Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barrrbarrra

Naprawdę przydatne rzeczy dla dziecka na które warto wydać pieniądze??podzielcie

Polecane posty

Gość gość
podgrzewacz, sterylizator, śpiworki ( suuuuper sprawa, mały śpi od początku :) ), pieluchy dady, duże łóżeczko, z którego później będzie tapczanik, porządny wózek ( duży, my mamy inglesine classica balestrino, mocno polecam , zwłaszcza głęboki ) -pajace

Gość gość
od pieluch dada - mala miala czerwona i odparzona pupe - tylko pampersy

Gość gość
Ja właśnie walczę z odparzeniami u miesięcznego dziecka po pampersach. Wydaje mi się, że ta siateczka w pampersach za bardzo się przykleja. Jak często bym nie zmieniała pieluszki to pupa na maksa czerwona :(

Gość Zalanka
Poducha do karmienia i nosidło ergonomiczne! Poducha ratowała mnie po nieprzespanych nocach w ciąży, gdy bolał mnie kręgosłup. Miałam taką z łuską orkiszową, womar, teraz się przydaje przy karmieniu malucha...

Gość MadziaaLenka
otak, poducha do karmienia w moim przypadku też była dobrym zakupem. Tez mialam wersję "eko" z łuską orkiszowa, wypełnienie jest takie relaksujące, można sobie pognieść :))

Gość NataWro
Poducha-rogal do karmienia, z łuski. Bez wahania kupiłabym ją drugi raz.

Gość Julka

co kupić przed porodem opisałam na moim blogu zapraszam https://sfera-kobiety.pl/najwazniejsze-rzeczy-dla-mamy-i-dziecka-co-kupic-przed-porodem-w-aptece/

Gość Onkosfera

Z tymi rzeczami potrzebnymi jest tak, że tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się przyda, bo każdy dzieciak inny i ma inne obyczaje i upodobania.

Syn pił wiecej mleka modyfikowanego niż z piersi, więc wszędzie nosiłam  ze sobą poporcjowany susz w jakiś bidapojemnikach, skombinowanych naprędce. Gdy miała się urodzić córka, to kupiłam super wypasione pojemniczki na ten cel, a teraz leżą w kącie bo młoda pije tylko z cycka.

Z kolei śpiworek dla niemowlęcia przy synu w ogóle nie był używany, bo zaraz przyszło lato i garówa a córka śpi w nim często bo urodziła się jesienią.

Ogólnie sprawdza sie zasada, że lepiej kupić coś droższego, ale wygodniejszego i trwałego (jeśli są możliwości finansowe), np wózek czy krzesełko stokke, porządna pozytywka, torba dla mamy na spacery. Uważam tez, że powinniśmy dobierać rzeczy dla niemowlaka tak, żeby nam się podobały wizualnie. Na przyklad mata edukacyjna bywa że wala sie na salonach półtora roku, więc jeśli tak, to niech chociaż bedzie estetyczna i wygrywa melodie, ktore nas nie wkurfiaja