Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze zdanie poznam

Przytyłam 1 kg - 15 tydzien ciąży a lekarz na to, że za dużo

Polecane posty

Gość wasze zdanie poznam

i lekarz powiedzial mi, że za dużo - bo według niego do 20 tygodnia kobieta nie ma prawa łączy ć wzrostu wagi z dzieckiem. W 20 tyg ciąży dziecko wazy ledwo 300 gram i od tego monmentu zaczyna mocno przyberac na wadze, wiec i matka moze przytyć.... troche mnie zdenerowal, bo przytylam malo ale jednak!

Gość asdfghjk,mnbvcxz
ile ważyłaś przed zajściem w ciążę?

Gość kalafiorowa
nic sie nie pzrejmuja , niektore tyja na poczatku a póxniej wogle, niektore tyja 20 kilo niektore 10 ja jestem w 38t+4 dni przytyłam 6 kg lekarka nic nie mówi. Znajoma przytyła 25 kg do 30 tyg.

Gość kalafiorowa
zaloguj sie na tej stronie, bedziesz widziec jak waga idzie w góre. http://wagawciazy.pl/

hmm jestem w 19tyg, przytyłam 1,5-2kg ...lekarz nie mowi ze malo ani ze duzo.

bo pewnie teraz jestes gruba i lekarz ( sluusznie ) uwaza, ze nie powinnas nic tyc. pewnie zaraz napisze, ze wazy 50kg :D

Gość choleryczka 26
a co to est 1 kg? może inaczej jesz, moze zebrała się woda, 1 kg to żadne przytycie

przepraszam 18 mialo byc a nie 19, zla cyferke wklepałam ;P

Gość ALONIKIUSI
Daj spokój co to jest kilogram nie wiem jak się ważysz u mnie w ciuchach jest ważenie a coraz zimniej wcześniej np leginsy i tunika później jeansy i sweter masz z kilogram do tego bez wypróżnienia może być więcej czy nawet głupie zatrzymanie wody w organizmie

Gość wasze zdanie poznam
przed ciażą ( drugą ) 55 kg, teraz 56 kg - wzrots 165 cm

Gość wasze zdanie poznam
nie mam problemów z waga,. uwazam że mało przytylam a dostalam mini opieprz za to, ze w ogole... do nastepnego razu, czyli za iesiac mam zakaz tyci.Latwo powiedziec :D

Gość asdfghjk,mnbvcxz
Dziwny lekarz. Jak napisałaś, że opieprzył Cię, że za dużo przytyłaś pomyślałam, że masz nadwagę, ale z wagą w porządku. Nie przejmuj się, jedź zdrowo i regularnie

Gość wasze zdanie poznam
w ogole jakis przewrazliwiony, mowi do mnie " prosze nie jesc slodyczy, zrezygnowac z curkowania i miodu ", wiec odpowiedzialam , ze nie ciagnie mnie do slodkiego... a On na to w smiech, ze jestem przciez kobieta.Wiec jako kobieta nie moge nie miec ochoty na slodkie ??

Gość dziwen bo kilo
jest w grnicach błedu - zważ się najedzona a zwaz nie po toalecie...

Gość co za wybitnie mądry lekarz
:O zmieniłabym go na Twoim miejscu:O

tez jestem w 15 tyg i przytyłam od początku ciąży jakieś 4 kg i mi lekarz nic nie powiedział, a ja mam dość sporą nadwagę, ale on tylko powiedział, że teraz się odchudzać nie będziemy :D nigdy nie byłam szczupła, a jak przytyłam to ciężko mi schudnąć, brak mi motywacji na dłużej :D ogólnie ważę jakieś 15 kg za dużo, ale teraz nic z tym nie zrobię :)

Gbur jakiś i tyle, daj spokój. Moja doktor też przypomniała mi, aby jeść dla dwojga, nie za dwoje, ale u mnie to żaden problem - ja jestem w 4miesiącu i schudłam do tej pory 2 kg :o Ale na Twoim miejscu zwróciłabym mu jakoś delikatnie uwagę, bez przesadyzmu :o

Gość asdfghjk,mnbvcxz
No właśnie, nie myślałaś o zmianie lekarza?

Gość LALUNASS
ja bym powiedziała, że ten lekarz to świr, jeden kilogram w 15 tygodniu i wielka mi afera ! Ja o tym czasie miałam już 4 kilo na plusie i lekarz nic nie mówił o wadze.

Gość jogafogga
ale się uśmiałam :) poczekaj bo nie rozumiem - przytyłaś 1 kg w tydzień czy jeden przez 15 tyg ciąży? z resztą jedno i drugie śmieszne kilogram to ja ważę więcej po śniadaniu boże nei masz sie czym przejmować!

Ja w pierwszej ciąży po pierwszym trymestrze miałam już kilka kg do przodu i lekarz nic mi nie mówił że za dużo czy coś w tym stylu. A w obecnej ciąży po I trym. miałam -1kg. Teraz mam 26tc i 5,5kg na plusie tylko. Ciąże są różne i w jednych się tyje bardziej w innych mniej, przecież waga też chyba zależy od tego ile się w organizmie wody zebrało.

Gość wasze zdanie poznam
nie chce go zmieniac, bo dla mnie ten lekarz jest w porzadku.Zawsze odpowiada b.cierpliwie na pytania, badanie robi dlugi i dokladnie, taaki perfekcjonista. Z waga ma jakas fobie chyba, juz sobie wyobrazam co On mowi kobietom ktore wiecej waza i wiecej przytyły. W 1 ciazy chodzilam do kogos innego, w innym miescie i o wadze nigdy nie rozmawialismy.

Gość wasze zdanie poznam
jem sporo, duzo wiecej owocow i warzy niz wczesniej ale nie mialam problemow z waga.Do dzisiaj jak sie oakzuje :D biore to z przymruzeniem oka, widac ten lekarz az za bardzo dba o wage ciezarnych

Gość co to za lekarz?!
Ja do 15tc też gdzieś tyle Przytylam. Że niby kobieta nie powinna przytyc wg do 20tc? Ja jak byłam u lekarza to w poczekalni rozmawiałam z jedną dziewczyna. Przytyla 1kg do 20tc. Ale zawsze po południu lekarz przyjmował więc wiedział że to po posiłku i wg. Twierdził że to jest w granicy bledu bo powinno sie ważyć rano przed jedzeniem. I powiedział jej że brak przyrostu wagi do tego czasu nie jest normalny i kazał jej zrobić badania na tarczyce!

Gość Izabelka......... ...
durny lekarz...na jakies tam tabele patrzy. Ja jestem w 11 t.c i rpzytyłam 0,5 kg ale codziennie wymiotuję. Dodatkowo powiem ci, że rano waże kilogram mniej bo wizyty mam zazwyczaj ok 16-17 a wtedy jestem po kilku posiłkach wiec wiaodmo, że warze więce. wypijesz 1 l soku i juz wazysz 1 kg więcej. No i zalezy co masz ubrane. W ciągu ciązy powinno sie przytyć ok 12-15 kg a ten dureń o 1 kg problem robi. No dureń jakis. Wystarczy, że kupy 2 dni nie zrobisz i tez więcej ważysz. Poza tym w ciazy wiele kobiet mniej sie rusza np. ja...no dureń i tyle

Gość LALUNASS
dokładnie, 1 kg. różnicy to może być np. ważąc się rano i wieczorem. Tak że kilo to praktycznie żaden przyrost wagi. Ja nie wiem, czy to dobry lekarz, skoro tak fobicznie podchodzi do wagi.

Gość a pan doktorek ma figurę MODEL
A? no chyba powinien skoro nawet w ciąży nie jest, a każdy ciążowy kilogram pacjentek komentuje:D ja w 19tc pierwszej ciąży już 10 kg na plusie miałam:D pewnie zszedłby na zawał gdyby to zobaczył:D

Gość LALUNASS
Poza tym ja nie jestem lekarzem, a wiem, że ciąża to nie tylko przyrost wagi dziecka, ale zwiększenie objętości krwi, wód, większe nabrzmienie ciała, tego to ten lekarz nie wie ? I on liczy kilogramy ciąży tylko po wadze dziecka ?

Gość wasze zdanie poznam
wiecie, ja Jego nie pytalam o zdanie w tym temacie.Zebralam komentarz, ze za duzo przytylam, maly wyklad, ze dzieckojeszcze "nic" nie wazy i tyle... bylam wtedy zła ale teraz sie z tego smieje.Jakis dziwak

Ja jestem w 20 tyg i jakies 5 kg do przodu i jakos mine to nie martwi waze Tera/niecale 64 przy wzroscie 174 a ten lekarz moze ma grub a zone i sie msci NA pacjentkach:-)