Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a49a

Jestem załamana, bo nie wiem jak pokierować swoim życiem

Polecane posty

Gość a49a

Jestem inteligentną i ambitną osobą, ale nie mam sensownego (tzn. dającego jako-takie zarobki) pomysłu na siebie, do tego łatwo się zniechęcam, zawsze widzę jakieś "ale". Tak się boję, że zmarnuję swój potencjał... W tym roku matura, a ja nie mam pojęcia, co dalej. Jak mam odkryć swoje "powołanie" zawodowe? Cały czas się o to martwię, szukam w internecie różnych kierunków studiów, interesuję się różnymi zawodami, a nic mi to nie daje. :(

Gość jjjjjjajajaja
jestes humanistka czy scislowcem?

Gość a49a
Zdecydowanie humanistką.

Gość może ma
no to polecam pedagogikę specjalną

Gość a49a
Jestem kiepska w kontaktach z innymi ludźmi. Nie mam podejścia do dzieci itd., jestem taką chłodną osobą.

Gość może ma
no, a kto ci powiedział, że musisz się zajmować dziećmi? są też DPS- y.

Gość patrz na hajs
no to odpadaja wszelkie kierunki zwiazane z ludzmi, moze najlepiej jakbys sama pracowała gdzies? tez mam mature w tym roku. moze filologia pl? albo cos w tym kierunku ? ja jestem human bardziej ale ide na kosmetologie, bo to uwielbiam, polacz pasje z zarobkami bo przez cale zycie sobie psychike zniszczysz w durnej robocie

Gość patrz na hajs
albo moze prawo ?

Gość małżowina_
może wybierz się do doradcy zawodowego. praktycznie w każdym chyba mieście działają ciągle ochotnicze hufce pracy i tam zwykle za darmo można uzyskać poradę doradcy zawodowego - wykonasz tam jakieś testy i pomogą Ci one określi profil. albo wybierz się do psychologa, który zrobi inne testy, np. osobowości i też coś podpowie. nie zamartwiaj się, tylko działaj!

Gość a49a
Robiłam takie testy, bo robią nam to w szkole. Niezmiennie od lat wychodzi mi w nich, że powinnam zostać artystką, ale co z tego, skoro ja nie czuję żadnego artystycznego powołania? Owszem, interesuję się sztuką, ale co, mam studiować jakieś kulturoznawstwo, po którym będę pewnie pracować w budce z kebabem? To jest bardzo ciekawy kierunek, ale bez przyszłości, przynajmniej ja nie widzę zbyt wielu możliwości, jakie mógłby dać... Filologia polska - w życiu, nie chcę skończyć jako nauczycielka. :P Prawo z kolei jest dla mnie za trudne i nudne, wiem, że nie byłabym w stanie na bieżąco kuć tego wszystkiego.

Gość ckdjc
Ja tez powoli zaczynam sie zastanawiac i sama nie wiem. Moze poprzegladaj oferty kierunkow, jakies zainteresowania pewnie masz to i cos Ci sie spodoba, czasu malo zostalo:(

Gość rfsggde
skad jestes? jestem doradca zawodowym,moze moglabym pomoc

Gość a49a
Jestem z opolskiego, z małego miasta.

Gość rfsggde
ja ze slaska. zastanow sie co lubilas robic w dziecinstwie, jakimi zabawkami sie bawic, ptem co lubilas robic w podstawowoce, co Cie interesowalo

Gość a49a
Jako dziecko bawiłam się tym, co wszystkie dziewczynki - lalkami, maskotkami, budowałam z Lego z bratem. Odkąd nauczyłam się czytać moją największą pasją były książki, poza tym lubiłam rysować, śpiewać.

Gość a49a
Na pewno ułatwi mi to samorozwój. ;)

Gość zatroskanyB16
Smutno Mi bo Benedykt XVI abduje

Gość HUSARIA__2013
hahahahahahahaha husarze do bron kurwa!!!!!!!!