Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiakskkska

pytanie dotyczące "dodatkowych"kosztów porodu..jak myslicie?

Polecane posty

u nas sa trzy sale "do rodzenia"- z jednym lozkiem w kazdej- oczywiscie nie ma problemu aby byla osoba towarzyszaca- musi miec tylko fartuch- wiec nie wiem kto tam wyzej pisze bzdury ze nie wolno wchodzic innej osobie niz personel. A sale na oddziale byly nawet 5 osobowe, lezaly na niej kobiety przed i po porodzie, dostawiali tylko lozeczka dla maluszkow tym ktore urodzily.... nie wyobrazam sobie rodzic w towarzystwie innej kobiety :O juz sam fakt ze obok za sciana rodzila dziewczyna drzac sie wnieboglosy bylo malo komfortowe, a co dopiero "razem"

Jeżeli mąż będzie z tobą cały czas to bierz jedynkę. Po prostu zapytaj co musisz zrobić żeby leżeć na takiej sali. Ja leżałam na 2 i było ok, Aae faktycznie irytowało mnie jak do "sąsiadki" przyłaziła matka z samego rańca i siedziała do popołudnia piernicząc głupoty.

Gość ligulla
To wkurza, strasznie, jak Ci obcy ludzie Ci latają. Pamiętam, że nie mogłam dojść do ładu z dzieckiem przez pierwsze doby po porodzie, bo nie miałam pokarmu, dziecko wciąż płakało, a wreszcie jak pokarm zaczął lecieć i dziecko się najadło i spało 3 godziny, a ja mogłam pospać również, to co zasnęłam, to albo goście wlatywali na salę, albo w nocy krzyczało dziecko z łóżka obok budząc mnie i moje dziecko przy okazji, które również zaczynało płakać. Jeszcze jak natrafi się na fajną dziewczynę obok na łóżku, to może i dwójka jest ok, ale ja natrafiałam na samych natarczywych albo dziwnych ludzi, którzy mi przeszkadzali.