Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona378

Ciąża, wynik beta. Poronienie?

Polecane posty

Gość zaniepokojona378

Witam ponownie! Założyłam dzisiaj temat w związku z moimi obawami co do ciąży (http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5504465&start=0). Wybrałam się na bete, właśnie dostałam wynik, który wynosi 374,00. Przykładowe wyniki: 3 tydz: 5.8 - 71.2 mlU/ml 4 tydz: 9,5 - 750 5 tydz: 217 - 7138 6 tydz: 158 - 31795 7 tydz: 3697 - 163563 8 tydz: 32065 - 151410 Myślę, że dalsze pisanie nie ma sensu, ponieważ im wyższy tydzień ciąży, tym większe stężenie bety we krwi. Jestem tak zestresowana, że nie potrafię nawet odczytać wyniku. Czyli to ciąża, czy poronienie?

Gość nooo z tego co czytam
na innym watku to za niska ta beta na 6-7 tydzien..chyba coś obumarło

Gratulacje jestes w 4-5 tyg ciazy ;) za 48 godz wykonaj druga bete by sprawdzic czy nadal rosnie jesli rosnie to ciaza rozwija sie prawidlowo a jesli maleje to niestety ale moglas poronic

nie czytalam zbytnio wczesniejszego watku, na moje oko idz jak najszybciej do lekarza ktory zrobi usg i potwierdzi czy ciaza zywa ;)

Gość tralalalalalnjhshbshbdhbd
Moim zdaniem jednak jest coś nie tak... z tego cyklu w ciąży nie jesteś,bo od Twojej ostatniej @ 12 dzień cyklu. Jeśli zaszłaś w poprzednim cyklu to byłby 6 tydzień więc beta za niska... jak najszybciej leć do ginekologa.

Gość tez przyszla
Od ostatniej miesiączki to 4/5 tygodni? bo jeśli tak to beta jest ok.

ostatnią @ autorka miała 30.01 -czyli niecałe 2 tygodnie temu... A poprzednią 01.01...

Gość dziewczyno________
Ty powinnas natychmiast (!) udac się do szpitala, nie zaszłas w tym cyklu bo pozytywna beta pojawia sie 7-10 dni po zapłodnieiu a ty masz dopiero 12 dzień cyklu, a na ciążę z poprzedniego cyklu beta jest za mała!

Gość zakłopotana idotko
Jaka ty jesteś głupia: "nie czytałam" ale się wypowiadasz - BEZ SENSU! W ogóle nie wiesz o co chodzi! Tępa dzido. Mądrujesz się a sama nawet nie byłaś na usg prenatalnym! Wyrodna babo.

Gość dziewczyno________
A co Cię skłoniłao do zrobienia testów i bety w takiej fazie cyklu? Miałaś jakieś nietypowe objawy?

Gość zaniepokojona378
Test zrobiłam ponieważ moja mama i siostra miały krwawienia (nie plamienia, wg. tego co mówią krwawienie, które wyglądało jak okres i przy pierwszych swoich ciążach nawet nie wiedziały, że są w ciąży, ponieważ takie krwawienie trwało im do 3-go mc).

Gość dziewczyno________
A skad to "Obliczyłam, że na dzień dzisiejszy zarodek ma 2 tyg i 5 dni"

Gość dziewczyno________
A skad to "Obliczyłam, że na dzień dzisiejszy zarodek ma 2 tyg i 5 dni"

zakłopotana idotko -- na nic inteligentniejszego cie nie stac ? jesli jestes matka to wpsolczuje dziecku takiej wulgarnej matki ktora za odrobinu kultury nawet nie posiada w sobie.

Gość zaniepokojona378
Obliczyłam, ponieważ myślałam, że jestem w ciąży i liczyłam tydz wg. ostatniego dnia miesiączki. Jeśli policzysz od 30.01 - to wyjdą 2tyg.

Gość zaniepokojona378
Obliczyłam, ponieważ myślałam, że jestem w ciąży i tydzień ciąży liczyłam od momentu ostatniej miesiączki, czyli 30.01. Jeśli policzysz - wyjdzie 2 tyg.

a kiedy miałaś OM? ja według OM byłam w 6tc a moja beta wynosiła 4000 (ale się niestety okazało że ciąża jest obumarła)moja późniejsze beta spadała...Do lekarza marsz!

Gość lepsza wulgarna
niż taka, która nie dba o jego zycie i zdrowie. Nawet menele chodzą na usg prenatalne. To, że jest ok nie zmywa twojej winy. Jetes głupia i nieodpowiedzialna. NIE SŁUCHAJCIE ZAKŁOPOTANEJ NIEZNAJOMEJ (ALE GŁUPI NICK) ONA POJĘCIA NIE MA O NICZYM OLAŁA USG PRENATALNE WYRODNA MATKA NIEODPOWIEDZIALNA NIE SŁUCHAJCIE ZAKŁOPOTANEJ NIEZNAJOMEJ (ALE GŁUPI NICK) ONA POJĘCIA NIE MA O NICZYM OLAŁA USG PRENATALNE WYRODNA MATKA NIEODPOWIEDZIALNA NIE SŁUCHAJCIE ZAKŁOPOTANEJ NIEZNAJOMEJ (ALE GŁUPI NICK) ONA POJĘCIA NIE MA O NICZYM OLAŁA USG PRENATALNE WYRODNA MATKA NIEODPOWIEDZIALNA

Gość lekarz właściwie niewiele
już tu pomoże- moim zdaniem to ciąża biochemiczna, mialam identyczną betę w 6-7 tc, zakończyło się poronieniem samoistnym

Olaboga! Po co się schizowac?toż to wcześniutka ciąża kobietko;) powtórz bete za kilka dni i będzie wiadomo;) uchy do góry;)

Gość dziewczyno________
Ja nie wierzę, że piszesz powaznie. To prowokacja. Tu nic się nie zgadza. Mimo,że liczy się od OM to nie ma czegoś takiego jak "zarodek ma 2 tygodnie od OM", bo średnio 2 tygodnie po miesiączce dochodzi dopiero do owulacji, potem do zapłodnienia, po kilku dniach do zagnieżdżenia i dopiero potem do wytwarzania beta hcg. TAK W OGÓLE TO OD 30.01 MIJA DOPIERO 12 DZIEŃ. JAK U CIEBIE 12 DNI TO PONAD 2 TYGODNIE TO JAK Z TOBĄ ROZMAWIAĆ....

Gość dziewczyno________
Ja bym zrobiła betę już jutro, nie chodzi już o przyrost tylko o to, w którą idzie stronę...ale...dziwna sytuacja. powinnaś udac się do gina

Gość popieram to co pisze
dziewczyno______ ! ona ma rację skoro 30.01 miałaś@ to nawet owulacji póki co nie masz przy 38 dniowych cyklach chyba że 30.01 miałaś plamienie implantacyjne wzięte za okres to i tak beta jest za niska powinna byc przynajmniej 1600- 2000.

jeśli OM miałaś 30.01 to przecież jest to za wcześnie na potwierdzenie ciąży...idź najlepiej za 3-4 tyg do gin.

Gość do Dżulietta13
Ty przeczytałaś temat Autorki, do którego zamieściła link? Jaka wczesna ciąża? Jeden okres miała 1. stycznia (beta stanowczo za mała) 30.01 miala krwawienie - okres(?) (na betę300 byłoby za wczesnie bo ona nie miaął jeszce pewnie nawet owulacji). Więc jaka to ciąża? 6 tygodniowa czy 12-dniowa?????

zaniepokojona378 Może napisze wszystko jeszcze raz od początku. Ostatnią miesiączkę miałam: 30.01 - 02.02. Test zrobiłam ponieważ moja mama i siostra miały krwawienia (nie plamienia, wg. tego co mówią krwawienie, które wyglądało jak okres i przy pierwszych swoich ciążach nawet nie wiedziały, że są w ciąży, ponieważ takie krwawienie trwało im do 3-go mc). Mi test wyszedł pozytywny. Kreska była słabo widoczna, lecz nie na tyle, że trzeba było się przypatrywać, aby ją zobaczyć. Pojawiła się dość szybko. Po dwóch dniach powtórzyłam test - wynik pozytywny, kreska bardzo widoczna, wyszła prawie od razu. kużwa jaka ciąża do cholery?! jeśłi beta wyszła 300 to jaki to6 tydzień kobieto!

Gość do dzutella
ty to jesteś ograniczona i to bardzo możliwe ze 6 tydzien bo 30.01 czyli 12 dni temu miała plamienie implantacyjne! ale beta 300 wskazuje na obumarcie płotu

Na ciążę z OM jest za wcześnie!Właśnie zaczęły się dni płodne,bo to przecież 12 dc!!! A na ciążę z przed ostatniej @ beta jest za niska!! Czyli coś jest nie tak!!!

Dżulietta ograniczona jesteś czy co???::/ Jak to może być bardzo wczesna ciążą???Jak wg OM ma 12 dc! A wg przed ostatniej @ byłaby w 6 tc-a wtedy beta jest za niska! AUTORKA jest w ciąży w 6 tygodniu i beta jest stanowczo za niska...

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej