Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

młoda ja znam w sumie od 13 tc- dziewczynka ;) Tzn... w 13t lekarz powiedział to bardzo "nieśmiało" i kazał na razie nie brać tego mocno do serca. Przedwczoraj potwierdził ;) jestem w 19tc

lalalove w sumie to nie wrocilam na stale i nie jechalam z mysla ze zostane, ale lekarz powiedzial, ze jesli chce utrzymac ciaze to chorobowe a jak nie to moge isc do pracy. Narazie to zwykle chorobwe :) i mysle ze jest ok :) no i papiery trzeba tlumaczyc i do pracodawcy i to holandia ci placi chorobowe nie polska. Podejscie do ciazy w Nl to dobrze slyszlas :) lajtowe do 12 tygodnia.

zielonazaba - sorka źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź :) Ohhh też bym żelek zjadła ale takich kwaaaśnych!!:D

pączka tez miałam ostatnio parcie na żelki i to tylko haribo :) mama 6 latki mi nic nie powiedział jak byłam na prenatalnych bo za wcześnie :) ale chyba chłopak :)

Gość Ciężaróweczka28
Przepraszam ale facet zadzwonił w dzwony ze kolacja hehe ja dziewczynki jeszcze nic nie kupuje dopiero na półmetku zacznę się zbierać :) co do slodkiego to mam parcie na białe michalki i banany akurat to czego nie lubilam ale smażone dziś kotlety zaniosly mnie do wc :| niestety hehe i martwi mnie te dziwne uczucie w pachwinach i do pół ud i pod brzuchem takie tepe mulenie

Gość pączka
Ja wizytę kontrolną mam za 2 tyg, a prenatalne ( u innego lekarza) dopiero ustalę, ale mam je zrobić do końca lutego. Pewnie nie dowiem się płci w 15tyg :D :( :D

Zielonazaba a pracujesz w nl na fascie? Czy przez biuro? Ja wlasnie sie boje troszke ze jak nam sie uda to praca... Kurcze cuezka jest dosc i niewiem jak bylo jakbym zaszla jak to rozwiazac z tego co czytalam to po poinformiwaniu pracodawcy do 10 tyg (ale zalozmy bedzie to 6-7 tydzien czy nie za wczesnie?

mloda ja miałam wybrane imiona (po jednym) a teraz jak wiem co będzie to się waham i lista imion się wydłużyła ;P ciężaróweczko no ja takie zakupy szałowe to zacznę gdzieś na poczatku marca dopiero... na razie oglądam... i im wiecej oglądam tym bardziej nie mogę się zdecydować- szczególnie jeśli chodzi o pościel do łóżeczka :D jak dla mnie za duży wybór jest na allegro ;)

Gość Ciężaróweczka28
A mnie w tym tyg czekają wszystkie badania :( i mam stres

Gość hej ja mam 33
lata,ale nie widze zadnego problemu by popisac z mlodszymi dziewczynami. Chyba,ze wy macie jakis limit wiekowy w waszym topiku:)

Gość Ciężaróweczka28
A mnie w tym tyg czekają wszystkie badania :( i mam stres

Ciężaróweczka28 - nie bój się, wszystko będzie dobrze. Spróbuj się zrelaksować :) Pamiętaj, że stres szkodzi dzidzi :) Ja już nie mogę się doczekać wyboru wózeczka. Myślicie, że taki wielofunkcyjny kupić za jednym zamachem czy wszystko oddzielnie?

hej ja mam 33 nie ja myślę, że tu nie o limit dokładnie chodziło ;) choć nie ja autorka :) Jednakże mi miło Cię powitać :)

młoda mama co do wózka ja już tego problemu nie mam... będzie po starszej córce ;) miałam kupić ale tylko jeśli chłopiec by był, bo wózek mam... szaro różowy ;P typowo dziewczęcy ;) Ja osobiście upatrzyłam Bebetto Luca- no jest prześliczny. Gdybym miała mić chłopca to bym brała, ale że tamten w super stanie jak nówka, to mi szkoda

Gość Ciężaróweczka28
Hihi co do imion to już wiem jakie ;)

hej ja mam 33 - Witamy Cię bardzo serdecznie :) Może chciałabyś nam coś opowiedzieć o sobie ? :)

Gość Ciężaróweczka28
Młoda mama może lepiej wielofunkcyjny za jednym zamachem? Będzie ekonomicznie :)

Gość hej ja mam 33
ja mam juz synka i planuje drugie dziecko. strasznie sie boje,ze sie nie uda tak ladnie za drugim razem i jak to bedzie z dwojeczka. pozdrawiam

Gość hej ja mam 33
zakze same widzicie 20 lat z kawalkiem czy 30 z kawalkiem a obawy sa te same:)

ja osobiście jestem za wielofunkcyjnymi. Swojego używałam jako spacerówki do 2,5 r.ż. córeczki. W zimie był NIEZASTĄPIONY! Wózek parasolka służył nam w lecie, na wyjazdy itp. Ale duża spacerówa to jest to! Parasolka na śniegu nie pociagnie :/

No właśnie tez tak myślę. Dziewczyny właśnie mnie złapał humorek zły :( Leżę sobie na łóżeczku, poszłam sobie zrobić zieloną herbatkę i zastanawiam się gdzie jest mój kupek w duże kropki, zaczęłam płakać i zrobiłam w innym. Przychodze do pokoju a tam mój kubek w kropki i herbata której nie wypiłam godzinę temu :( Ale się rozryczałam jak głupia. A mój chłopak się śmieje... dostałam buziaka w czółko i przeszło hehe :) Czasem nie mogę ze sobą wytrzymać.

hej ja mam 33- nie martw się, wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się tylko, zasięgnij porady lekarza i jeśli będzie wszystko ok to działaj :) Trzymam kciuki za Was!! :)

Gość Ciężaróweczka28
Mam pytanie dziewczyny przed chwilą zlapaly mnie zawroty głowy aż słabo widziałam wstalam z fotela i polozylam się ale powoli przechodzi też tak macie czasem?

Gość Ciężaróweczka28
Mam podwyższona temp bo lekko przeziebiona i pielęgniarka kazała brać panadol ale nie więcej jak 2 na dobę i nie dłużej niż 4 dni a jak wzięłam lutke i panadol to nic się nie stanie?

Tak, to jest normalne :) Spowodowane są one wzrastającym poziomem hormonu ciążowego we krwi i zazwyczaj świadczą o prawidłowym rozwoju ciąży.