Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrerry

czy taniej mieszkać w domku czy w blokach?

Polecane posty

Gość ewrerry

gdzie są niższe opłaty?

Gość .wredna jędza
W bloku (przynajmniej w moim przypadku). W bloku opłaty abonamentowej za gaz miałam ok. 20zł (to, co się płaci oprócz zużycia). W domku mam 52zł. Prąd płacę w sumie bez zmian. Za ogrzewanie mieszkania 65m płaciłam ok. 300zł miesięcznie, za ogrzewanie małego domku 90m2 zapłaciłam 700zł miesięcznie! Choć dziwią mnie rachunki i wezwałam pana od ogrzewania, żeby sprawdził piec i instalację. Do tego o domek trzeba więcej dbać, odśnieżać itd., jednak wolę mieszkać tu, niż w bloku. Jeśli nie przeraża Cię koszt ogrzewania, to wybierz subiektywnie, co sama wolisz. ;)

Gość fghtru6
Zdecydowanie w domku, my mieszkamy w domu dwupiętrowym, sześć członków rodziny, opłaty co drugi miesiąc około 900zł, teraz w zimę troszkę drożej nas wyszło bo węgiel kupiliśmy dwie dostawy żeby palić w piecu. Ale ogólnie dom wychodzi sporo taniej a w bloku w życiu bym nie chciał mieszkać.

Gość ewrerry
wolę domek, mam już dość mieszkania w blokach i odgłosów sąsiadów. w domku przynajmniej masz spokoj ;)

Gość bgngfbnf
w domu taniej zdecydowanie, wiem bo mieszkałam 20 lat w mieszkaniu i 15 lat w domu.