Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotuletz

Szukam pracy za minimum 1800-2000 - reakcje ludzi

Polecane posty

Gość paparotka
Kotuletz - no dokladnie tak - poki mozesz szukaj. Trzeba sie cenic. Jak nie zawolasz to tez nie dostaniesz ;)

Gość autorka zadziera nosa
Ja pracowałam w takim sklepie, w którym trzeba było aktywnie pozyskiwać firmy i tam też byli specjaliści, oczywiście specjaliści w branży. Jeśli myślisz, że w sklepie to jest pierdzenie to się grubo mylisz. To zamawianie towaru, negocjowanie i budowanie trwałych relacji z klientami.

Gość Kotuletz
Reklama, marketing, wykształcenie i doświadczenie zawodowe... @autorka... - przeczytaj uważnie, napisałam o jakie wypadki mi chodzi. Wyjaśniłam wyraźnie, że nie chodzi mi o ludzi, którzy ciężko pracują w sklepie i budują relacje z klientami, tylko o osoby, które chodzą bo muszą i "pierdzą w stołek". Przeczytaj najpierw z czym polemizujesz... Kilka lat temu pracowałam w sklepie, ale się przynajmniej STARAŁAM...

Zarobki specjalisty d.s. marketingu to nierzadko 10 000... zależy gdzie trafisz. W dużym mieście i dobrej firmie osoby początkujące mają 2500 na rączkę. Absolutnie nie zgadzaj się na niższą pensję, jeśli nie musisz!!!

Jak ktoś jest dobrym specjalistą to ma pracę od ręki. Mało tego są ludzie co podbierają pracowników od konkurencji :) Pensja 10-20-50 tys to nic nadzwyczajnego. Masz środowisko pracowników fizycznych to się nie dziw, że tak mówią. Jak pójdę do sklepu i powiem kasjerce, że chce pensje 60 tyś też się popuka w głowę bo to inny świat. W życiu nie widzieli takich pieniędzy przez całe swoje życie a co mówić o takiej pensji. Może nie jesteś tak dobra jak ci się wydaje skoro nie masz ofert ?

Sorry, ale twoje wykształcenie to ma pewnie 60% studentów do tego zaocznie ;)

Gość eldoRadka1222
moj brat ma non stop propozycje ostatnio do dubaju z pensja grubo ponad 200.000 $ rocznie ale jest dobry inzynier

Gość -KuMiKuNa-
Powiedzcie, ile powinno się dostać za pracę w warzywniaku w Warszawie ? Czy 1200 jest mało ? To ma być umowa na zlecenie i 1200 do ręki 10 godzin 6 dni

Gość Kotuletz
Pewnie, ze sa, ale wbrew pozorom nie kazdy ma prace od reki. Napisalam, ze jestem niezla, a nie ze najlepsza. Tym niemniej jednak umiem sporo i spokojnie zyski przyniose. A wtedy bede gadac o podwyzce. A co do wyksztalcenia, to nie wiem, po co mi mowisz, ze ktos ma podobne? I co z tego? Mialam na mysli, ze mam spojnosc doswiadczenia i kariery, tyle :)

Gość Kotuletz
-KuMiKuNa- policz sobie, masz 5zl/h, to jest wyzysk... moim zdaniem co najmniej 7 , 8 powinnas miec, no i szczerze mowiac po paru miesiacach takiej pracy bedziesz ledwo zywa

"Powiedzcie, ile powinno się dostać za pracę w warzywniaku w Warszawie ? Czy 1200 jest mało ? To ma być umowa na zlecenie i 1200 do ręki 10 godzin 6 dni" - Normalnie. Bez stałej umowy mogłabyś dostać 1400

Gość do autorkiii
nie wiem w jakim ty kregu sie obracasz....masakra ja wstydze sie przyznac ze zarabiam 2300 po 9 latach pracach a po drugie w moim towarzystwie absolutnie nie rozmawia sie o kasie z kim ty przebywasz , z kim sie zadajesz? bo z twego postu wynika ze ty jestes prosta i twoje kolezanki kulturalni ludzie nigdy w zyciu nie gadaja o kasie, kto ile zarabia itd to takie typowo polskie!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość MalaMi33345
prawda jest taka, że powinno się zarabiać ok 1/3 tego, co się wypracowuje dla firmy. Przykładowo jako animator moja praca dla firmy, biorąc pod uwagę ile dostają za zlecenia (moja koleżanka zajmuje się księgowościa, więc mam takie dane), więc moja praca to zysk firmy, w której pracuję: ok 14tysięcy złotych miesięcznie, a zarabiam 4tysiące netto. Bez sensu, żebym pracowała za np. 2tysiące. Co innego, gdy ktoś wykonuje pracę, którą mógłby wykonywać każdy przeciętniak z ulicy, czy nawet uczeń gimnazjum, taka praca nigdy nei jest dla firmy wiele warta, dlatego też oni mało zarabiają. Normalne. Nie wyobrażam sobie, żeby jakaś panienka wykonująca proste prace biurowe miała pretensje, że ja jako animator zarabiam więcej. Żeby być dobrym animatorem to trzeba kilku lat bardzo intensywnej pracy, żeby się nauczyć wszystkiego itd :).

Jak dostanie 7 na godz to wyjdzie prawie 1700. Troche sporo jak na handel w warzywniaku, nie uważasz ?

Gość do autorkiii
a po 2....nie dziw sie ze ludzie ktorzy zapieprzaja cale zycie za 1200, marza o 2 tys pensji dziwia sie tobie jakbys przebywala wsrod ludzi wyksztalconych, prawdziwych fachowcow, to dziwiliby sie ze zapierdalasz tylko za 15 tys skoro w innej firmie bys wyciagnela 25

Gość Kotuletz
Nie, nie uwazam Mimi. Uwazam, ze nie przeczytalas uwaznie posta i nie doczytalas, ze to praca z nadgodzinami. W przelozeniu na normalne godziny pracy, czyli 160 w miesiacu jest to 800zl. Jesli wg Ciebie to normalne... Ja sadze, ze nawet osoby pracujace fizycznie powinny moc godnie zyc.

Gość asika1970.
MalaMi33345 jak wykonasz stronę internetową za powiedzmy 100 tysiecy to pracodawca ma ci dac 1/3 ? To moze sama otworz firme plac podatki zatrudniaj prawnikow, dbaj o zlecenia itd, takich kokosow to nie ma nigdzie, piekne marzenia nierobow

Gość Kotuletz
Takie znajome tez mam, panno w lektyce noszona. A owszem, sa osoby, ktore sie dziwia, ze szukam pracy za 2000...

Gość Kotuletz
Taaa... chcialabym miec 1/3 z tego, co wypracuje... W lipcu miałabym ponad 35k :D nie znasz realiów

Nie wiem co ty wyliczasz :) ale tam pisze że praca na czarno więc o jakich nadgodzinach mowa ?

Gość od czego jestes specjalistka
minimum 2 tys? pracowalam w audycie kilka lat, zmieniam prace, obecnie moje wymagania to minimum 20 tys, mam juz 3 propozycje-w ciagu tygodnia jestem specjalistka wysokiej klasy nie za bardzo widze w czym jestes dobra za marne tys:(

Gość Kotuletz
Moze to nie sa typowe nadgodziny, ale policz sobie - 10h dziennie, 6 dni w tygodniu to 60 h w tymze tygodniu, pomnozyc przez 4 tygodnie daje 240. 1200:240=5zł/h Na etacie pracuje sie zazwyczaj 160h. 160x5=800 Przy normalnej ilosci godzin ta pensja to 800, jasniej juz nie moge. Sorry, jesli wciaz nie rozumiesz :o

znów prowo :( Wymądrza się "MalaMi33345" a odpowiada "Kotuletz". Zapomniałaś zmienić nick. Weź się do roboty zamiast płakać na forum. Otwierają niedługo fabryke, na taśmie będzie praca jak znalazł dla ciebie

Gość hunter678
zajmuje sie zawodowo wylawianiem perelek powiem ci tak, ze dobry pracownik tzw perelka nie ma zadnych problemow z praca!!!!!!! zarobki minimum na start 10 tys w duzym miescie plus dodatki skoro nikt ci nie oferuje wiecej niz 4 tys, przykladowo w malym miescie-to jestes kiepska kobieto niestety

Gość Jo-aaaaaatia
moja znajoma dawala w budzie 600 za 5 godzin ale to bylo z 3 lata temu nie wiem jak teraz

Gość Kotuletz
Mimi, jestes tak tepa, ze mi rece opadaja. I do tego masz manie przesladowcza. Nie mialam nigdy nicka Mala Mi ani podobnego.

Gość MalaMi33345
napisałam tylko, jak jest. Mi tyle płacą i uważam, że to uczciwe. " To moze sama otworz firme plac podatki zatrudniaj prawnikow, dbaj o zlecenia " mam taki plan, chcę ostatecznie założyć działalność z mężem. Znamy coraz lepiej branżę i wybadaliśmy już dobrą niszę, więc jestem dobrej myśli :). Pracownikom mamy zamiar dobrze płacić, bo tacy dadzą najlepszy zysk dla firmy. Wiem po otoczeniu w którym pracuję.

ona ma marketing zaocznie hehe i co ona chce ? co panna umie robic ? ladna panna jest ?

Gość no i sprawa się rypła
bo żeby zrobić prowokację, to trzeba umieć :D:D Zamykamy temat, dziękujemy za urozmaicenie wieczoru :D 🖐️

Gość humanista
A dlaczego w Polsce szukasz skoro tak mało płacą? Przecież jesteśmy w europie, jest 21 wiek. Jedź za granice i jak faktycznie jesteś dobra to tam przynajmniej to docenią, a nie tak jak w tym bagnie.