyg to albo się utrzyma albo nie i to natura. Poza tym to reszta jest ok, ale to wiesz, bo już rok tam jesteście :) co wiem to Ci napisze, atak to sama musisz się popytać :D

młoda_mama ja to nałogowo czytam :) jak zacznę to całą noc mogę czytać :) ostatnio do 6 czytałam :D co lubisz czytać?

Wiem zejest ciezko ze zwolnieniem ciazowym ale zobaczymy, my jestesmy tutaj dwa lata. A w obecnej fir ie pracuje ponad rok. Zobaczymy jak to bdzie zawsze jak cos bedzie nie tak tutaj to wrocimy do kraju

Obecnie czytam Air Babylon. Uwielbiam czytać różne romansidła ;D Najlepiej takie przy których można płakać i dobrze działa wyobraźnia:D

u mnie w firmie zawsze było tak, że jeśli jakaś dziewczyna się dowiedziała, żen jest w ciąży to sama się zwalniała, tylko jedna pracowała prawie do końca i potem pojechała do Polski. Ja chciałam tam zostać jeszcze, ale nie dało rady i w sumie fajnie tylko, że smutno bez męża, zawsze mieszkaliśmy razem i pracowaliśmy. Zastanawiałaś się gdzie chcesz rodzić?

ja ostatnio przeczytałam Niewolnica Miłości ;) mi się podobała, a teraz mam zamiar zacząć Niebezpieczne związki :) romansidła lubię i to bardzo :)

Ja już tez nie mogę się doczekać aż wyściskam moje maleństwo takie malusie i cieplusie :) ohhhhh jak ja już bardzo bym chciała. Moja koleżanka urodziła tydzień temu dzieciątko - Kubuś a moja druga koleżanka w tym samym dniu- Małgosię :) Tak już im zazdroszczę, że one nie muszą czekać :)

U nas odlegle to sa jeszcze tematy gdzie bym rodzic chciala ale nysle ze na 90% w polsce nie tutaj troche mnie przeraza ich pidejscie do ciazy a ja jestem panikara straszna...