Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żona za chwilę już

mój przyszły mąż a sprawa o podział jego majątku z byłą żoną

Polecane posty

Gość dfhdhdooo
nie wiem jak jest prawnie ale moim zdaniem nie powinien sie upominac o ten majatek!! to jej rodzice na to ciezko pracowali i co? teraz wezma to obce osoby?? jakbyscie nie byli tacy chytrzy i zawistni to wogole nie powinniscie sie o to upomniec... powinno to byc jej i dziecka

Gość Ajtobym
Dajecie się jak zwykle:-D OWIECZKA z was jaja robi:-D

Gość dfhdhdooo
wkuur... mnie takie cos. niektorzy ludzie sa bezczelni jesli chodzi o majatek i o kase :/

Gość wuwuzelka :0
Znam taką sprawę z autopsji i powiem ci, że szanse są marne, to był majątek jej rodziców i otrzymali go jako małżeństwo, więc jesli ona dowiedzie, że to jej rodzice przepisali, w dodatku poświadczy teściowa w dodatku jesteś kochanica itp marne szanse by coś dostał najwyzej jakiś ochłap sad kieruje się wszystkimi okolicznościami nie tylko kodeksem

15:17 [zgłoś do usunięcia]dfhdhdooo nie wiem jak jest prawnie ale moim zdaniem nie powinien sie upominac o ten majatek!! ciekawe czy ty byś się ni e upomniał o to co ci się PRAWNIE należy

Gość tjaaaaa co ci do tego
a rzucasz sie o to jakby twoje bylo. jestes zwyklym golodupcem, ktory ma swoje lata, ale nic sie nie dorobil.

I co z tego że może PRAWNIE mu się coś tam należy ? Ale g... mu się należy bo jest nie honorowym kretynem. "MAJĄTEK" jak mnie to hasło bawi :D A Ty jesteś pustą idiotką bo każda porządna kobieta by mu powiedziała co o tym myśli a nie jeszcze pewnie podkręcała go !!!

to sie zdecyduj. Bo masz rozbieznosci; raz sie interesujesz, a raz piszesz ze nie. Klania sie logiczne rozumowanie.

Więc się nie interesuj skoro to jego kasa i jego problemy chciałaś związać się z żonatym to nie dociekaj jego interesów z byłą żoną. Gdzie na datek jej rodzice im to dali nie jego. Życzę Wam żeby sąd nic mu nie przyznał bo niby z jakiej racji ma tworzyć sobie nową przyszłość za cudze pieniądze.

oczywiscie w to "nie wątpie" ( chyba wiesz co znaczy cudzysłow? ) tylko ty juz planujesz wydatki za te 200 tys. Ogarnij sie gdybys miala kase to bys nie srala po gaciach i nie pisala na forum "jak sie sprawa" moze potoczyc. Bo na to pytanie odpowiada madra papuga. No coz ale ciebie na nia nie stac.

Gość golodupiec tralalala
jestem sobie bidny kopciuszek i czekam na ksiecia z bajki.

Gość pomysl logicznie
sama pisalas , ze lat 20 nie macie i potrzebujecie kasy na start, wiec nie maci nic. Czekacie na to jak na manne z nieba. A ty piszesz ze jego sprawy cie nie interesuja. Interesuja cie i to bardzo. Tym bardziej wnosze ze macie wielkie 0. Smieszna jestes , bo wyciagasz reke po cos co ani tobie, ani jemu sie nie nalezy. Prawo to nie tylko kodeks, pamietaj o tym.

No dziwi mnie jedna rzecz,napisala,ze potrzebuja kasy na start,bo nic nie maja.To w tym wieku i zarabiajac 6400 nic nie miec?Wesele w palacu Do tego...To sie kupy nie trzyma,albo cos nie tak z ta kobieta!

zarabiam tak dobrze od pewnego czasu dopiero, nie uskładałam góry pieniędzzy ale ja cos tam mam na start. Hm...a on- liczy ze dołoży się z tego co MA w postaci tej darowizny.

Gość nikt ci nie zazdrosci bo nie
ma czego. Wydaje mi sie ze kasy nie otrzymacie. Takie sprawy sa bardzo trudne. Uwazam, ze ludzie cie tu atakuja za twoja pazernosc. Gdy sie rozwodzilem, to powiedzialem partnerce , ze wszystko zostawiam zonie i dziecku i zeby nawet nie przyszlo jej do glowy ukladanie planow co za podzielona kase zrobimy.

Ja poniekad podziwiam autorke tematu za odwage.Tyle korowodow prezd nia i nerwow.Ja Jestem za intercyza zawsze,nie szargalabym sobie zdrowia,jakby ktos chcial wyrwac mi to Co moje! Wspolczuje decyzji o wiazaniu sie z klopotami.

Gość dfgFBG
Może i ten temat to prowokacja ale mam w rodzinie przypadek, że zieć wymusił na ciotce przepisanie domu na niego i żonę. Ciotka oczywiście żałuje, jest lokatorem we własnym domu. Gdyby się kuzynka rozstawała z tym dupkiem, pewnie nie miałby skrupułów upominać się o "swoje".

ale co jest jego ? Nic.. tak generalnie rzecz biorąc. A ona to juz w ogóle żadnych praw nie ma o niczego a pazerność wychodzi z niej taka i dlatego ja już mam opinie na ten temat bardzo Nie Pozytywna !!

Gość dxvfdxfvxcv
sorry ale jak dostał to od teściów a puścił kantem żonę z inną to powinien okazać własną godność i nie wyciągać łap po ten majątek

Gość nikt ci nie zazdrosci bo nie
a jakie poglady na to ma twoj partner? zeby nie okazalo sie ze ty go nakrecasz, bo wowczas jak facet nie dupa to cie kopnie w tylek.

Ja żadnej odwagi tu nie widzą pazerność tylko i wyłącznie bo on nie walczy o coś co sam stworzył tylko dostał to od rodziców jego byłej żony !!!! Więc koleś nie ma za grosz honoru a panna tutaj miota się jak szczur

Gość Adwokatka_DIABŁA ;)
HAHAH najlepsze jest to że jeżeli Ty zarabiasz 6400 i maż też niemało to jego była żona może walczyć w sądzie o wysokie alimenty - nawet UWAGA od Ciebie!!! A sądy rozstrzygają takie sprawy w 99% na korzyść "samotnych" porzuconych matek, a zresztą jeżeli dodatkowo dostaniecie pół majątku, na bank z 2000 alimentów mogłaby wywalczyć ;)