Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wzorowa Wnuczka

Czy jeśli nagle wpłacę dużą sumę pieniędzy na swoje konto to będzie wszystko ok?

Polecane posty

Gość kutyhtrgfd
podatek od darowizny głąbie ;)

Autorko!! Wplacalam jednorazowo 38 tys zl na moje konto w banku i nikt do mnie nigdy nie mial zadnych zastrzerzen Moj maż wplacal 41 tys jednorazowo tez na konto tylko ze do innego banku tez wszystko wporządku bylo

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
cóż za psychoanaliza a raczje wróżenie z kart :D nie przypominam sobie abym się użałał gdziekowliek ale pewnie zabolało jak napisałem coś do ciebie gdy się użalałeś/aś :D a cwany jestem wystarczająco bez obaw :D ja sobie radę daje, problemów na tematu tutaj nie ma :D

zadnego podatku nie oplacalam - bo od przelewów siępodatków nie płaci tylko one są czasami prześwietlane pod kątem tego czy ktoś ma dochody. jeśli wpłacałaś sobie te pieniądze nigdy nie pracując to życze powodzenia albo dużo szczęścia. ona pewnei nigdy nie pracowała. jak dziadków nie ma to darowizny Ci nie dadzą ale rodzić też może.

Gość Wzorowa Wnuczka
Jaga bez baby - A to był Polski bank? A jeśli tak to jaki?

heeeh, nikt sie mnie nie pytal czy pracuje czy nie.Jestem juz doroslą kobietą, i jakos w miare dojrzale mnie potraktowano :)

Gość Wzorowa Wnuczka
znowu 10 osób pisze..,,, - Pracowałam od 18 r.ż. a teraz mam 23 lata. Pracowałam ale wakacyjnie, a później dorywczo.

Gość Wzorowa Wnuczka
Jaga bez baby - Czyli po prostu poszłaś do banku, dałaś urzędasowi kilka tysięcy do wpłaty i wszystko było cacy?

kilkadziesiąt tysiecy , nie kilka :) Tylko wczesniej podochpdząc do okienka powiedzialam ze chciaabym wplacic duza sume pieniedzy (kilkadziesią tys) i zostalam do osobnego sektora zaprosozna aby przy pozostalych klientach takiej sumy nie wyjmowac

Gość Wzorowa Wnuczka
Właściwie to wpłacę chyba 20 000 zł bo 10 000 zł będę musiała od razu wydać, więc nic nie będę musiała wpłacać...

Gość Wzorowa Wnuczka
Jaga bez baby - A ile czasu minęło od tej wpłaty?

heeeeh tym bardziej z 20 tys zl nie masz co sie stresowac Ponizej 45 tys jest bez opodatkowania Ja wplacalam kwote w PKO S.A prawie 2 lata temu, mąz w PKO BP rok temu Ale spokojnie,moje kolezanka w styczniu wplacala 33 tys zl jednorazowo do banku i rowniez bezproblemowo

Gość KretynikarmiąTrolla
Podziwiam wszystkich udzielających Rad temu trollowi pod Nickiem"wzorowa wnuczka"... trzeba być naprawde tępym kotem aby sie nie skumać że gosc zwyczajnie wkręca wam śrubę. Co za popierdolenie ludzie.

Gość Wzorowa Wnuczka
Tak, ale ja się boję też z tego względu, że jestem studentką, i pracuję cały czas ale dorywczo, więc się boję, że mogą się dopieprzyć do mnie. Dziadków już nie mam, tylko ich pieniądze, więc z nimi już nic nie spiszę....

Gość KretynikarmiąTrolla
już jej wytłumaczono co i jak a matoł nadal sie pyta czy może miec problemy... aby tylko temat utrzymać. Pozdrawiam Ci, i twoje 30tys od babci ahahah

Gość Wzorowa Wnuczka
KretynikarmiąTrolla - Jakbym miała wymyślać jakiś temat to byłby ciekawszy. A ja naprawdę mam problem, i z tego co widzę w necie na różnych forach, zdania ludzi również są podzielone, więc może Ty napisz co byś zrobił/zrobiła w tej sytuacji?

Gość Wzorowa Wnuczka
kluseczka-laseczka - A do jakiego banku wpłacałaś?

Pisalam o mojej kolezanki corce ,ktora nie pracuje "oficjalnie "wplacając sume w styczniu 33 tys nitk do niej sie nie przyczepil,dziewczyna ma 26 lat

jaga litości nikt cię nie pyta czy pracujesz :D po prostu elixir monitoruje każdy przelew i przelewy o określonych parametrach trafiają do "sprawdzenia" ja nie wiem czy weryfikuje się przelewy powyżej 30 czy 45 tyś nie wiem czy każdy czy losowo ale się weryfikuje ty o tym nawet nie wiesz. to sprawdzona informacja kupowałem kiedyś samochód od kancelarii prawnej specjalizującej się w finansach i prawie upadłościowym i przed wpłatą na ich konto w zapytali mnie czy unikam podatków czy nie i czy mają wpłacić jednorazowo czy rozbić na dwie raty bo powyzej 30 tys przelew idzie przez pralnię. nie wiem też jak się to odbywa bo nie interesowałem się tym podejrzewam że elixir przesyła dane i jakiś program w uks czy mfie to sprawdza automatycznie i wyrzuca tylko te dane które nie maja pokrycia i następnie się to analizuje. tak samo jak nie pytają cie gdy kupujesz nieruchomość czy pracujesz tylko Ci sprzedają. mój znajomy pracuje u pewnego turoperatora i przesyłaja dane do uks osób które kupiły wicieczki powyzej określonej sumy co roku innej. jak nie wiecie to po co doradzacie jej. zapłaci dziewczyna darmozjadom podatek zupełnei zbędnie jak prostymi czynnościami moze go uniknąc np. zgłaszajac darowiznę.

Gość Wzorowa Wnuczka
Skoro ludzie tu piszą, że wpłacali takie duże sumy, to czemu ludzie straszą, że skarbówka może to wywęszyć i się doczepić????

Gość DO: znowu 10 osób pisze..,,,
a twoje rady są niby zajebiste? za dużo w twoich wypowiedziach "nie wiem", "podejrzewam", "tego też nie wiem". jak nie wiesz to na chuj tu siedzisz?

Gość ula której ukradli nick
wpłata równowartości powyżej 20 tyś euro , 30 tyś nikogo nie interesuje

Gość fikuMikunaPatyyku2342342
Też mi sie wydaje że to zwykłe prowo, laska od godziny 21:40 pisze w kółko o tym samym aby tylko temat nie upadł... normalna osoba poszukująca porady juz dawno by zrozumiała co do niej powiedziano wcześniej, a nie siedziała by tu i pytała o to samo non stop tylko uzywajac innych zdań:O

30 tyś złotych

znowu 10 osób pisze..,,, to co piszesz to najwyrazniej w swiecie nie spotkalam sie z opodatkowaniem ani nitk z moich znajomych ktory wpl;acal na konto duzą kwote.Dlatego nawet podalam nazwe banku ,ze w tych bankach nie mialam opodatkowania

chodzi o to że powyżej 20 tyś jurków musisz uidokumentować skąd masz ,inaczej mogą ci skoczyć ( ustawa o praniu brudnych pieniędzy)