Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kserka

szukam odpowiedzi na pyt o alimentacje

Polecane posty

Gość kserka

Byly mąż nie placi alimentow. Ma już wyrok u komornika za granicą Jednak nim komornik rozpoczal swoje czynnosci, ze strachu przyslal dziecku kikaset zlotych. Mam pytanie- kto musi poinformowac o tej wplacie komornika? Alimenciarz czy ja?

Gość tak sobie myslę....
A czy twój mąż wpłacajac uiscił wszystkie zaległosci? Wiesz,ze możesz domagac sie alimentów zza granicy? Musisz złozyc pozew w Sadzie Okregowym-podam tobie cały link http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5210992&start=60 - Jak wyegzekwować alimenty od ukrywającego się w Szwecji? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3613833 - Ukrywający się w UK ex w zwiazku z zaległosciami alimentacyjnymi poczytaj ja gdyby miał nadal zaległosci nie zgałaszałabym do komornika o wpłacie dopiero gdybym otrzymwyała alimenty regularnie

tym się nie martw :) ciesz się ze dosłał. W jego interesie leży, aby dwa razy nie ściągnęli mu tej samej kwoty więc niewątpliwie on poinformuje o tym komornika

Gość potwora_ze_dwora
Kserka, Ty masz obowiązek informowac komornika o każdej kwocie, którą ex przesyła. Wiem z doświadczenia :)

Gość vecsvszcsf
to ja sie ,,podepne ,, po pytanie o alimenty. Mój mąz nie dawał mi pieniędzy ani przed narodzeniem synka ani po narodzinach. Jestesmy w trakcie rozowdu,mąz odwoływał sie od decyzji sadu co do ilości alimentów. i nadal nic mi nie wpłacił. Prosze mi powiedziec czy alimenty ,zaległe,, liczą się od momentu złożenia pozwu o rozwód ? bo nadal jestesmy małżeńśtwem rozwód w toku. Mąż nie płaci nadal tylko buja sie wsadzie i odwołuje (czy to że te odwołania przeciągaja termin zaczecia płącenia) powodują ze on nie bedzie płacił w stecz?

Powinnaś poprosić o zabespieczenie alimentów i alimenty, czy jakoś tak. Wtedy na czas trwania postępowania już by musiał płacić. A tak, tylko jak wyrok sądu co do alimentów się uprawomocnia. Ale nie jestem pewna. Już zapomniałam jak to było. Może ktoś jeszcze Ci podpowie.