Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żona za chwilę już

mój przyszły mąż a sprawa o podział jego majątku z byłą żoną

Polecane posty

Gość a tak aproopooo
a gdybyś ty się rozwodziła - twój mąż by Cię zostawił dla innej i kasę, majątek byście mieli od twoich rodziców to chciałabyś żeby ci zabrał połowę? bo mu się należy?

Gość ja znam to zz autopsjii
wszystko się zgadza - należy mu się pół domu i działki - ale jeżeli w akcie notarialnym nie ma dokładnych wytycznych, która to część domu i działki to jego była żona może się nie zgodzić sprzedać swojej części. Wtedy nikt i tak tego nie kupi i kasy z tego nie będzie.

Gość HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAAAHHHA
facet bez godności i jaj :o chce zabrać matce swojego dziecka nie swoje pieniadze bo sam nie umie zarobic :o nieudacznik :o a ci sie wydaje ze gwiazdke z nieba dostałaś :o żal :o

Gość znam taki przypadek
tylko odwrotny facet rozwodząc sie zostawił byłej żonie i córce cały dom wyszedł jak się to mówi w jednej koszuli płaci 1000 zł alimentów a jego była cały czas go nęka o forsę a do tego utrudnia wręcz zabrania kontaktu z dzieckiem to jest dopiero pazerna s***ka

Do znam taki przypadek ... jest wiele przypadków i każdy rozstrzyga się w inny sposób. Tu akurat chodzi o ten w którym pannica szuka rozwiązania jak szybko i sprawnie przeprowadzić sprawę z byłą żoną swojego faceta. Do tego okazuję wielką pazerność i nie zdziwiłabym się gdyby się okazało , że to ona ciska faceta o tą jego "połowę"

Gość AnnaK.28l
a nie możesz zapytać adwokata? ja pracuję w kancelarii i właśnie robię aplikację, ale na 100% nie mogę ci powiedzieć jak będzie. Każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie. gdyby mieli kasę na koncie to inaczej, ale to jest działka i dom w którym ona mieszka i nie jest wskazane która cześć jest kogo. A zresztą jeżeli to jej rodzice dali darowiznę i jest np. przelew od JEJ RODZICÓW i wskazanie w papierach ze to była darowizna to najprawdopodobniej nie dostanie 50 % - to tak nie działa. Sąd policzy mniej więcej ile się dorabiali w czasie trwania małżeństwa a darowiznę ze strony ex-żony - jako jej wpływ do majątku małżeństwa. Na 100% nie dostanie połowy z tego, ale jakąś część na pewno bo więcej zarabiał itd.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
TY się nie wtrącaj idiotko ŻONO. To sprawa faceta i jego byłej żony. Jak dla mnie on nie ma godności i jest żałosnym dupkiem. A jego dupa siedzi na Kafe i pierdzi w klawaiturę cały dzień, że zarabia 6 klocków, mimo, że pewnie o ile w ogóle ma jakąkolwiek pracę to sukces. ŻAL, ŻAL.

Gość nikt ci nie zazdrosci bo nie
jezeli twoj facet ma takie poglady i nie mysli tu nawet o swoim dziecku to powiem tak; masz cipe a nie faceta. Ja pierwsze co myslalem to o dziecku, i widze ze moj krok byl najlepszym rozwiazaniem jakie moglem zaproponowac bylej zonie. Nie wazne jak ukladalo sie miedzy nimi, ale co to za ojciec co nie mysli o swoim dziecku????

Gość 45645738922
jakaś część mu sie należy ale nie połowa bo to był wpływ żony do ich wspólnego majątku.

Ale ty jesteś tępa dzida autorko na prawdęe .... dostał to kiedyś tam ich wina , że mu dali no ku... co za su... z Ciebie bez godności ( pierwszy raz kogoś wyzywam na kaffe!!) To jest jego i ch.... takie podejście idoty !!

Gość nikt ci nie zazdrosci bo nie
dziecko twojego partnera, na pewno wypnie sie na ojca. A co do tego ze ktos sie kreci kolo ex no to chyba ona tez ma prawo sobie zycie ulozyc.

Gość 22556669987777
coś na pewno dostanie ale takie sprawy trwają bardzo długo i dużo zależy od wielu wielu czynników, puk ona nie wyjdzie za mąż za kogoś innego to nie liczy się że mieszka z kimś czy ma romans, a wy jak wezniecie ślub to lipa - z tymi wysokimi alimentami to 100% racja jeżeli faktycznie masz takie zarobki - ja bym na twoim miejscu nei brała jednak ślubu. Po co ci to i tak jesteś stara i masz nadwagę?

2 [zgłoś do usunięcia]Żona za chwilę już 1 6 klocków to może ty z pierdzeniem wytwarzasz. ja mam taka pracę ze ludzie na mnie zarabiają. 17:03 [zgłoś do usunięcia]Żona za chwilę już 1 przecież płaci alimenty, myśli spotyka się MEGA ŻAL!!!! ALE IDIOTKA Z CIEBIE. WIDAĆ ZABOLAŁO. :) "Ludzie na mnie zarabiają" - chyba prostytutki na alfonsa. Dno.

Gość znam taki przypadek
kobieto ty chyba nie wiesz co przeczytałaś facet z klasą zostawił dziecku wszystko cały swój dorobek rozwiódł się i zaczoł od nowa płaci godziwe alimenty i nie lamentuje tylko jego była jest tak zachłanna jak ty ale ty jesteś gorsz chcesz odebrać dziecku a twój chłop to szkoda gadać bez honoru

Malutki biznesik: - robienie lodów - stali klienci (więc sie rozkręca) - sprzedaż pseudoartystycznych bibelotów - mini zakład ślusarski na tzw. manhattanie - budka z piwem etc. to właśnie mini biznesiki :D ŻAL

A tak z ciekawości to on żonę zostawił pewnie dla Ciebie :D Zazdrościsz byłej że ma status i klasę w społeczeństwie wyżej niż Ty zapewne dlatego się tak tu plujesz. Biznesik to Ty myślałaś że będziesz miała z mężulkiem nie ale jednak komplikacje bo nikt palcem nie jest robiony i sobie nie da. I co z tego , że jego była zona ma faceta cieszyłabyś się jak by była sama nie podniosłoby Cie to moralnie i ego by skoczyło bardziej niz teraz :D

Gość RaZR
Kobieto! Zrozum, prawo jest prawem ale nie zawsze prawo idzie z przyzwoitością. Atakują Cie tu tak bo jesteście chciwi na cudzą kasę. Owszem wg prawa wstępnie należy się Twojemu gachowi ale wg jakichś zasad moralnych powinniście sobie dać spokój. Jego teściowie przepisali mu ten majątek bo nie brali pod uwagę rozwodu a to że tak wyszło i nie pomyśleli o tym to już trudno. Jeśli Twój chłoptaś miał by odrobinę honoru to by się wypiął na te parę złotych. Ty też jesteś dobra, czytam to i widzę jak to podkreślasz słowo "JEGO", a jego to jest tylko w cudzysłowiu, na papierze, bo jemu się to nie należy. Gdyby teściowie nie zrobili testamentu to by guzik zobaczył i też byś pisała że wtedy połowa jest Jego? Jak ktoś tu wspomniał jesteś bardzo chytra na tę kasę, jeszcze jej nie widziałaś a już masz plany co za nią kupić. Otóż powiadam Ci żadnej kasy nie zobaczysz.

Gość asdddd
HEE DOSTAL; ale tesciowa zapewne sprawe mu wytoczy o odebranie mu prawa do czesci majatku gdyz ja zle potraktowal...., taka zagrywka, by sprawy toczyla sie w nieskonczonosc..., juz dostal twoj gach kase za pol domu:-P A TAKIE KOORWY JAK TY SKONCZA TAK JAK TY WLASNIE!!!GOLODUPIEC ZAWSZE LICZY NA CZYJES ; BO SWOJEGO NIE MA I NIE BEDZIE MIAL;A TY U MEZA BEDZIESZ ZA SPRZATACZKE; dobrych mezow zony nie zostawiaja, a ty sie dopiero przekonasz, spraw numerologicznie swoj nowy zwiazek,a sie przewkonasz co cie czeka!!!

Gość zenobia pietruszyńskazz
bzdura rodzice mogli dać córce i to jej majątek reszta to mrzonki do prowokacji

Gość ...i co dalej...
prawdopodobnie sprawa jest w toku ciekawe jaki będzie finał i ciekawe co zrobi jak nic nie dostanie

Wcale bym się nie zdziwiła jak by ten jej facecik kłamał i dom jest tylko i wyłącznie jego ex zony :D a tu oczy mydli zachłannej panience :D Myślę że to prowo ale chociaż ludzie piszą coś ciekawego :D

Gość asdddd
CZY TO CZASAMI NIE CHODZI O PANA jarka; I JEGO SZACIARKE wiolete:-PPP MAM NA WAS DLUGIE ZEBY!!! JAK TO JARUS TO wiesz z kim ci rogi doprawil.:-P

Gość z perspektywy drugiej zony
powiem tak. Nie wyobrazam sobie zebym ingerowala w przeszlosc mojego meza. Nie wyobrazam sobie by moj obecny maz szarpal sie ze swoja ex nie biorac pod uwage uczuc swojego dziecka. Musisz pogodzic sie z tym, ze no niestety nie jestes jego pierwsza zona, to latwe nie jest. lecz nie ingeruj w jego przeszlosc, bo to cie zniszczy. To sa ich sprawy, jej pieniadze, a ty go najzwyczajniej w swiecie szczczujesz na nia. tez czasem jestem zazdrosna o ex bo jest ladniejsza, zgrabniejsza , ale w koncu jest ze mna. I chocbym miala slodka biede klepac to moge, byle z nim. A u ciebie w oczach widac tylko $$. Nie dysponuj pieniedzmi ktorych nie masz i nie wiadomo czy miec bedziesz.

a co by bylo w sytuacji gdyby to ona nie chciała z nim być i kazałaby mu pakować walizki wygoniłaby go z domu tego od teściów - z tej darowizny. Spotkałaby gacha z którym by była chciała wyjechać na Hawaje i sprzedać cały majątek po swoich rodzicach. Nic by mu się wtedy nie należało, poszedł by pod most z reklamówką, nawet jakby odzyskał wkład np 50 tys to by pod most miał iść mieszkać? nalezałoby mu się wtedy te PÓŁ czy nie?