Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ! Terenia !

Kury domowe

Polecane posty

anno- nie denerwuj się na mnie, bo piszesz dobrze. życzę ci szczęśliwej rodziny, w której dziecko łączy- nie zawsze tak jest. a dziecko jest najważniejsze głównie wtedy gdy związek się psuje- macierzyństwo to wówczas ucieczka. to złe. serce jest pojemne i liczę na to, że ludzie sie po prostu kochają bez dzielenia włosa na czworo, bez rozdzielania miłości komunistycznym systemem kartkowym- tobie tyle,a tyle, więcej nie przewidujemy

tak czy owak chcę spać, rano zajrzę. dobranoc i nie złość się.po prostu nie lubię faworyzacji-źle mi się to kojarzy. a szczególen pijawy do baby nieumiejące normalnie po prostu kochać, ale ciągnące kasę od męża. to po takich jedzie się, że są materialistkami. to takie w końcu doczekują zdrad. i czasem nawet mi nie żal

Heloiza i Ania chyba się rozpędziły nie w ta stronę co trzeba - temat o mężach i dzieciachjest gdzie indziej. Zresztą jak zauważyłam część osob nie zrozumiało tematu i cay czas się upierają. Rozmawiamy o normalnych przypadkach nie o takich co mąż każe tyrać tylko o kobietach które same z siebie pracują i nie mogą sobie zarzucić później , że wszystko to wkład męża. Temat również nie jest o osobach które pracowały i np. teraz nie mają warunków bo wiadomo jak jest z pracą obecnie, ani o takich co odchowują swoje dzieci już to tyle razy było podkreślane. Temat dotyczy tych co siedzą w domu i są z tego dumne piszą , że najbardziej "ambitną" rzeczą którą zrobił to poszły na solarium. No widzisz Ania ja tez zakochałam się po tym jak przyjechałam i mieszkałam tu na własną rękę i NASZ dom to jest ten do którego i ja i on coś wniósł. Rozdzielność majątkowa ok ja to wiem ale czym Wam nie jest później głupio walczyć w sądzie o to co mąż sam zbudował? Bo dzieci jakoś na pół później dzielić nie chcecie :)

bardzo jestem ciekawa , która z piszących tu , nie pracujących zawodowo kobiet uważa ,ze jej największym osiągnięciem jest pójcie do solarium?:) schemat myślowy taki taki ? ale czemu ? bo jest łatwy i nie trzeba samodzielnie mysleć ? Bo można isę w ten sposób pocieszać - nie ważne jaki mam życie - ważne ,ze mam pracę , byle j kaa ale mam pracę. :D dziecinne myślenie :)

myślę , że podstawowy błą iwelu piszących to niezrozumienie istoty małżeństwa , suwerenności jego decyzji , uznawania tego co jest dobre dla niego - dla nich - a nie dla niego i dla niej . Niezrozumienie założenia ,ze mąż moze spokojnie pracować poza domem bo w dmu jest ktoś kto nad wszystkim czuwa , kto o wszystko dba . I to czuwanie i ta praca to też jest raca . Ale z drugiej strony nie dziwię sie ,ze kobiety nie rozumieją pojęcia pracy w domu bo dla nich to tylko sprżatanie i gapienie sie w tv . A na to nawet najbardziej ambitna praca nie pomoże :)

a mąż niczego sam nie buduje - buduje wspólnie z żoną choćby ona nawet palcem nie kiwnęła :)

bardzo merytoryczny post :D i jak wiele wnoszący do dyskusji ...:D

Gość ! Terenia !
Allium - Dorośli ludzie powinni pracować i być niezależni finansowo, no chyba, że są niedorozwinięci, mają Zespół Downa bądź inny niedowład i nie są w stanie się sami o siebie zatroszczyć. Dlatego uważam, że jeśli dorosła, zdrowa kobieta latami zalega w domu, to jest po prostu lekko ułomna :(

Gość wszx
poprostu zazdrościcie,że tzw kury domowe znalazły kogoś kto na nie robi a wy jesteście wypierdolone siła do roboty przez nieudacznego chłopa Koniec durnej dyskusji

to ty tak uważasz terenia :) a ja uważam , że to czy kobieta pracuje czy nie zależy od niej , jej męza i wspólnych planów jakie m aja na życie :) Reszta to tylko dorabianie filozofii kogoś kto pracować po prostu musi :D

Gość ! Terenia !
Wszx - Ja nie znam żadnej, która została siłą wypi­erdo­lona do pracy :classic_cool: Wręcz przeciwnie, ich faceci sami coś marudzili, żeby zostały w domu, ale one się nie dały i tylko ich wyśmiały, że to nie średniowiecze i nie po to szkoły kończyły, żeby zakwitać w domu przy garach :D Jestem z nich dumna 😭 ja szowinistów od razu goniłam :O

Gość Anna:):
Terenia- ahahahahahaha litości. Jakim prawem szufladkujesz ludzi i jednocześnie wtrącasz się w sprawy innych małżeństw? A bądź ty sobie kobieto kurą domową, kasjerką czy prezesem firmy. Co mnie to obchodzi. Ale jak ktoś mówi- masz być taka czy owaka- to żle, a nawet bardzo źle.

Gość bxbsbsbbd
Nikt sie nie wtraca w zycie kur domowych,niech siedza w domu i zmywaja gary ale nikt nie zabroni mi o nich myslec ze to lenie,pasozyty i baby bez ambicji,zreszta tak mysli wiekszosc spoleczenstwa oprocz nich samyxh

Jak to nie wtrąca? A czym niby jest ocenianie ludzi i relacji w małżeństwie- jak nie wtrącaniem się?? A tak swoją drogą dywagacja nad tym- kto kim jest, czym się zajumje itp.- zajmują się raczej kumoszki z bazaru, a nie wielkie karierowiczki:)

Gość Nie zgazam się
! Terenia !! wielka karierowiczka buahahahahahahaha. Wykłaająca chemię w bieronce albo tyrająca na kasie w Lidlu. Weź ty babo się ogarnij bo żadna Curie Skłodowska z ciebie nie jest i nie będzie głupia zazdrosna babo!

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
a dlaczego wy sie śmiejecie z pań pracujących w biedronce czy lidlu?????

ehhhhh - dokładnie tak. Niech każda kobieta robi co chce i pracuje gdzie chce- i nic nikomu do tego. Żadna praca uczciwa nie hańbi- zarówno ta w domu jak i poza domem.

sednem mojego wkładu w dyskusję było to, że wszystko ok, dopóki ludzie sie kochają. wtedy mamy cwaniary i wyzyskiwaczki, układy prostytucyjne. zaliczam do tego również sytuację, w której kobieta biega za dzieckiem, lekko lekceważy zdanie męża na temat życia domowego, bo wierzy w to, że mąż może odejść,więc dziecko ważniejsze. są takie kobiety i z takim sceptycznym myśleniem dziwię im się, że nie pracują. ale poza tym ok

Gość Izka!!!!
glupie problemy macie.....

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
heloiza999 masz męża i dzieci???

Gość mozna i tak
czytalam juz inne wpisy heloizzy999 to skrzywdzona przez zycie dziewczyna, ojciec zostawil matke a ona nie moze sie ogarnac

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
aaa pewnie dlatego jest taka dziwna

ojciec nie zostawił matki nie mam. ale nie szkodzi, mam za to oczy i swoje doświadczenia

dlaczego uważacie, że jestem dziwna? coś czuje, że nazywacie mnie dziwną, bo po prostu wykorzystujecie tych swoich meżów i tyle...

Gość bxbdbsbs
Heloiza masz obsesje na punkcie ronosci w rodzinie,piszesz non stop to samo i na kazdym topiku,ja tez mam takie zdanie jak ty,ale ty przesadzasz dziewczyno

A tu ciągle to samo kochane panie nie przedstawiacie żadnych argumentów !! Argument mam lepiej umyty kibel od tej co pracuje do mnie nie przemawia, mam lepszą wieź z rodziną również więc proszę o chociaż jeden argument ? Dodam jeszcze , że już kilka razy ktoś źle napisał mój login a nawet dodał daysy coś tam , wiec świadczy to o waszej arogancji i ignorancji. Jeśli wchodzisz z kimś w dyskusję to wypada chociaż dobrze napisać do kogo kierujesz słowa. allium "bardzo jestem ciekawa , która z piszących tu , nie pracujących zawodowo kobiet uważa ,ze jej największym osiągnięciem jest pójcie do solarium?" jedna tu wypisała swój zajęty bardzo dzień. "Niezrozumienie założenia ,ze mąż moze spokojnie pracować poza domem bo w dmu jest ktoś kto nad wszystkim czuwa , kto o wszystko dba . I to czuwanie i ta praca to też jest raca"- a nad czym czuwa ? nad tym, że ma posprzątane ja tez mam, obiad ugotowany, dzieci w szkole, przedszkolu więc nad czym taka kobieta czuwa sama w domu? "a mąż niczego sam nie buduje - buduje wspólnie z żoną choćby ona nawet palcem nie kiwnęła"- no to bardzo szerokie spojrzenie na świat. Anna " Jak to nie wtrąca? A czym niby jest ocenianie ludzi i relacji w małżeństwie- jak nie wtrącaniem się??" - to jest wyrażanie swojej opini nie wtrącanie się. A tak swoją drogą dywagacja nad tym- kto kim jest, czym się zajumje itp.- zajmują się raczej kumoszki z bazaru, a nie wielkie karierowiczki- a ty kim jesteś w takim razie? Allium- nadal nie jestem w stanie ogarnąć co się tak rozpisujesz skoro sama pracujesz ? - mąż Cie do tej roboty goni ?

Gość Ty wyżejjj
helioza powinnaś sie leczyć !!! i to szybko szybko

"A tak swoją drogą dywagacja nad tym- kto kim jest, czym się zajumje itp.- zajmują się raczej kumoszki z bazaru, a nie wielkie karierowiczki- a ty kim jesteś w takim razie?" Ja nie dywaguję na tym, kto kim jest i co robi- bo mnie to zwyczajnie nie interesuje. Nie oceniam ludzi - po tym gzie pracują, czy nie pracują, czy ktoś ich utrzymuje czy nie. Jest to ich indywidualna sprawa i nic ci do tego. A nazywanie kogoś leniem, pasożytem itp. dlatego bo nie pracuje poza domem- jest zwykłym wtrącaniem się i włażeniem z buciorami. Dla mnie zarówno praca w domu jak i poza domem jest bardzo ważna i nie sposób ich do siebie porównywać. Widzisz- ja nie pracuję- bo nie muszę i nie czuję takiej potrzeby, nigdy też nie zdarzyło mi się prosić o pieniądze. . Studiuję typowo męski kierunek- energy and mechanical engineering, uwielbiam żeglować, jestem kurą domową ale nie domatorką. Jako 21latka postanowiłam rzucić wszystko i wyprowadzić się na drugi koniec świata- widzisz, to że kobieta nie pracuje nie oznacza, że nie posiada "polotu" . To czy kobieta pracuje czy nie- nie świadczy o jej ambicji, jest to pojęcie względne i można je różnorako zdefiniować. Uważam, że myślisz bardzo stereotypowo, prosto i powielasz schematy.

Argumentem za zostaniem w domu w moim przypadku- jest to, że nie muszę pracować, bo w zupełności pensja mojego męża starcza dla nas obojga. Mam więcej wolnego czasu- dzięki czemu moge poświęcić się nauce i swojemu hobby.