Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnosze sprawe

zglaszam oszustow do socjala

Polecane posty

Gość wnosze sprawe
Heidi dokladnie. zyjemy w smiesznych czasach gdzie jesli nie kradniesz jestes frajerem, jesli zglosisz zlodzieja jestes frajerem, wiec najlepiej zamkanc oczy ipozwolic innym rozwalac gorspodarke, bo co mi, tam. dopiero po wyjezdzie z kraju zauwazylam, ze Polacy zwyczajnie zgadzaja sie na to, by ich okradano, w Polsce okradal nas rzad, ale wszyscy narzekaja, nikt nic nie robi, niech kradna. za granica widzimy jak okradaja nas inni, ale tez nic nie robimy, bo skoro sumienie im na to pozwala to co tam. a patrzac przyszlosciowo- te podatki, ktore teraz kradna wyludzacze zasilkow to nasze przyszle emerytury, dodatki zdrowotne, to ciecia o ktorych piszesz, ktore nie mialyby miejsca gdyby do kraju nie przyjechalo tylu pasozytow. za 30 lat jesli nic sie nie zmieni, jesli nadal wszyscy beda uwazali, ze kradziec zasilku jest ok i wogole, to z naszych podatkow nie zostanie nic. juz teraz zaczyna sie niebezpieczna rotacja. coraz wiecej bezrobotnych wychowuje kolejne pokolenia bezrobotnych dajac tym przyklad, ze nie trzeba byc uczciwym by miec. ja za granica chce zostac na stale, chce by tu wychowywaly sie moje dzieci ale jaka przyszlosc beda mialy one w kraju w ktorym ich ciezko zarobione pieniadze beda szly prosto w kieszenie pasozytow? az starch pomyslec.

Gość wnosze sprawe
to polak na polaka ma nie donosci bo pakistanczyk nie donosi? ja nei czuje zadnych zwiazkow patriotycznych ze zlodziejami. w polsce zglosilabym zlodzieja i zglaszam ich tez za granica. narodowosc nie robi mi roznicy.

Gość boze widzisz i nie grzmisz
Pracujecie? Macie payslipy? Wiecie w ogole na co ida pieniadze podatnikow? Placicie skladke ubezpieczeniowa na NHS, a reszta to Tax, ktory czy chcecie czy nie zawsze ale to ZAWSZE bedzie szedl na zasilki dla tych, ktorzy pobieraja, emerytury, etc. To, ze Wy podkablujecie rodaka nic Wam ani panstwu nie da, bo Wasze pieniadze nadal beda wykorzystywane w celu wspomagania zasilkami innych ludzi.

Gość Angelika z GB
Tutaj na forum to tylko takie polskie typy psa ogrodnika. Sam nie wezmie a innemu nie da. :)

Gość wnosze sprawe
to niech wspomagaja emerytury, niech wspomagaja chorych. mam nadzieje, ze jak ja bede stara i nie bede mogla pracowac albo bede chora to tez mnie wspomoga. ale nie zdrowych, zdolnych do pracy a leniwych.

Gość kafeMoniiiii
prawda jest taka, że im więcej ludzi na socjalu, tym państwo musi pobierać wyższe podatki od reszty, tych pracujących, więc słusznie się ich zgłasza. Ta kasa nie bierze się z nieba. Ktoś pracuje na tą kasę, gdy inny sobie ją bezprawnie przygarnia. Praca musi być coraz bardziej opodatkowana, żeby nadążyć na płacenie oszustom.

Gość wnosze sprawe
angelika czy ty widzisz co piszesz? to tak jakby poowiedziec "skoro ty nie chcesz wyciagnac mu tej kasy z keiszeni, to przynajmniej sie odnus, zeby ktos inny mogl" nie kazdy jest zlodziejem i nie kazdy chce nim byc. i to, ze ktos nie kradnie, nie znaczy, ze zlodziejom zazdrosci.

Gość kafeMoniiiii
"Tutaj na forum to tylko takie polskie typy psa ogrodnika. Sam nie wezmie a innemu nie da." Tylko zapomniałeś dodać, że ten nie biorący, musi oddać całkiem niezłą sumkę ze swojej pensji, żeby było na te socjale. Każdy pracujący ich sponsoruje, nie wiesz o tym? a skąd myślisz te pieniądze? z kosmosu?

Gość Może czepiam się
Zgłaszaj sobie. Twoja sprawa. Ja Polaków omijam szerokim łukiem czy ktoś kradnie czy nie to jego sprawa a nie moja. Interesuj się swoim życiem a kimś czy ktoś kradnie. Widocznie jesteś typem Polki która interesuje się wszystkimi wokół, lubisz wiedzieć czy ktoś siedzi na benefitach czy na czarno pracuje. Jednym słowem jesteś wścibska i tyle. Żeby ktoś kiedyś ci takiej przysługi nie zrobił.....Faktem są w UK wścibskie Polki które aż skręca jak ktoś dzięki sprytowi i cwaniactwu ma lepiej a ona biedna zapierdala całe dnie i ma mniej

Gość wnosze sprawe
nie jestem wscibska i gdyby polacy nie obnosili sie tak z tym "jacy to oni sa sprytni bo udalo im sie wyzebrac zasilek a na czarno czyszcza kible" to tez bym o tym nie wiedziala. a skoro wiem, to zglaszam. poza tym jaka przysluge ktos ma mi zrobic? pracuje uczciwie, place podatki, nie mam i nie potrzebuje zadnych dodatkow bo i tak zarabiam dobrze. ale nie bede przymykala oczu na zlodzieji. zlodziej jest zlodziejem, nie wazne z jakiego kraju pochodzi.

wnosze sprawe Dlatego nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, zgłaszając kradzież w urzędzie. To co robisz, jest słusznym, choć niewdzięcznym zadaniem. Złodziei należy piętnować.

Gość ddalfOlla
a myślicie, że dlaczego teraz tną te socjale w Anglii? bo państwo nie nadąża, nie ma dostatecznych wpływów na te socjale. Z drugiej strony wolą też podnosić podatki, coraz bardziej opodatkować tych uczciwie pracujących, bo socjali nie mogą też za bardzo obciąć. Wiadomo, kto wyszedłby na ulice. Muslimy mający po siedmioro dzieci w domu i w ten sposób zarabiający, oni zrobią rozpierduchę, jeśli się zabierze się całkiem socjale, więc coraz wyższe podatki będą i tak w nieskończoność. Błędne koło. W końcu zbyt wielu ludzi będzie na socjalach i się doigracie, bo nie będzie z czego dać. Rozpierducha tak, czy inaczej was tam czeka. To tykająca bomba. Państwu wyczerpie się kasa, a muslimy wyjdą na ulice.

w samym Oxfordzie w zeszłym roku powstrzymano 700000 funtów nielegalnych benefitów.Ciekawe ile idzie na nich w skali kraju. A w służbie zdrowia cięcia:o

boze widzisz i nie grzmisz Nie mam nic przeciwko temu, by pieniądze z płaconych przeze mnie podatków wspomagały osoby, którym wsparcie się NALEŻY z obiektywnych przyczyn. Tu nie chodzi o to, by donieść na Polaka, tylko na ZŁODZIEJA.

Gość wnosze sprawe
ja nie mam wyrzotow sumienia, wiem, ze to co robie jest sluszne. no wlasnie, w sluzbie zdrowia ciecia, plany zniesienia refundacji na czesc lekow, podniesienie schematu oplaty lekow dla przewlekle chorych. a to dopiero poczatek.

Angelika GB "Tutaj na forum to tylko takie polskie typy psa ogrodnika. Sam nie wezmie a innemu nie da" Czytaj - sam nie ukradnie i innemu nie pozwoli :D Brawo, naprawdę wiesz jak przysłużyć się sprawie. Aha, nie jestem Tink. Masz talent detektywistyczny na miarę swej inteligencji. Słusznie się domyślasz, to nie jest komplement.

Gość Donosiciele eeeeee
Polki jak takie jestescie madre i donosic chcecie to doniescie na algola,to wam lep upierdoli i bedzie mniej donoszacych ha ha ha ha

Gość wnosze sprawe
jakbym znala anglika ktory kradnie tez bym go zglosila. donosicieli bedzie mniej gdy bedzie mniej zlodzieji.

Gość masakra co za ludzie
Heid ty musisz byc osobą o bardzo wąskim postrzeganiu. Niestety tak nie jest - to panstwo jest największym złodziejem. Dla takich nie rozumiejących świata ludzi jak ty osoba biorąca świadczenia od państwa to złodziej, a osoba płacąca podatki czy donosząca do organów władzy to uczciwy człowiek. Jak można mieć tak mózg wyprany, żeby pisać podobne bzdury. Jak państwo każe ci oddawać 20% dochodów bo tak sobie ustaliło to nie jest kradzież? Jak za sprzedaż swojej własności musisz zapłacić podatek od wzbogacenia (bo dla złodziei z państwa jak zamieniasz dom czy samochód na papierowe pieniążki to się bogacisz) to jest całkowicie fair? Tak samo jak kablowanie jak ostatni konfident. Swego czasu takich jak ty się wieszało na najbliższym drzewie.

Gość Donosiciele eeeeee
płytkie myslenie donosicieli....Panstwo kradnie,urzednicy kradna,słóżba zdrowia kradnie na milonyyyyyyy .Donosicielki zajmijcie sie tymi donosicielami ,zobaczymy na kogo udaw am sie doniec ,a szarego czlowieczka zostawcie w spokoju ,niech sobie kradnie .

Gość wnosze sprawe
a Twoim zdaniem jak panstwo ma funkcjonowac bez podatkow? nie zyjemy w arabii saudyjskiej zeby sie utrzymywac z surowcow naturalnych.

Gość masakra co za ludzie
Podatek dochodowy, vat (podatek podójny od sprzedaży towarów i usług i kupna tychże), akcyza, podatek od powietrza, przymusowe składki emerytalne, wszystko zgodnie z prawem, a jak ktoś zarabia na czarno to jest złodziejem :D Żal mi was ograniczeni ludzie idźcie dalej kablować na innych. Powinnyście się zrzeszać w jakies organizacje jak "klub konfidentów i skarżypytów polskich", może nosić jakieś plakietki, żeby każdy mógł szuję rozpoznać na ulicy.

No cóż. Niech sobie taki oburzony na "donoszenie" wyobrazi, że ktoś mu kradnie samochód. Jest świadek, który wszystko widział wie kto ukradł, zna złodzieja ale NIE POWIE, BO TO NIE JEGO SPRAWA, w końcu nie jemu ukradli. Tego Wam wszystkim właśnie życzę. Nie przykrości a lekcji. Nie ze złośliwości - z troski.

Gość wnosze sprawe
mnie moga rozpoznac, ja nigdy nie ukrywalam co mysle o zlodziejach. a jesli komus nie podoba sie angielski opodatkowanie niech wyjedzie.

masakra... Jak nazwiesz człowieka, który ukrywa przychody , by wyłudzić zasiłki? Ja nazwę go złodziejem, a Ty? Z moich wypowiedzi jasno wynika, że popieram wsparcie socjalne dla osób, którym się ono należy z przyczyn obiektywnych. To, że państwo i cały ten biurokratyczny system to organizacja łupieżcza, to inna sprawa. Ale żyjemy w nim i czerpiemy z niego. Gwarantuje jakiś spokój, porządek i za to płacimy w swych podatkach. Uważasz to za wąskie postrzeganie. Ok, ale osoba wyłudzająca zasiłki nie jest Janosikiem, nie jest Robin Hoodem. Jest ZŁODZIEJEM! Popieraj sobie złodziejstwo:D Ja się odcinam od Twoich "oświeconych" poglądów.

Gość hhgfggfyjgygyfgy
tink juz w akcji :D

Gość taka sobie dziewczyna lat 30
Nie popieram zadnego zlodziejstwa ale nigdy bym nie doniosla na nikogo. Nigdy nie wiadomo kto jak ma w domu i czy nie potrzebuje pieniedzy. poza tym, Tink! jestes tak zalosna, poznac idzie kazdy Twoj post po sposobie wypowiedzi, idz sie dziewczyno zajmij praca lub dzieckiem.

Następny detektyw od siedmiu boleści:D Jak już wcześniej pisałam, nie jestem Tink. Myśl i pisz sobie co chcesz. Pokaż mi kogoś, kto powie, że nie potrzebuje pieniędzy. Pieniądze zawsze się przydadzą. Grunt, to nie wyciągać łapek po nieswoje.