Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

code25-77

W tym tygodniu PiS złoży wniosek o wotum nieufności wobec Rządu.

Polecane posty

Gość różą-wiatrówkk
autorze słabe masz argumenty, takie mało tu i teraz

Gość sdadsa
z PiS to przynajmniej człowiek wie na czym stoi, oni nie są jak chorągiewki na wietrze, PO i Tusk zrobili dokładnie na odwrót niż obiecywali! czy to do kogoś nie dociera?! Ich słowa i obietnice są nic niewarte, więc nie nadają się do władzy. Mieli obniżyć podatki, zmniejszyć biurokracje, ilość urzędników. Zrobili dokładnie na odwrót! Jakim trzeba być debilem, żeby na nich głosować?! To jak dać prezent komuś, kto Ci napluł wielokrotnie w twarz.

Gość różą-wiatrówkk
popieram powyższą wypowiedź

PIS ma jakiś program w ogóle, czy tylko maniakalną żądzę władzy. Powtarzają jak mantrę, że Tusk jest zły, PO złe i rząd do kitu. Pytanie co sami mają zamiar zrobić. Jakiś program gospodarczy? Jakieś pomysły? Do tej pory interesowały ich głównie procesy polityczne, szukanie haków na przeciwników i wsadzanie ich do więzień. Jak ktoś jest winny ok, niech idzie siedzieć. Ale jaki mają pomysł na Polskę? Żaden. Po prostu dorwać się do władzy to jedyny cel. Czy od tego życie milionów obywateli się zmieni?

Gość różą-wiatrówkk
to tak jak w patologicznym małżeństwie mąż bije poniża, rodzina klepie biedę ale mąż przyniesie kwiatki żonie i żona wybacza i kocha i zyje z nim dalej...

"code25-77 Platforma Obywatelska i PiS to dwie odmienne wizje Polski: PO to wizja państwa liberalno-modernistycznego. PiS to wizja państwa nacjonalistyczno-konserwatywnego. Sami decydujcie." Ja decyduję sie na wersje nacjonalistyczno niekonserwową:P.Innej sensownej alternatywy nie ma:P.A PO jest wizją państwa włazidupczo wasalskiego.Po części też pis:P.

Gość różą-wiatrówkk
Niebieskooki a co tak krytykujesz PiS nikt tu Pis u tu nie chwali tylko pytam np. jak PO chce pomóc krajowi, pomysły?nie ma takowych...i tyle w temacie

11:00 [zgłoś do usunięcia] Niebieskooki PIS ma jakiś program w ogóle, czy tylko maniakalną żądzę władzy. Powtarzają jak mantrę, że Tusk jest zły, PO złe i rząd do kitu. Pytanie co sami mają zamiar zrobić. Jakiś program gospodarczy? Jakieś pomysły? Do tej pory interesowały ich głównie procesy polityczne, szukanie haków na przeciwników i wsadzanie ich do więzień. Jak ktoś jest winny ok, niech idzie siedzieć. Ale jaki mają pomysł na Polskę? Żaden. Po prostu dorwać się do władzy to jedyny cel. Czy od tego życie milionów obywateli się zmieni?" Ale to nie powód aby głosować na PO:P.Tylko frajer tak myśli:P.

Gość zxczxv
Niebieskooki przygłupie odwiedź stronę prawa i sprawiedliwości, a wszystkiego się dowiesz...

Gość kkkkccccc
Code slyszalam ze jest zamach na ciebie w przyszlym tygodniu:O

Gość tleeeenu
Niebieskooki- w tym problem, że PO dobre na pewno nie jest. Najbardziej zastanawia mnie fakt, że gdy tylko ktokolwiek popierający PO zostaje zapytany o to co dobrego zrobiła partia na którą głosuje dla Polski nie potrafi powiedzieć nic przekonującego. Więc proszę niech ktoś z was mnie oświeci: Co zmieniło się w Polsce na lepsze za rządów PO? Proszę głównie o dane dotyczące gospodarki, ponieważ są to sprawy najważniejsze, mam kompletnie W DUPIE legalizację związków partnerskich itp. podczas gdy kraj w którym mieszkam gospodarczo leci na łeb na szyję, a wokół mnie wyraźnie widać, że dużej ilości ludzi żyje się gorzej.

Gość sdadsa
hahaha PiS nie ma planu i pomysłów? rany, jakiś niedorozwinięty jesteś, że nie umiesz wejść na stronę PiS i przeczytać ich programu?

W rzyci mam przeszłość, świętowanie przegranych powstań, martyrologię, dziadków z wermahtu i ojców z UB. Nie obchodzi mnie kto z kim śpi itd. Gosuję zawsze na tych, którzy mają najlepszy moim zdaniem program gospodarczy. Bo liczy się przyszłość. Tymczasem o gospodarce wszędzie cicho. Jedyny pomysł na zwiększenie wpływów do budżetu ma Palikot, ale akurat opodatkowanie kościoła, choć słuszne i sprawiedliwe, polskiej gospodarki nie zbawi

Gość Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
PIS chciałby obalić rząd wybrany demokratycznie przez naród :D to dopiero heca :D cały PIS ma z głowa a pan na czele najbardziej, jak dzis przeczytałam ze mamusia zyła krócej przez Smoleńsk to juz totalnie padłam ze smiechu

Gość sdadsa
akurat śmierć bliskiej osoby skraca życie, poczytaj sobie

Moja matka to tania kurwa :D

Nigdzie nie pisałem że ta czy inna partia jest najlepsza. PIS ma program? To niech się nim chwali. Niech trabi w mediach "Mamy taki a taki program i jest on dobry" zamiast "Smoleńsk, złodzieje, mordercy Tusk itd." Chcą mnie przekonać do głosowania na siebie? Pisząc "wejdz na stronę PIS imbecylu" raczej bdzie ciężko

plan pisu jest taki sam jak reszty - obiecać i dorwać się do koryta, żeby już "żaden członek partii głodny nie chodził" (to akurat słowa jakiegoś pisiora); co zrobi pis jak wygra: 1) poupycha swoich ludzi do spółek SP, administracji i wymiaru sprawiedliwości, 2) naprodukuje synekur dla koalicjanta z psl, czyli standard, a potem ekstra, czyli specjalność jarka: 3) wepchnie rydzyka an platformę cyfrową, 4) wybuduje pomnik lecha; i jak Bóg da, to będzie się trzymał z dala od gospodarki, na której politycy znają się jak kogut na znoszeniu jaj

Gość sdadsa
ten naród już nie chce PO, bo zostali oszukani. Pojmujesz to? Jak przyjmuję do swojej firmy człowieka, który nakłamał w CV co do swoich umiejętności i to wyjdzie na jaw, to go zwalniam, a nie dalej trzymam, bo przecież go przyjąłem do pracy. Myśl trochę.

Gość sdadsa
"o niech się nim chwali. Niech trabi w mediach " w jakich mediach? może w TVN, gdzie ostatnio stwierdzili, że ponad połowa młodych ludzi po studiach mieszka u rodziców, bo są wygodni i leniwi? gdzie nawet nie wspomniano, że może to wynikać z wysokiego bezrobocia i braku możliwości finansowych. W takich mediach myślisz, że mogą cokolwiek na swoją korzyść pokazać?

Gość sdadsa
Też dużo urzędasów, bez kwalifikacji (całe rodzinne klaki w małych miasteczkach) też pójdą głosować na PO, bo PiS chce się im dobrać do tyłka. Za PO dalej będzie można rodzinkę wciągać na etaty opłacane z budżetu państwa.

Gość sdadsa
w mediach tylu TVN jesteśmy zieloną wyspą za rządów PO, a PiS to tylko Ciemnogród i Smoleńsk...

"plan pisu jest taki sam jak reszty - obiecać i dorwać się do koryta, żeby już "żaden członek partii głodny nie chodził" " I to jest w zasadze sedno sprawy. Nikt już nie pamieta o tym, że w sejmie powinno się SŁUŻYĆ KRAJOWI I OBYWATELOM. Każdy polityk zawsze załatwia coś najpierw dla siebie i kolesi

"W takich mediach myślisz, że mogą cokolwiek na swoją korzyść pokazać?" Oczywiście że mogą. Mogą pierdolić o smoleńsku, to mogli by zamaiast tego powiedzieć coś mądrego. Plan jest taki, żeby kolesi i rodziny PO zastąpić na ciepłych posadkach swoimi kolesiami i rodzinami. Jak dla mnie nie zmieni się nic.

oczywiscie podszyw wyzej to jeden z czubków z Pisu :D kobieta przezyła 87 lat, w czasie katastrofy lezała w szpitalu, od lat miała problemy zdrowotne, faktycznie Smoleńsk skrócił jej zycie o dziesiatki lat :D:D:D:D

Gość a ja mieszkam w
też uważam, że nie zmieni się nic. jak PIS był u władzy to mi się nie żyło ani trochę lepiej, z resztą też pokazali co potrafią... mam powody aby myśleć, że PIS pogorszy stosunki z naszymi zagranicznymi sąsiadami i Unią Europejską, poza tym jest zdecydowanie za bardzo uzależniony od kościoła i Rydzyka, a na rządy kleru się nie godzę. Poza tym polityka PO i PIS to są dwie skrajności, nie mogę godzić się z polityką PO a głosować na PIS... jeśli są do wyboru tylko te dwie partie to głosuję zgodnie ze swoimi przekonaniami, ale do wyborów jeszcze dużo czasu, trzeba zobaczyć co pokażą wszystkie partie, może program jakiejś innej będzie mi odpowiadał.

Dopóki głosujemy na partie, a nie na ludzi to nic się nie zmieni. Jedna klika przy orycie zmieni się na drug i tyle. Tylko okręgi jednomandatowe mogą uzdrowić system. Z każdego powiatu jeden poseł i musi faktycznie w danym powiecie mieszkać. Wtedy przy każdych wyborach mieszkańcy mieli by możliwość takiego posła rozliczyć.

Gość SamurajKafeterii
W niedzielę prezes PiS zaproponował 10-letni plan walki z bezrobociem i podkreślił, że to propozycja neutralna dla budżetu. PiS chce też wspierać rodziny poprzez zwiększanie stawki, którą można odliczyć od podatku o 50 proc. za każde dziecko, a same odliczenia można by dokonywać już od momentu poczęcia dziecka. Kaczyński mówił też o wprowadzeniu ulgi na zakup podręczników; powtórzył postulat ustanowienia karty rodziny wielodzietnej uprawniającej do wielu zniżek. PiS chce też przywrócić możliwość przechodzenia na emeryturę w wieku 60 i 65 lat (ale z pozostawieniem wyboru, czy ktoś chce pracować dłużej). Kaczyński zaproponował też referendum ws. odejścia od kapitałowego systemu emerytalnego i powrót do systemu solidarnościowego, a także wprowadzenie wyboru między ZUS i OFE. Chciałby też rezygnacji z opodatkowania rent i emerytur do 1 tys. zł.

Nadmienię iż codziennie o godzinie 17 rozbieram się do samej bielizny,staje na okno i energicznie walę się pięściami w klatę niczym King Kong,następnie krokiem posuwisto-zwrotnym robię obchód dookoła parku miejskiego i upominam niegrzecznie zachowującą się tam młodzież.

Gość SamurajKafeterii
w tej chwili przyrost naturalny w Polsce jest jedynym z najniższych na Świecie! To są tragiczne skutki w przyszłości! Za PO ludzie nie mogą sobie pozwolić na dzieci, jest polityka antyrodzinna