Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farewell00

Oczyszczanie twarzy/porów u kosmetyczki - co poza wyciskaniem?

Polecane posty

Gość farewell00

Chodzi po prostu o oczyszczanie porów, usuwanie zaskórników...byłam kilka razy na tradycyjnym zabiegu wyciskania tego u kosmetyczki i nigdy nie byłam do końca zadowolona, z różnych powodów...podobno takie mechaniczne usuwanie to już przeszłość i są na kosmetycznym rynku bardziej cywilizowane metody oczyszczania twarzy? Ale jakie? Kwasy, peelingi...? Czy nie ma zmiłuj 😭

Gość fttrant
Kwasy. A potem kontynuuj w domu, oczywiście słabszymi stężeniami (polecam rzeczy z Biochemii Urody, Zrób sobie krem, z Mazideł).

Gość farewell00
Ale jaki rodzaj tych kwasów..? I czy efekty sa widoczne po jednym zabiegu czy trzeba przejść jakąś serię?

Gość fttrant
Rodzaj dobrany do Twojej cery (jak masz naczynkową to tylko migdałowy wchodzi w grę, jak nie masz problemów z naczynkami to glikolowy, pirogronowy, mieszanka...). Efekty (uboczne też ;) ) będą już po jednym zabiegu, i jak będziesz potem stosować odpowiednią pielęgnację (http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html ) to będą się ładnie utrzymywać :)

Gość farewell00
Ja się w ogóle w tym nie orientuję - kwasy, rodzaje.. muszę te informacje jakoś przetrawić :)

Gość Berni8787
Naprawdę kwasy zlikwidują wągry? Nawet te, które mają kilka milimetrów długości?

Gość porzeczka123
Jeśli chodzi o oczyszczanie, to najlepsza jest mikrodermabrazja i kwasy. Chodź skłaniam się ku temu drugiemu. Co do wyboru, najlepiej udać się na konsultacje do salonu kosmetycznego i poprosić o dobranie odpowiedniego kwasu (na rynku jest ich obecnie cała masa :D ) Jeden zabieg na pewno nie wystarczy. Co najmniej 3. I kuracja domowa kremem z kwasami :)

Gość po to sa rekawiczki
Kwasy, owszem pomagaja ale nie na wiecznosc :) Dobre oczyszczanie u kosmetyczki, a jak skora dojdzie do siebie to mozna za miesiac kwasami-bardzo lagodny i skuteczny jest 35 Acelerator z Dermalogica,ale wiadomo ze kosmetyczka dobierze wlasciwy preparat do rodzaju skory. I radze omijac kosmetyczki ktore probuja zrobic kilka zabiegow w jednym, mnie taka mikrodermaabrazja polaczona z oczyszczaniem zalatwila twarz na zawsze. Natomiast prawidlowo wykonana dermaabrazja, ale jak sam zabieg, bez zadnych innych inwazyjnych ingerencji naprawde przynosi efekty. Ja 2 razy do roku oczyszczam cere u kosmetyczki, w domu wykonuje kuracje zelem z kwasem azelainowym co jakis czas (przez 2-3 tygodnie). Efekty sa,ale wiadomo ze wszystko trzeba powtarzac co jakis czas

Gość po to sa rekawiczki
Ja lubie peeling kawitacyjny jako wstep do manulanego oczyszczanie - zdecydowanie pomaga i ulatwia zabieg

Gość ula 30
na stałe nie zlikwidują wągrów ale zmniejszą i cera jest świeża ja robiłam fotoodmładzanie laserem, drogo na ofercie cudo! cera się rozjaśniła, przebarwienia a zaskórniki i wągry dalej są aktywne

Gość ula 30
uważajcie na mikrodermabrazję zwłaszcza jak jest cera naczynkowa, bo jeszcze bardziej te naczynka zaogni mnie namawiała, a wiem, że to zabieg nie na moją cerę, a ona swoje...

Gość porzeczka123
Moim zdaniem, ale to tylko moje zdanie, mikrodermabrazja mimo, że jest ostatnio bardzo modna nie przynosi aż takich efektów jak inne zabiegi. na rynku stale pojawiają się nowe metody i tak na prawde każdy salon kosmetyczny robi to po swojemu. Peeling kawitacyjny- tak! :D

Gość Jestem marchewką
bedziecie sobie kwasy walic na pysk, ale o zmienic diety to nie chcecie :///

Gość porzeczka123
Dieta nie zawsze pomaga na takie problemy, niestety =.=

Gość kuba bersik
Aktywny żel peelingujący pod prysznic HB - ale dla facetów. U mnie bez większych problemów udało się oczyścić i wygładzić skórę. W zasadzie trzeba powiedzieć, że wygląda ona całkowicie inaczej, a przy okazji, kosmetyk nie zawiera konserwantów.

Gość korrela
Byłam tydzień temu w http://klinikaestetica.pl na peelingu kawitacyjnym + potem zrobili mi jeszcze ogólnie oczyszczanie twarzy i powiem ci, ze sie nie poznalam po zabiegu. Jednak profesjonalna kosmetyczka i dobrze wykonane zabiegi to klucz do piękna :)

Gość basiamama23
Możesz zdecydować się jeszcze np. na peeling kawitacyjny lub mikrodermabrazję. Są to świetne opcje i na pewno któraś Ci się spodoba. Ceny są różne, zależy od gabinetu. Ja często na peeling lub mikrodermabrazję chodzę do scm estetic. Mają jedne z najlepszych cen w krakowie.

Gość merdinka
Szczerze to u kosmetyczki warto na taki zabieg się wybrać. Ostatnio oczyszczano mi twarz wodorowo metodą http://aquasure.com.pl/ czyli Aqua Sure H2 i jestem bardzo zadowolona z efektu. Sprawdźcie sobie, bo nie drogo, a skutecznie coraz wiecej gabinetow sie w aqua sure h2 zaopatruje ;)

Gość gość
Każdy raz na jakiś czas powinien wybrać się do kosmetyczki żeby oczyścić cerę. Ja mogę polecić zabieg Geneo, który u mnie sprawdza się bardzo dobrze. Robię go regularnie w Arte Clinic - mają tam nowoczesny sprzęt i doświadczony personel. Zawsze wychodzę stamtąd zadowolona. Cera po zabiegu jest świeża i czuję się znacznie lepiej.

Gość gość
mogę polecić zabieg wodorowego oczyszczania skóry, jest po nim taka wygładzona i ujędrniona :D robiłam go w Krakowie w Instytucie Piękna Bielenda

Gość gość
Witam, jestem studentką ostatniego roku kosmetologii. Do ukończenia swej pracy dyplomowej niezbędne są mi wyniki badań dotyczących związku stresu i innych czynników emocjonalnych, ze stanem skóry. Zależy mi głównie na dotarciu do osób borykających się z takimi schorzeniami jak: AZS, ŁZS, łuszczyca, trądzik różowaty, trądzik pospolity, ale będę wdzięczna za pomoc również osobom, których te dolegliwości nie dotyczą. Uprzejmie proszę Panie w wieku 20-45 o wypełnienie poniższej ankiety. https://www.survio.com/survey/d/D1M7Q9S9L1X5B2M7I Z góry dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam, Aleksandra G.

Gość mexaron
Ja ostatnio w swoim gabinecie wprowadziłam zabiegi infuzji tlenowej przy uzyciu urzadzenia http://www.dermaoxy.pl/czym-jest-dermaoxy tu sobie mozecie o nim wiecej poczytac i musze wam przyznac, ze sporo klientek sobie chwali takze jak prowadzicie wlasny gabinet to sadze, ze bedzie to dobra inwestycja :)

Gość EmiliaChh
A może warto abyś również sprawdziła oczyszczanie wodorowe? Jeżeli jeszcze o takim zabiegu nie słyszałaś to polecam odwiedzić stronę http://aquasure.com.pl/ na której znajdziesz dokładny opis tego zabiegu. Przede wszystkim usuwa martwy naskórek, wolne rodniki tlenowe które również powodują starzenie się skóry. Efekty są świetnie i coraz lepiej się to rozwija w Polsce jak i na całym świecie, także polecam trochę lepiej go poznać :)

Gość iwonatyraw
Emilia jestem na stażu w dość popularnym gabinecie kosmetycznym. Szefowa również zastanawia się nad zainwestowaniem w sprzęt do Oczyszczania Wodorowego AquaSure może ktoś pracuje na tym urządzeniu i podzieli się opiniami?

Gość gość
Zerknij na H2sens - jestem po testach tego sprzętu . Efekty zabiegu dla mnie niesamowite.Dlatego już wybrałam - przede wszystkim najmocniejsze stężenie wodoru co widziałam od razu na skórze