Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnosze sprawe

zglaszam oszustow do socjala

Polecane posty

Gość wnosze sprawe

i nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia, bo ja ciezko pracuje i place podatki a oni ciagna socjal i pracuja na czarno i jeszcze sie wyklocaja, ze im zabieraja rent allowance. zglaszam takich od razu.

Gość masz rację...
Słusznie! Sama znam pewną kobietę, która pracuje w domu, ma sporo klientek, jej facet ma 2 prace w ciągu dnia, jedno dziecko ma ze swoim byłym mężem, a drugie z obecnym partnerem i a ona podaje, że jest samotną matką z dwójką dzieci i pobiera sobie 2000 od państwa! Miesięcznie mają ponad 4000 funtów...! Tępić oszustów, złodziei i wyłudzaczy!

Gość ale oszustwo nie zglasza sie
do socjalu (cokolwiek to wedlug ciebie jest) :D tylko na specjalna infolinie lub online na stronie https://secure.dwp.gov.uk/benefitfraud/ "Do socjala" :D:D:D:D

Gość ratujcie mnie
ja tez zgłaszam , ale w PL

Gość karmbowa austronautka
A co nas to obchodzi?

Dlaczego zglaszasz? Bo oszukuja panstwo. Dlacvzego Cie to boli? Bo oni maja wiecej kasy niz Ty. Jakie to polskie.... :D

Gość wnosze sprawe
boli mnie to, ze ludzie wyciagajae rece po nie swoje. nie zazdroszcze im, ze maja wiecej, gardze nimi bo robia to jak pasozyty. jesli chca miec wiecej niech znajda legalna prace, niech znajda pomysl na siebie, otworza biznes a nie kradna.

Niebezpieczna Ludzie, którzy wyłudzają nienależny socjal to złodzieje. Przez nich przeprowadzane są cięcia w budżetach innych, bardzo ważnych i potrzebnych sektorach. Popatrz na to z tej strony.

Gość nie wierze jacy sa ludzie
Ale co ciebie to obchodzi ze wyciagaja lapy?? To ich sumienie i predzej czy pozniej dojada.. w ten czy inny sposob. A ogolnie ze Ty podpierdalasz- tobie tez sie odwroci.. Co komu do domu jak dom nie jego???? Jak im zazdroscisz rob jak oni!!!!!!!!!!!

I jeszcze jedno skoro tobie przez to chleba nie brakuje- to nie czaje takich akcji!

Bardzo dobrze. Zgłaszaj. A wyrzuty sumienia to powinni mieć złodzieje - bo trzeba nazwać rzeczy po imieniu.

Gość wnosze sprawe
pisalam juz, ze nie zazdroszcze, ja nimi gardze. poza tym oni kradna ode mnie i od innych ktorzy uczciwie placa podatki. jakby Tobie ktos wyciagal kase z kieszeni to tez bys nie zglosil, bo niech sobie kradnie, to jego sumienie?

sektorów nie sektorach:) Ale treść wypowiedzi chyba jest jasna. Co by było, gdyby ludzie uczciwi przestali płacić podatki i pracować? Kto by utrzymał armię pasożytów? Buntuję się na myśl, że płacę 20% mojego dochodu na zasilanie portfela kogoś, kto pracuje na czarno i dzięki swej "zapobiegliwości" żyje na wyższym poziomie niż ja. Szczyci się tym, jakby nie wiedział, skąd się biorą pieniądze na socjal. Dlaczego uczciwi mają pracować na złodziei? Ja się na to nie zgadzam.

Gość slowa ktore rania
oszustow i zlodziei trzeba zglaszac, a okradajac panstwo, okradaja tez mnie, bo ja place podatki i uczciwie pracuje!!!

Gość slowa ktore rania
tu sie bulwersuja tacy, ktorzy sami lapy wyciagaja po benefity, bo sie nie chce pracowac albo maja inne oszustwa za uszami

Gość kleczkowska
uwazajcie na kafe to drazliwy temat :) zaraz wejdzie mayor pod pomarancza i bedzie na was napierdalac ze zazdroscicie :D

Nie zgadzam sie. Rowniez pracuje, place podatki, ale mam to w pozaniu kto na co lapy wyciaga. Moje zdanie jest takie, ze ci co oszukuja predzej czy pozniej wpadna, nawet moze w takiej sytuacji ze nie zrozumieja ze im sie to odwrocilo. Mam czyste sumienie i nie wnikam w czyjes zycie. Razi mnie to ale niech kazdy odpowiada za siebie. A osoby ktore potrzebuja i tak dostana co maja dostac..

I jeszcze cos, sama mieszkam w Anglii, znam troche ludzi ktorzy wyludzaja.. ale najlepsze jest zo jeden sam podpierdziela mimo ze wyludza. To dopiero jest tupet !!! :) Ale mnie to nie rusza ani nie ziebi. Ja uczciwie pracuje, mam co jesc, za co zyc... a skoro panstwo jest na tyle niedorozwiniete ze pozwala sobie na wyludzania... to nie moj problem.

Gość wnosze sprawe
jest dokladnie tak jak mowisz, kradli to wpadli, ktos ich zglosil, w tym wypadku ja. mnie sie wydaje, ze to wlasnie takie polskie, ze ludzi nie zglaszaja, bo sa tak przyzwyczajeni do tego, ze to normalne, ze ludzie kradna, ze nawet nie reaguja. ja reaguje, zawsze, bo nie godze sie na to, zeby ktos z moich uczciwie zarobionych pieniedzy ciagnal dla siebie w sposob nielegalny.

Gość wnosze sprawe
ale to lwasnie jest Twoj problem, bo ci ludzie rozkradaja Twoja emeryture, rozkradaja przyszlosc Twoich dzieci, kradna to co im sie nienalezy. to, ze ani Cie to ziembi ani grzeje jest oznaka znieczulenia na przestepcow a nie oznaka porzadnosci czy lojalnosci. kazdy normalny czlowiek widza zlodzieja stara sie to w jakis sposob zglosic i powstrzymac.

Gość Angelika z GB
Tink! znowu w akcji. :D Ciekawe pod ktorym nickiem z kolei. :D

nie wierze jacy sa ludzie Ja z kolei nie wierzę, że należy biernie oczekiwać, że sprawiedliwości stanie się zadość. Uważam, że ten, kto okrada państwo, okrada mnie. Bo ja płacę państwu co roku bardzo dużo pieniędzy. I nie zamierzam tolerować "zaradnych inaczej"

Gość Minx
Jejku, ile jeszcze tych tematow z kolei bedzie? Juz Wam tlumaczylam na innych topikach, Co z tego, ze ktos okrada panstwo i ze Wy to zglosicie? Ja nie wiem, zrobi wam to dobrze czy jak? Przeciez nawet jesli Wy o zglosicie na jakas Polke, to za rogiem zyja tysiace innych beneficiarzy z Somalii, Indii, Pakistanu, innych panstw, ktorzy pobieraja kase od panstwa. Panstwo kradnie tez. Urzedy kradna, politycy kradna, kradna wszyscy. Co Wam to da, ze takiemu Kowalskiemu czy Kowalskiej zabiora zasilek? Satysfakcje, ze sie na kogos nakablowalo? Przeciez to smieszne! Ludzie, kompleksy sie leczy! Ja pracuje i nie mam dodatkow, bo jestem osoba samotna, nie mam dzieci ani faceta, ale mam gdzies to jak zyja inni, bo mam swoje udane zreszta zycie i nie bede sie zajmowala pierdolami. Widac, niektorzy z Was naprawde juz nie maja co robic. Jestescie zalosni.

Gość wnosze sprawe
zalosni to sa ci, ktorzy wola, zeby to polacy okradali niz jakas somalijka czy pakistanczyc. jakbym znala pakistanczyka ktory okrada tez bym go zlgosila. to nie zazdrosc czy kompleksy ale dobre wychowanie, bo mnie uczono, ze jak widze zlodzieja to musze krzyczec zeby ktos go zatrzymal. i nie obchodzi mnie czy to Polak czy ktos inny. zlodziej to zlodziej.

Minx Wyłudzanie zasiłków od państwa nie klasyfikuję jako "pierdoły". Jeżeli nie potrafisz sobie wyobrazić, jakie skutki ma zjawisko, o którym wypowiadasz się tak lekceważąco, to lepiej przestań udzielać się w tego typu tematach i poświęć chwilę na myślenie. Albo na coś innego, jeśli myślenie nie za bardzo Ci wychodzi. Jakie kompleksy miałabym leczyć Twoim zdaniem? Nikomu niczego nie zazdroszczę. Jeśli tylko bym chciała, mogłabym naciągać państwo, fałszować swój dochód. Ale dlaczego miałabym to robić? Czy bycie uczciwym, to bycie jeleniem? Wszyscy kradną, pozostaje mi bezradnie się temu przyglądać, tak? Niczego się nie zmieni bierną postawą, wiesz?

Gość Może czepiam się
Na szczęście nie zadaję się z Polakami!!!!!!!!!!!!! Jak najdalej od takich Polaków. Pakistan swojego nie będzie podpier.... Polak zawsze a nie dla tego że kradnie dla tego że ma lepiej i to jest zwykła zazdrość dlaczego ktoś kto oszukuja ma mieć więcej od mnie

Gość Angelika z GB
no prosze! Tink! juz zmienila nicka na HEID. :D ten sam styl pisania i wypowiedzi. i te twoje beznadziejne argumenty i znowu obrazanie innych. szczegolnie ten fragment >>>Jeżeli nie potrafisz sobie wyobrazić, jakie skutki ma zjawisko, o którym wypowiadasz się tak lekceważąco, to lepiej przestań udzielać się w tego typu tematach i poświęć chwilę na myślenie. Albo na coś innego, jeśli myślenie nie za bardzo Ci wychodzi.

Gość Angelika z GB
Dokladnie, I ja nie zadaje sie z tego typu ludzmi.

Gość hhgfggfyjgygyfgy
o ja piernicze! ewusia sobie nowy nick zalozyla!!!!!!!!!!! :D

może czepiam się też bym nie chciała mieć z Tobą nic wspólnego. Dla tego trzy maj się z daleka od mnie:D