Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

Gość pączka
mloda mama - no to współczuję strasznie, mnie na szczęście dolegały tylko mdłości, jakbym miała wymiotować, to chyba bym sobie w łeb strzeliła :o A ja chciałam zrobić narzeczonemu prezent na gwiazdkę, w Wigilię robiłam test ( 2 dni po spodziewanej@) ale wyszedł negatywny - posmuciłam się trochę.. Ale okres nie przychodził, a dzień po Sylwestrze zrobiłam test ponownie i dwie grube krechy wyszły jak malowane :D

Gość Ciężaróweczka28
Kochana ogólnie nic szczególnego poza czestszym meczeniem się czasami sennoscia drazliwoscia piersi i uczucia dziwnego bo nie można tego nazwać bólem w pachwinach poza tym nie mam mdłości czy większych piersi

Gość Ciężaróweczka28
Ja w czwartek ten dowiedziałam się z testu bo do tej pory nie wychodziły a w piątek do gina przed czym kazał zrobić krew i przyjść i po 2 godz czekania za wynikami poszłam no jest fasolka :)

hej może i ja dołącze? W tym roku skończe 25 lat, mam 6letnią córkę a teraz spodziewamy się także córeczki- jestem w 19tc :) Pierwszą ciąże znosiłam super ta to jakaś masakra :D ciągłe wymioty, ból lędźwi jak jasna gała... plus kupa stresu i nerwów, ale... już prawie połowa za mną ;) Oby do lipca!

Moje objawy to zatrzymanie miesiączki, ból w piersiach, metaliczny posmak w buzi ale to trwało kilka dni. Teraz piersi mam nabrzmiałe non stop i właśnie leżę z zieleninką na cyckach :D

Gość pączka
Ja mam termin na 4.09 ;) Chciałabym żeby to był już jakiś 20 tydzień, teraz cały czas się jeszcze stresuję czy wszystko ok (jestem na luteinie i niestety czasem tak jakby brudzę, ale z dzieckiem wszystko dobrze, p.doktor mówi, żebym się niczym nie przejmowała) ;) Ale jak znam życie to i w 20tyg będę drżeć, więc.. :D

Gość pączka
a co do objawów - tak jak pisałam, okrutne mdłości ustały, teraz strasznie bolą mnie piersi, a zwłaszcza lewy sutek, normalnie jakby ktoś skórę mi z niego zdzierał. No i niestety..męczą mnie zaparcia :o A ponad to wczoraj wysłałam lubego po salami o 21.00 :D Mama 6 latki - jesteś mężatką? :)

Gość Ciężaróweczka28
Lalalove :) ja 7 lat na nie czekałam

Gość Ciężaróweczka28
Paczka ja też jestem na luteinie 50 1 tab dziennie

Wiecie co... ja mam od kilku dni fazę na ptysie!! Zawsze byłam szczupłą dziewczyną i czuję, że po ciaży to się zmieni :D Obecnie ważę 61kg :D

Gość Ciężaróweczka28
Ja również gratuluje wszystkim babeczkom :)

Gość pączka
Ciężaróweczka - gratulacje ogromne!!! I witam w klubie luteinobiorców :P:D Boże, ja też mam fazę na ptysie i eklerki!!! :D:D:D Może jest jakaś konkretna przyczyna? :P Kupiłam sobie już krem na rozstępy, wiecie? Lepiej wcześniej, niż aby było za późno cholera :P

Gość Ciężaróweczka28
Ja również gratuluje wszystkim babeczkom :)

Oj az 7 lat??? Czasami jak czytam po ile latkobiety probuja zajsc w ciaze to dla mnie dramat... Mam nadzieje ze nam bedzie dane w miare szybko zostac rodzicami... A przed ciaza jakie witaminy bralyscie jakie badanianwykonalysce??

Ja też mam krem na rozstępy i smaruje się nim codziennie, do kapieli używam także oliwki żeby skóra było dobrze nawilżona, piję bardzo dużo wody:)

Gość Ciężaróweczka28
Lalalove naprawdę 7 lat ale nie chce sobie tych leczen przypominać bo będę ryczec ;( ale jak sobie darowalam i wszystko rzucilam a po 5 miesiącach jest :)

Kupiłyście już coś dla swoich maluchów?? Idę obrać ziemniaczki i będę za jakieś kilka chwil :)

Gość pączka
Coś w tym jest Ciężaróweczka, bo jak my zaczęliśmy starać się od czerwca, to co miesiąc myślałam, że jestem w ciąży, doszukiwałam się podświadomie jakichś objawów, parcie miałam niesamowite. I właśnie w listopadzie odpuściłam, stwierdziłam, że będzie co będzie, przestałam myśleć o dziecku i ciąży, zajęłąm się pracą. I bach! :D Ja nic nie kupiłam, za to mój facet - wczoraj byłam na zakupach i przywiózł 2 butelki, smoczek i parę maleńkich skarpetek :D

Gość pączka
^^wczoraj był, przepraszam ;)

nam na szczęście udało się za pierwszym razem.. ale za to ciąża cała w stresie :/ A co do zakupów... szczerze mówiac to mąż kupił smoczka (jak się dowiedział to mi kwiaty i dzidzi smoczka ;P) i teraz jak poznał płeć poleciał do sklepu i kupił 2 dziewczynkowe bodziaki ;P To tyle ;)

Ja się zastanawiam czy kupić już wózeczek czy poczekać do późniejszego miesiąca. Mam już łóżeczko złożone, szafeczkę, przewijak, kilka ciuszków i 2 paczki pampersów od znajomej.

hej dziewczyny tak mi się nudzi, a teraz nie mogę zacząć czytać książki, bo znowu pójdę w nocy się kąpać :P nowe wątki są fajne bo nikt się nie zna a wkręcić się do jakiegoś już starego trudno :( ja jestem w 14 tygodniu :D

Gość szczekadełko
lalalove przed ciążą robiłam mase badan typu toksoplazmoza różyczka cytomegalia, próby wątrobowe, hormony w tym tarczycy brałam kwas foliowy i w sumie tyle Co do zakupów tylko kilka sztuk bodziaków i poki co tyle :) zaczekam do 30tc i zaczne szaleć po sklepach

młoda_mama90 ja żadnych badan nie robiłam, bo po prostu chciałam zajść w ciąże :) a potem i problemy były, a że wtedy byłam w Holandii to nic mi nie pomagali. Wszystkie badania porobiłam w Polsce, bo raczej tutaj będę rodzić :)