Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonooooka

Leki na infekcje

Polecane posty

Gość zielonooooka

Witam . Wyglada na to ze mam jakas infekcje pochwy. Mam takie dziwne upławy i szczypia i swedza mnie wargi sromowe. Jakie dobre i niedrogie leki moglybyscie polecic na ta infekcje??? Z gory pisze ze CLOTRIMAZOLUM mi nie pomaga ;(

Gość panikara;;;;;
clotrimazolum jest na grzybicę, jeśli masz infekcję bakteryjną to ten krem ci nie pomoże, wiem, bo też to sotsowałam ostatnio i mi nie pomogło i dlatego w czwartek idę do gina, tyle, że ja mam problem z wodnistymi upławami...są niemal takie jak woda...

Gość Leki bez recepty
nie wiele Ci pomogą, nawet jeśli objawy zanikną infekcja wróci jak bumerang.

na szczypanie dobry jest provag żel, który można dostać bez recepty za kilkanaście złotych, bardzo wydajny

Gość karolina karola
To prawda provag żel łagodzi podrażnienia i uczucie pieczenia, ponieważ zawiera kwas mlekowy. Nie powoduje alergii i jest niedrogi, ostatnio kupiłam go w fajnej promocji z pomadką do ust, tu podaje linka: http://www.domzdrowia.pl/filter/name,provag-zel?name=prOVag%20%C5%BCel

dziewczyny czy słyszalyscie o żelu milti gyn? bylam a aptece i pani mi proponowala ten zel, ale nie wiem czy jest skuteczny. jestem alergiczką wiec musze miec cos delikatnego a podobno on nie uczula. reakcje alergiczna mialam od provag żelu wiec nie moge go stosowac

Gość orzechP_
nie znam tego żelu, ale w leczeniu upławów pomaga lactovaginal. generalnie z każdą infekcją należy iść do ginekologa, bo nie ma skutecznych leków bez recepty.

Gość malarka27
AdaL stosuje provag żel już od 2 lat, smarowałam się nim w ciąży, nigdy mnie nie uczulił, zawiera on tylko naturalne składniki, wyciągi z roślin. Używam go zawsze po myciu, po basenie, siłowni w podróży jestem z niego bardzo zadowolona, nigdy mnie nie podrażnił wręcz przeciwnie nawilża, zmniejsza uczucie dyskomfortu.

Gość agula8
ja też jestem typem wrażliwca a nie mam problemu po provag żelu.Za to uczuliły mnie kosmetyki z korą dębu i jeszcze coś z rumiankiem.więc muszę uważać na te bardziej ziołowe. Co do szczypania i pieczenia to mnie akurat ten żel plus clotriamzol pomagają.może u ciebie infekcja nie jest grzybicza tylko bakteryjna? powinnaś iść do lekarza...

malarka27 moze dla Ciebie jest on dobry ale widocznie mnie jakis skladnik uczula. :( nic na to nie poradze. nie zastosuje jak na innym forum pisały użytkowniczki, że stosuja kefir do zlagodzenia objawow. zadzwonie do lekarza i jak bede sie zapisywac zapytam sie o ten żel...

Gość mziba
podczas infekcji i po leczeniu powinno się brać probiotyki dla kobiet, np. provag, bo uzupełniają florę bakteryjną w pochwie co zmniejsza prawdopodobieństwo nawrotu infekcji.

ale ten żel multi gyn, ktory ostatnio zaczelam stosowac z tego co widze to zapobiega rozwojowi chorobotwórczych mikroorganizmów, ale jednocześnie stymuluje wzrost w pochwie pożytecznych bakterii kwasu mlekowego co jest ważne dla flory bakteryjnj pochwy,wiec nic doustnego dodatkowo nie bede stosowac bez porozumienia z lekarzem. I tak na razie ten żel stosuje z antybiotykami.