Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotuletz

Szukam pracy za minimum 1800-2000 - reakcje ludzi

Polecane posty

Gość Kotuletz

Hej. Jakis czas temu stracilam prace i szukam nowej. Interesuje mnie pensja powyzej 2000, ale gotowa jestem pracowac za 1800 netto - na nizsza pensje mnie nie stac. Mam duze doswiadczenie zawodowe, widelki pensji na moim stanowisku ksztaltuja sie znacznie wyzej. W kilku ostatnich pracach zarabialam tez wiecej. Reakcje ludzi, a konkretnie znajomych kobiet, kiedy dowiaduja sie, ze nie chce pracowac za 1200-1400 sa bardzo nieprzychylne i niesympatyczne. Wielokrotnie slyszalam, ze one prace za 1400 przyjelyby z pocalowaniem reki, ze przesadzam. Tyle tylko, ze one maja za soba doswiadczenie w wychowywaniu dzieci albo w pierdzeniu w stolek (mega proste prace biurowe i w sklepie, w ktorych nie angazowaly zadnych talentow ani nie pozyskiwaly aktywnie klientow), ja jestem niezlym specjalista. No i one sa na utrzymaniu mezow / rodzicow / kochankow - ja nie.

Gość bo wyświetliłby się jej PESEL
No to może pochwal się w jakiej dziedzinie jesteś tym specjalistą, jakie masz wykształcenie i doświadczenie. Bo wiesz, te rzeczy to jedno, ale obrotność i charyzma mają jeszcze większe znaczenie.

Gość Kotuletz
Zastanawiam sie, czy inne osoby, szukajace pracy z normalna pensja tez maja takie przygody. (To, w jakiej dziedzinie sie specjalizuje, nie jest do niczego potrzebne.)

Gość hydeieyrur
Twoja praca jest tyle warta na ile wycenia ją rynek skoro nie oferują Ci 2000 to sprawa jest prosta... a pycha i pogarda dla innych to wyjątkowo brzydka cecha 🖐️

Gość nie ma czegoś takiego jak
"rynek", który jest tak mądry, że jest w stanie ocenić ile czyjaś praca jest warta niskie płace w Polsce to wynik wysokich, przejadanych zresztą podatków, pazerności pracodawców i obrzydliwej, polskiej mentalności, w którą doskonale wpisuje się wyzysk i pogarda dla ciężko pracujących ludzi - w końcu to w Polsce pańszczyzna ma "wspaniałe" tradycje

Gość Kotuletz
Jakbyś nie zauważył, nie jestem pyszna ani pogardliwa, a pracy szukam od około 3 tygodni i byłam w tym czasie na kilku rozmowach kwalifikacyjnych, ale nie przyjęłam ofert, bo nie odpowiadały mi warunki, więc chyba jeszcze trochę za wcześnie, aby mówić o wartości mojej pracy na podstawie może takiej ilości ofert? Poza tym są i ogłoszenia z podanymi widełkami, na które aplikowałam, a proces rekrutacyjny trwa niestety ponad miesiąc.

Gość Kotuletz
Poza tym nie prosiłam o ocenę mojego zachowania tylko czy uważacie, że specjalista, który chce zarabiać 2000 żeby się utrzymać w wysokim mieście jest kosmitą, czy osoby, które same są na utrzymaniu innych, a pouczają, że 1200 to dobra pensja.

Gość nie ma czegoś takiego jak
nie jesteś ufoludkiem, zachowujesz się zupełnie racjonalnie po prostu bieda, zawiść i katoprawicowa propaganda wyprały niektórym polakom mózgi do gładkiej bieli 🖐️

Gość pozyskiwanie klientów
czyli akwizycja

Gość bart s
uważałbym używając słowa "rynek" w Polsce niby ten rynek jest, bo jest ale na jakich on zasadach działa i jak bardzo jest rynkowy to już inna rzecz a właściwie rdzeń problemu co to za rynek, skoro powszechnym jest załatwianie pracy przez znajomości? dotyczy to sektora publicznego i prywatnego! takich ciekawych elementów tego "rynku" jest więcej

Gość Kotuletz
Dodam, ze nie chodze i nie opowiadam o pieniadzach, tylko zawsze, kiedy rozmowa schodzi na szukanie pracy, jestem pytana czy mam odzew na CV, to mowie, ze mam, a pozniej jak wygladala rozmowa, to mowie, ze warunki byly nie do przyjecia, dalej zawsze draza dlaczego - to mowie, ze oferowali mi 1200, a ja sie za to nie utrzymam - i ciagle slysze jaka jestem wybredna :o

Gość klasyka zawsze modna
widać,jaka jesteś "dobra" skoro co chwile wywalają Cie na zbity pysk hehe

i jaki specjalista chce zarabiac 2000??? chyba konserwator powierzchni płaskich:D

Gość bbq23
Tyle tylko, ze one maja za soba doswiadczenie w wychowywaniu dzieci albo w pierdzeniu w stolek (mega proste prace biurowe i w sklepie, w ktorych nie angazowaly zadnych talentow ani nie pozyskiwaly aktywnie klientow), ja jestem niezlym specjalista. x Nie jesteś ani pyszna ani pogardliwa? :o 🖐️)))) No to pyta cię ktoś co robisz i kim jesteś w tej swojej pracy, jakie masz dośw i wykszt, a ty robisz z tego tajemnicę poliszynela i nie chcesz napisać :o To co, z fusów ci ktoś ma powiedzieć, czy masz wymagania z kosmosu czy z ziemi? :o :o:o Specjalista. Specjalista - ekonomista, specjalista - od ZiM czyli od niczego, czy specjalista ds pilnowania szaletów po 22giej? Jak na "specjalistę" jakaś mało rozgarnięta jesteś 🖐️

Gość hydeieyrur
no to powodzenia, ja "pierdzę w biurowy stołek" za 2500 🖐️

Gość Kotuletz
Wez sie zastanow. Jaka akwizycja jak sie pracuje w sklepie? To czasem po prostu normalne podejscie do klienta, spytanie czy mu nie pomoc, czy nie doradzic, czy czegos nie chce (jesli sie widzi, jak sie rozglada) - jesli ma zastrzezenia co do produktu to podjecie proby ich uchylenia... a nie "odbebnienie" swojego

czyli sprzedawca? I to wg ciebie specjalista?Wow, pogratulowac horyzontów...

Gość Kotuletz
No wiec wlasnie o to chodzi, ze biorac pod uwage widelki, powinnam zarabiac jakies 3500, ale moge sie zgodzic nawet na 2000, wiec czekam na prace, w ktorej mi to wreszcie zaproponuja, bo czesc ofert to porazka albo sa po prostu niepowazne. Wynagrodzenia sa bardzo nieadekwatne do oczekiwan i na specjaliste za te kwote nie ma co rzecz jasna liczyc. 2000 na okresie probnym

Gość tut tu ru
Ja jestem specjalistką od pierdzenia w stołek za ladą w sklepie i zarabiam 1800 zł. I wal się na ryj z tym swoim podejściem do mniej doświadczonych czy tych, którzy nie są "niezłym specjalistą". Jakbys była "niezłym specjalistą" to na rynku pracy biliby się o ciebie. Najwidoczniej jesteś przeciętna, o ile nie cienka jak dupa węża 🖐️ Może troszkę pokory na początek pani specjalistko.

Gość Kotuletz
Pozyskiwanie klientow - czy Ciebie pogrzalo? Niby dlaczego sprzedawca w sklepie mialby byc specjalista?

Gość ale pamiętaj bart, że noxelia
Specjalista Specjalista to osoba posiadająca wiedzę i doświadczenie w danej dziedzinie. Specjalista powinien posiadać dogłębną wiedza z danej dziedziny, choć niekoniecznie popartą certyfikatami. Specjalista powinien posiadać umiejętność sprawnego wykonywania prac związanych z daną dziedziną. x A dlaczego sprzedawca nie może być specjalistą, pani specjalistko z koziej dupy?

Gość bo wyświetliłby się jej PESEL
Dziewczyno, ależ ty masz mniemanie o sobie, o łał :D Czemu nie chcesz napisać, w czym się specjalizujesz?

Gość specjalistką jest w dziedzinie
sexu tez tak sie ceni hahaha , jest mistrzem w pozyskiwaniu klientów. Kolezanki siedzą na utrzymaniu mężów/ rodziców, zajmują sie domem i dziećmi, a ona wzięła sprawy w swoje ręce i daje doopy na prawo i lewo ;D

Gość Kotuletz
No wlasnie - nawet sprzedawca moze zarabiac 1800 i to dobrze, bo to juz kwota, za ktora mozna jakos przezyc. tut tu ru - nie bulwersuj sie tak. Mialam na mysli, ze moimi rozmowcami sa kobiety, ktore doslownie "pierdzialy w stolek", czyli krotko mowiac lenily sie w swojej pracy i nigdy nie byly dobrymi, produktywnymi pracownikami. Wielokrotnie mialam okazje to zauwazyc, jak i same mowily mi, ze nie chce im sie starac, ze robia cos "na odwal sie" i niestarannie. Nigdy tez nie staraly sie byc lepszymi ani sie szkolic. Nie mam uprzedzen do innych zawodow, ani nie czuje sie lepsza od DOBREGO sprzedawcy, murarza czy osob z wyksztalceniem zawodowym albo srednim.

Ja pozyskuje klientów na swoją łiłę a Ty?

bycie sprzedawcą nie wymaga jakichś wielkich umiejętności, kazdy moze to robić, w przeciwieństwie do wielu innych zawodów

Gość Kotuletz
Najpierw trzeba byc sprzedawca, zeby pozniej byc np. specjalista d.s. sprzedazy...

wmawiaj sobie:D

Gość no tak, jak się kończą
argumenty, to zaczyna się łapanie za słówka. Jakie to przewidywalne 😴

Gość hju767
Ja miałem swoją działalność i pracowałem w handlu. Zajmowałem się importem odzieży markowej z USA, ANGLI, BELGII, NIEMIEC..Pracowałem tak przez 6 lat i mam to udokumentowane. Doświadczenie jakie nabyłem przez te 6 lat to przede wszystkim praca z klientem, sprzedaż bezpośrednia, zamawianie i załatwianie towaru z zachodu, negocjowanie cen i tak dalej. Przyszedł kryzys musiałem rozwiązać firmę i szukałem zatrudnienia. Z początku wszędzie ale starałem się żeby pracować w tym co robiłem przez 6 lat. Zacząłem chodzić na rozmowy do różnych firm gdzie zajmowali się sprzedażą i importem towarów z zagranicy i jak padało pytanie o zarobki to też mówiłem że chcę min 1.700zł/rękę to pracodawcy kręcili nosami bo na początek 1.200/rękę ale sorry takie cos mnie nie interesuje. Ja mam doświadczenie, masę kontaktów, umiejętności które nabyłem i mam zarabiać tyle ile jakaś dziewka po maturze z zerowym doświadczeniem ? Ja akurat autorkę rozumiem i popieram w 100%.