Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdwqaw tmdtha

ślub cywilny, czy kościelny, a może to i to? Jak uważacie?

Polecane posty

Gość gdwqaw tmdtha

ja i mój narzeczony chcemy się pobrać jeszcze w tym roku. Chcemy wziąć ślub cywilny bez żadnych wesel i tego całego zamieszania. Rodzice są tego bardzo przeciwni. uważają że powinniśmy wziąć ślub kościelny oraz zrobić wesele, bo później będziemy tego żałować. Stać nas na zrobienie dużego wesela, ale po co? wolę jakieś kameralne przyjęcie dla świadków i rodziców moich i mojego przyszłego męża, a Wy co byscie zrobili na moim miejscu????

Gość ja jestem panią mych snów
wesele kobieto!!!!

Gość ja tam też bym nie robiła
wesela tylko te pieniądze, przeznaczyła bym na jakiś totalnie gorący wyjazd tylko ja i mój mąż. turcja etc.

Gość Ciupak Turkaz
Dokładnie - tak jak chcecie: 1. to Wasza sprawa 2. nie poddawajcie się bezsensownej tradycji. Ślub cywilny + przyjęcie dla bliskich, bez całej tej śmiesznej szopki.

Skoro sie decyduje cie na slub powinnas sama umiec podejmac takie wazne decyzje ... Nie daj sie monipulowac ani dmuchac w kasze jesli chodzi o wazne decyzje czy to slub czy dziecko czy jeszcze cos innego... Jesli oboje chcecie slubu kameralnego to czemu nie... Najwazniejsze zebyscie byli z tym szczesliwi.

Gość kafeteriaforum...
no ale autorka pisze, że stać ja na wesele, więc na wyjazd pewnie też by ja stać było (?)

Gość ja nie robilam wesela, choc
nas było stac. nie załuje, przeciez wciaz chodzimy na rozne bale i nie musze sie na nich umeczyc , tylko sie bawie. Rób, jak ci pasuje.

Gość pmgpmwpgmw
a ja jestem za NIE braniem ślubów!

Gość oooooooe
jesli jestes katoliczka to bierz koscielny. Jesli jednak chodzisz do kosciola raz na ruski rok to nie widze sensu.

Gość ja nie robilam wesela, choc
mnie na przyklad nikt by nie zmusil, zeby sie przygotowawac nie wiem jak dlugo, zamawiac sale i te cala reszte, denerwowac sie , jakie jedzenie, jakie torty dekoracje i inne piuerdoły, potem na bacznosc przez cala noc, jeszcze jakos wygladac, zabawiac gosci -za jakie grzechy. Ja riozumiem, ze moga byc dziewczyny, ktore to lubią, ale na pewno nie wszystkie, w imie czego sie umartwiać, to ma byc radosny dzień.

Rób, jak uważacie. Ja bym wzięła cywilny z weselem, bo taki miałam kiedyś plan.

Gość no dokładnie ja też
jestem za tym by nie wesela. Tyle miesięcy zmartwień na jedną noc z wiejską przytupają..nienawidzę tej muzyki która gra chyba na każdym weselu w Polsce... nie bądź głupia nie rób żadnego wesela.

Gość a czy brac koscielny - zalezy
czy jestes wierzaca.

Fjolsfinna Rób, jak uważacie. Ja bym wzięła cywilny z weselem, bo taki miałam kiedyś plan. My tez mielismy cywilny z welem i nie zaluje bo bylo super...

Gość abcdefghkobieta
my wzięliśmy konkordatowy, ale to już kwestia wyznania i przekonań :) co do wesela to skoro Was stać to może jakieś skromne, niewielkie? my mielismy takie na 50 osób, bardzo podobają mi się takie małe wesela, bo są na tyle kameralne, że łatwo o zgranie towarzystwa :) ale to WASZ dzień i nie sugerujcie się tym co inni Wam narzucają jeśli ma to Was unieszczęśliwić :)

Gość gdwqaw tmdtha
oboje jesteśmy wierzący, ale nie chodzimy do Kościoła co niedzielę. idziemy tylko wtedy, kiedy czujemy wewnętrzną potrzebę.

Gość abcdefghkobieta
najlepiej przedyskutuj to z narzeczonym, być może rodzice mają rację, może będziecie żałować i skoro stać Was na wesele to czemu nie :)