Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka sobie jaaaaa

NIANIA ZNĘCA SIĘ NAD DZIECKIEM!!! HORROR! CZY JESTEŚCIE PEWNI SWOICH NIAŃ?!

Polecane posty

Tak!!Bicie dzieci w Roscji i na wschodzie jest czyms na porządku dziennym ,zdecydowana wiekszosc powiela takie tresury wychowawcze , i niemal na kazdym kroku bedąc w tamtym kraju sie spotykalam z okladaniem dziecka przy innych Co do niemowlakow to powiem tobie, ze wiem bardzo dobrze jak opiekunka dzieci do swoich dzieci podchodzila, jak sie wlasnymi zajmowala, i zadna osoba ktora ma równo w glowie i nie ma zapedow sadystycznych nie skrzywdzila by swojego dziecka i tez nie swojego Jesli by miala zadatki na kata to i swoich by tez nie szczedzila "Ciocia" dzieci i tak jest bardzo bardzo bardzo łagodna i cieprliwa, chodząca ostoja spokoju,czasami nieraz az zabardzo czy to do swoich (a rowniez nie ma jednego) czy do do innych dzieci. Kobieta do rany przyloz jesli chodzi o podejscie do dzieci,ile ja bym chiala miec tyle cierplwiosci jak ona ,sama wiele razy mi rady dawala jak wyluzowac i na co nawet nie warto sie denerwowac Nie kazdy kto sie zajmuje nie sowimi dziemci to jest tyran i kat,a wy juz zgory zalozyliscie ze moje dzieci byly bite jako niemowlaki, otoz nie, tak nie bylo,bo wiem dobrze jakie niania miala podejscie do dzieci czy swoich czy nie tylko

Gość jedna taka sobie jaaaaa
NIE tOKSYCZNA, ja nic nie załozyłam, że twoje dzieci były bite, to ty napisalaś. Napisałam ci jedynie, że nie mozna być pewnym jesli powierzamy niemowlaka obcej osobie, czy nawet komuś obcemu kogo niby znamy. Zawsze trzeba włączyć czujnośc i nawet kamerke na kilka dni, by wiedzieć że wszystko gra, zanim sobie potem, wyrzucimy jak sie okaże, że dziecko było bite, że mogłyśmy sprawdzić i oszczędzić dziecku takiego cierpienia. Tu nie zaprzeczysz.

Gość glowkamakowka
przerazajace, a najgorsze w tym wszystkim ze niedlugo ja tez bede musiala zostawic dziecko z niania, wprawdzie na max 3 godzinki dziennie, ale i tak sie stresuje :( Dziewczyny prosze was doradzcie, jak wybrac wlasciwa osobe? czym sie kierowac, jakie zadac przyszlej niani pytania? Pytalam rodzine i znajomych czy nie znaja kogos godnego polecenia, ale niestety nie. musze wziasc kogos "z Ulicy". Strasznie sie boje :( Bede bardzo wdzieczna za wasze porady.

Gość alina spod katynia
:)

popieram matylde14... Osobiście dołożyłabym wyciąganie macicy na żywca, wydłubanie oczu łyżeczką....no i chyba wtedy puściłabym wolno...

Gość alina spod katynia
mamamlodegoD to co opisalas to niemal kanibalizm. naprawde bys tak chciala zrobic drugiej osobie? okropną osoba jestes. z jednej strony to ze niania bije jest fe, a z drugiej strony ty tez chcesz byc fe. wiesz takie maslo maślane, albo jestes za czynieniem drugiemu co tobie nie mile lub nie.

Alina dla mnie dziecko jest ŚWIĘTE i nietykalne....chodzi mi o niemowlę...szczerze??? może bym jej tego sama nie zrobiła...ale z chęcią bym zleciła....Jestem mściwa jeśli chodzi o dzieci i nie toleruje bestialstwa

sprostowanie: bestialstwa wobec dzieci....bo wobec takich szmat to jeszcze bym dopłaciła za inne pomysły

Gość alina spod katynia
jest szmata, ale nie emocjonuj sie tak nic nie zrobimy. Spotka ja zasłużona kara, ludzie juz ja pewnie rozpoznaja kim jest, życia u siebie w miescinie nie ma już napewno!! badz spokojna ;) bardzo sie ciesze ze takie filmiki sa ujawniane co jakis czas, bo niania która jutro czy pojutrze ma isc "opiekowac" sie takim malenstwem wystraszy sie i dziecka nie tknie bo bedzie sie bala ze za miesiac jej twarz pokaza w tv w "akcji" .

Gość alina spod katynia
mamamlodegoD a czy pomysł wydłubywania oczu łyzeczka byl inspirowany filmem slam dog milioner?

Mam nadzieję że spotka ją kara:(:(:(bo słyszy się o przypadkach takiego bestialstwa ale co potem to już nikt nic nie wie i aż strach pomyśleć że spotkam ją na ulicy i nawet nie wiem że to ona.....naprawdę chciałabym żeby dochodziło do samosądów...

Gość p;tyjh
ja miałam nianię przez rok.Owszem, miałam pewne obawy ale okazało się, że było dobrze. Córeczka była zawsze zadbana, czysta, nakarmiona i w dobrym humorze. Niania codziennie zabierała ją na mega długie spacery, nawet kupowała jej łakocie. Lubiła mi opowiadać co mała zrobiła zabawnego, dobrze sobie z nią radziła. Jak tylko zauważyła, że córka źle się czuje, czy nawet jak miała niewielką wysypkę na rączkach to dzwoniła gdzie jest karta czipowa, bo idzie z nią do lekarza. Wiem, że dobrze opiekowała się dzieckiem, bo moja mama była pracownikiem socjalnym i chodziła w teren i nieraz gdzieś podpatrywała nianię, nawet kiedyś bez jej wiedzy podsłuchała. Wtedy akurat niania była w ZUSie coś załatwić i siedziała z córka na ławce czekając na swoją kolejkę - cały czas do niej mówiła, zabawiała i biła brawo jak mała coś powiedziała lub zrobiła. A była to 23-letnia dziewczyna z ogłoszenia. Wzbudziła od razu moje zaufanie. Tak więc nie każda niania jest taka... na szczęście więcej jest normalnych i dobrych kobiet. Ta z filmu to wredny psychol

Gość uyuyuyyyyyyyyyyyyy
ja jestem nianią prawie rocznej dziewczynki, dbam o nią jak o swoje dziecko. a mam poczucie odpowiedzialnosci tak jak za swoje dziecko. do mnie dziecko przychodzi z usmiechem na twarzy.

Gość jezusiu
zatłukłabym t ą francę!!

Gość jestem pewna swojej niani
Wychowuje mi już 2 dziecko.Starszy syn ma już 9 lat, młodszy prawie 3. Po czym poznaję? Po stosunku dzieci do niani. Oboje ją uwielbiają, traktują jak babcię, a jej męża dziadka. To sąsiedzi, pedagodzy - emeryci.Starszy syn woli czas po szkole spędzać z nimi niż przebywać w szkolnej świetlicy. Nie wiem, czy my potrafilibyśmy przekazać dzieciom taką porcję wiedzy, jaką oni im przekazują. Od września młodszy pójdzie do przedszkola, ale chyba wzorem starszego chętnie będzie odwiedzał ich, przywiązał się do nich, a furtka blisko.