Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinny fotograf

czy to dobry pomysl? fotograf.

Polecane posty

Gość rodzinny fotograf

wymyslilam razem z przyszla tesciowa ze nie bedziemy oplacac fotografa na cale wesele tylko zrobi nam zdjecia w plenerze. a reszte zdjec zrobi nam moj szwagier ktory robi zdjecia z pasji ale wychodza naprawde ladne i mojego narzeczonego ciotka. oboje maja lustrzanki moj szwagier nawet profesjonalna. zdjecia ciotki sa slabsze ale tez cos napewno sie wybierze.tylko potem bedziemy musieli zaniesc do fotografa aby je wywolac i kupic albumy bo planujemy dac rodzicom po jednym albumie. jak myslicie dobry pomysl? wyniesie nas to sporo mniej? jak pytalam fotografow z okolicy to za 1500 zl to taki pakiet jest nie najlepszy ale nie najgorszy. a plener sam by kosztowal ok 400 zl

Gość herrr
Na zdjęciach się nie oszczędza, bo to pamiątka na całe życie. Możesz nie mieć kamerzysty, ale fotograf to podstawa. Spróbuj zaoszczędzić na czymś innym

Możesz poprosić szwagra i ciotkę, ale zamiast prezentu ślubnego, jak rozumiem, a nie oni będą zapierniczać zamiast się bawić na weselu?

Gość rodzinny fotograf
ciotka sama zaoferowala swoja pomoc a szwagra zapytam czy sie zgodzi. jak nie bedzie chcial to sie nie obraze. ma wybor a co do prezentu to sami zdecyduja. jak znam moja sistre chociazbym blagala ja o nieprzynoszenie prezentu to i tak by przyniosla

Gość axelfoley
Oglądałem ostatnio zdjęcia zrobione na wesele przez dwóch wujków. Dramat. Oczywiście jest kryzys i trzeba oszczędzać ale nie ma się też co łudzić. Choćby nawet amator robił ładnej zdjęcia kwiatków i krajobrazów, praca na ślubie i weselu to inna bajka i wymagania.

wez profesjonaliste. zdjecia sa pamiatka na cale zycie. to ze ktos potrafi robic zdjecia nie znaczy ze poradzi sobie na weselu. fotograf ktory sie tym zajmuje wie jakie momenty ma uchwycic i w jaki sposob. to nie jest takie proste perspektywa wyczucie chwili itp.

Gość jeśli ktoś z rodziny robi
dobre zdjęcia to jak najbardziej tak,jeśli są to fotograficy "spod stodoły "to może wybierz dobrego ,ale taniego fotografa-wiem ,że o takich trudno,ale nie masz gwarancji,że drogi zrobi tak ,jak chcecie,mój mąż tez ma firmę ślubną(nie jest fotografem) i zawsze się śmieje ,że ci niektórzy to mają tylko dobry sprzęt i.swoje idiotyczne wizje ! fotografie mają przede wszystkim być super pamiątką i dobrym dokumentem,a ciągnięcie pary młodej po zaroślach w ruinach i przeginanie z jednym typem zdjęć to częste wśród domorosłych wizjonerów,zdjęcia są jednostronne,nie pokazują tego, co warto było pokazać,fotograf tak zapatrzony w swoją koncepcję nie dostrzega tego co np było niezaplanowane ,a warto było pokazać itp

Gość zonaKraka
Ja miałam właśnie fotografa z rodziny- dziewczyna robi to z pasją, ma talent i sporą wiedzę, a co do "rzetelnego dokumentowania"- hm, na naszych zdjęciach było wszystko czego potrzebowałam. Ciężko by mi było znaleźć fotografa którego zdjęcia bardziej by mi się podobały, nie podoba mi się większość tego co widzę w internecie. I tak przychodziła z aparatem (chodzi z nim wszędzie). Dodatkowo mieliśmy znajomą która była początkującym fotografem ślubnym i robiła zdjęcia na samym ślubie.

Gość poweselna
My zrezygnowaliśmy z kamerzysty na rzecz dobrego fotografa i uważam to za najlepszy wybór, z przyjemnością oglądamy zdjęcia :-) Moja przyjaciółka jest zawodowym fotografem, ale nie chciałam jej prosić o robienie zdjęć - ona była moim gościem, nie pracownikiem.

Gość Radecki
Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz mieć dobre zdjęcia, którymi będzie można się potem pochwalić, czy chcesz mieć jakiekolwiek zdjęcia? Jak jakiekolwiek, to robić może nawet i wujek, ale raczej nie będą różniły się one od zwykłych pstryków typu "u cioci na imieninach". Tu nie chodzi o to, że wujek ma profesjonalną lustrzankę (tak na marginesie czy Ty wiesz co to znaczy profesjonalny sprzęt fotograficzny?). Sprzęt nawet najlepszy to nie wszystko. Profesjonalista po prostu zna się na rzeczy i wie jak opowiedzieć zdjęciami historię waszego ślubu. Fotoreportaż ślubny, to nie są jakieś przypadkowe pstryki. Przy okazji polecam przeczytać ten artykuł: http://tiny.pl/h22d7