Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MADZIALLLLA

CZY KIEDYŚ SIĘ UDA??? CO ROBIĆ?

Polecane posty

Gość MADZIALLLLA
no tak, urwałabym głowe za takie żarty:)

Gość przyszłamama23
tak, tez sie ciesze ze szybko to zdiagnozowalismy prawde mowiac mialam jakies takie dziwne przeczucie od samego poczatku ze cos jest nie tak

Gość przyszłamama23
paula sciskam kciuki za Ciebie i za meza zeby sie udalo

Gość MADZIALLLLA
chciałbym Wam zadać pytanie z innej beczki:) jak znosicie pms? nie macie problemu bolesnych piersi, ja nie wiem jak temu zaradzić ale pms nasila się u mnie od 2 ostatnich cykli dzień po owulacji zaczynają mnie bardzo boleć piersi, do tego stopnia że nie mogę chodzić w staniku.

Gość przyszłamama23
moze to przez te tabletki ktore bierzesz ja ten czas przechodze lagodnie

Gość MADZIALLLLA
też tak mi się wydaje, miały łagodzić a jest na odwrót, ale to ostatnie opakowanie.

Gość przyszłamama23
moze idz do lekarza i powiedz mu o tym, moze zmieni tabletki. Dziewczyny nawet nie wiecie jak mi lzej na duszy przez dzisiejsze pisanie z wami :) dzieki wielkie

Gość MADZIALLLLA
to super:) mi też:) pójdę umówię się zaraz może od razu dowiem się czegoś więcej na temat badań może coś zleci

Gość przyszłamama23
mysle ze cos pomoze ja na poczatku zbadalam sie u ginekologa stwierdzil ze u mnie jest wszystko ok i zlecil badanie nasienia meza i po wynikach poszlismy do niego na konsultacje tych wynikow i to on skierowal nas do tej kliniki w ktorej sie leczymy

Gość MADZIALLLLA
i dobrze paula na razie sobie odpoczniesz kilka miesięcy, pozbierasz siły. to jest męczące tak cały czas badać i badać leczyć i leczyć, masz teraz chwilę wytchnienia, tylko żeby kase się udało załatwić. Przyszłamama więc naprawdę masz fajnego lekarza, zlecił szybko badania i już się leczycie, zazwyczaj to olewają sprawę i mówią starać się po prostu, jak w moim przypadku. zawsze gdy przychądze "napewno niedługo pani zajdzie" ale zachodzę:P dopiro po roku zaczyna coś się dziać, a przecież taki rok starań to wpływa na człowieka jak się nic nie robi.

ja znam tez takie pary ktore sa zdrowe staraja sie po 2-3 lata a dziecka niema nie zawsze sa problemy a mimo tego ciazy brak znajoma i jej maz sa zdrowi i zaliczyla juz trzy inseminacje noi lipa

Gość przyszłamama23
no dokladnie zazwyczaj podejscie lekarzy jest inne w takich sytuacjach mowia ze to za szybko na badania i takie tam, a ten naprawde przejal sie nasza sytuacja

Gość przyszłamama23
paula tak jest niestety wiecie u nas najgorsze jest to ze nie wiadomo skad maz ma takie zle parametry nasienia a wszystkie wyniki ktore zleca lekarz wychadza dobrze

przyszla mama no czasem tak jest mojemu mezowi nie pomoglo zadne leczenie chodz leczyl sie prawie 1,5 roku i zostaje nam ivf bo nic wiecej niema na inseminacje nie may szans bo zle wyniki ktore kwalifikuja sie tlyko do zaplodnienia pozaustrojowego

Gość MADZIALLLLA
słyszałam o czymś takim że mężczyzna może mieć wrodzoną taką cechę niskiej jakości nasienia

Gość przyszłamama23
nie wiem juz sama co o tym myslec paula jesli moge zapytac to jakie leki bral twoj maz??

Gość MADZIALLLLA
i to ma sens, bo przecież na zdrowy chłopski rozum- plemniki powstają cały czas i jeśli to tryb życia wpływa na spadek jakości, to po zmianie trybu życia i leczeniu powinno być dobrze.

moj ma przeciw ciala i stad tak jest a na to niema lekarstwa tylko in vitro ale meskie nasienie jest coraz gorsze do klniki gdzie my sie leczymy przychodza faceci którzy wogle nie maja plemnikow pogarsza sie ita znajomy mojej kumpeli tez nie umie juz 3 lata zajsc w ciaze nasienie jego asie pogorszylo chodz wczesniej bylo dobre itd czasem witaminy pomagaja a czasem nie tak jak w naszym wypadku duzo jest takich par naprawde duzo i nie ma na to rady

Gość MADZIALLLLA
ale ja wierzę że wszystko dzisiejsza medycyna jest tak do przodu że przyszłmama twojemu m. napewno leczenie pomożeszkoda że paula na to już liczyć nie może... aczkolwiek:) natura jest zaskakująca i wszystko się moze zdarzyć:)

przyszla mama moj maz rzadko co pali ale na czas leczenia rzucil palenie ogólnie sie zdrowo odzywiamy itd z tym nie ma problemu moj bral salazin,kwas foliwy l-karnityne na ruch witam C,cynk,kwas omega 3,i selen z wit E na produkcje nowych plemnikow ale moj ma niestety przeciw ciala plemnikowe :/nasienie nie zawsze sie poprawia czasem bardzo a czasem nie wiele a czasem naprawde nic w takim klimacie srodowisku zyjemy wszystko ma na to wplyw coraz wiecje par bedzie korzystac z zaplodnienia in vitro niestety:/ juz bardzo duzo korzysta i nieplodnosc sie zwieksza niestety

Gość MADZIALLLLA
dobrze paula że twoj ma i chociaż na in macie szanse.

Gość przyszłamama23
dzieki madzialllla ze w nas wierzysz . U mojego meza jest w czym innym problem plemnikow jest bardzo malo, slabe uplynnienie, krotko zyja i jest duzo o nieprawidlowej budowie

jesli mielibysmy szanse to prubowalibysym dalej inseminacji ale nie ma szans i szkoda tlyko piniedzy z takim wynikami u mnie czas leci ja nie ma czasu moje rezerwa siada niestety i nawet z ivf czym pozniej tym gorzej a mam 4% szans ze sie uda za 1 razem bo jestem jeszcze przed 35 roku zycia ale moje rezerwa jest niska bardzo i za rok moze byc juz calkowiecie za pozno pozatym czekakamy tyle lat i juz tez mamy dosc tej walki sil brakuje i cierpliwosc tez sie juz konczy bo ile mozna walczyc wszystko ma swoje granice a co do natury ja nie wierze w cuda przez 5 lat sie cud nie wydarzyl a jak to mowic trzeba dzialac a nie siedziec z zalozynymi rekoma i czekac na cud ktory równie dobrze mzoe sie nie wyadarzyc nigdy sa mozliwsci to sie prubuje i mi zostalo ivf wiec dla nas to jedyna szansa a ja juz mam naprawde dosc tej walki :Oaczkolwiek tu na forum jest duzo kobiet ktorych faceci mieli kiepskie wyniki i tlyko inv prubowali a przyszla mam powiedz jakie ma wyniki? twoj ? przeciez mozesz prubowac inseminacji

Gość przyszłamama23
no wlasnie ja tak samo sobie tlumacze ze jest ich malo ale sa

Gość przyszłamama23
lekarz powiedzial ze decyzje o inseminacji podejmiemy kiedy te leki ktore przepisal nie pomoga nie dosc ze jest ich malo to po 4 godzinach tylko 4 % zywych bylo

a masz tu gdzies tu wyniki?na kompie? no musi je brac conajmiej przez 3 iiesiace i potem powtórzyc caly spermiogram bo tez zalezy od tego na ile sie poprawi ilosc i przedweszystkim jakos i duza role ogrywa takze morfoligia u budowa plemnikow tak mam szasne na ivf tlyko il e to kosztuje:O a tez nam sie niestety nie przelewa o sa ogromne koszta juz pisalam ok 12 tysiecy zl.a tez szanse wynosza tylko 40% i az tylko wiec to koszt straszny:O my kombinujemy jak to skolowac taka kase :/

Gość przyszłamama23
wiesz co nie mam na kompie tych wynikow no niestety najgorsze sa wlasnie pieniadze

Gość przyszłamama23
5,5 mln/ml