Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vpfokvfo

ale ciekawostke na temat mleka wyczytalam w wikipedii

Polecane posty

Gość vpfokvfo

Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. Udowodniono naukowo, że koty, które karmione są krowim mlekiem żyją o połowę krócej niż te, które nie były nim karmione w ogóle. Koty karmione krowim mlekiem zapadały na "ludzkie" choroby: artretyzm, łysienie, utrata zębów, marskość wątroby, choroby degeneracyjne mózgu i rdzenia kręgowego. [7] http://pl.wikipedia.org/wiki/Mleko

Gość vpfokvfo
/

Gość riadasdasdas
ale nic nowego nie odkryłaś, temat mleka i jego negatywnego wpływu na ludzi jest znany od dawna, mam na mysli mleko od krówki, jest nawet powiedzonko: Chcesz być kaleka pij dużo mleka:classic_cool:

Gość vpfokvfo
codziennie pijemy mleko do kawy nikt w mojej rodzinie i wsrod znajomych nie twierdzil ze jest szkodliwe

Gość 00000000000000000000000
pijcie dalej:classic_cool:

Gość vpfokvfo
to moze powinno byc bardzo rozgloszone? a nie jako mala wzmianka w wikipedii

Gość do kiedy PIT?
a wiesz ile miliardów by stracili?

Gość do kiedy PIT?
mleko mlekiem, ale czy wiesz,że szyneczka, którą kupujesz 50%wagi zawdzięcza zastrzykom? różnym kolorowym ładnym itp? bo mięso nie ma takiego koloru normalnie...

Gość do kiedy PIT?
mleko powoduję grzybicę organizmu..odkąd nie piję mleka nie mam wzdęć, grzybicy pochwy, żadnych pleśniawek w ustach...

Pit no wiem, ale szyneczki nie kupuję. Dlatego że wiem:classic_cool:

mam za to kontakt z wieśniakiem u którego kupuję doskonałą wiejską która koło chemi nie leżała:)

Gość nic nie można jeść już
To dlaczego od lat dzieci się chowa na mleku? Ludzie w taki sposób to wszystko szkodzi. Wszystko nafaszerowane chemią, szkodliwe, pełne konserwantów i innych trucizn. Kiedyś mleko nastawiało się na kwaśne, a spróbujcie teraz to zrobić. Będzie gorzkie i nadające się wyłącznie do wylania, a w lodówce stoi ze 2 tygodnie "świeże" jak nie lepiej.

Gość nienawidze mleka..
Fuj fuj fuj. Pij mleko bedziesz rzygac daleko....!!

to, że koty piją mleko to największe przekłamanie w historii zwierząt:-P kot LUBI mleko, ale piję wodę, chyba, że jest mały, to pije mleko, ale kocie, nie krowie:)

mleko pije tylko okazyjnie lub używam do wyrobów cukierniczych :P nienajlepiej reaguje na ten napój, od dziecka go za bardzo nie lubiłam i na szczęście nikt mnie nie zmuszał żebym je piła. Zwierzęta absolutnie nie powinny go dostawać a dla ludzi zdrowo byłoby ograniczyć... ale mit wspaniałości mleka jest tak rozpowszechniony że większość ludzi puka się w głowę na wieść o jego złym wpływie na organizm

Gość ...............,,,,,,........
''Pij mleko bedxiesz rzygac daleko'' hahahaha dobre

jest to tez temat kontrowersyjny i dość trudny, moja babcia lubiła mleko od zawsze, pija je od zawsze do dziś mówiąc kolokwialnie na mleku się "wykarmiła" dzis ma 87 lat i czuje się dobrze, więc tez nie ma nad czym się rozczulać.

Gość do kiedy PIT?
ale przecież podstawowe produkty są nie zdrowe: mleko, szynka, cukier, którego chyba każdy używa, biała mąka. Spróbujcie tydzień jeść tylko warzywa i owoce i to co macie pewność, że jest zdrowe i nieprzetworzone i zero herbaty i kawy...podniesie wam energie o 50% i będziecie budzić się wyspani a nie obolali...mówię tu o ludziach w miarę młodych u tych ok 30 to już dłuższe oczyszczanie...

Gość do kiedy PIT?
swoją drogą cukier jest podstawową przyczyną naszych depresji i uczucia nic mi się nie chcę...a więc pijmy te soki i nie mówiąc już o coli itp.

Ale to od dawna wiadomo - była taka akcja, pij mleko będziesz wielki, później powstało powiedzonko pij mleko będziesz kaleką, odnoszące się do tego artykułu z gazety Kulisy. http://www.siegnijpozdrowie.org/czytelnia/wp-content/uploads/2010/11/mleko.pdf Wszystko bardzo szeroko wyjaśnione, dlaczego nie powinniśmy pić dużo mleka :) Ja odkąd to przeczytałam wtedy to piję tylko do kawy trochę (chociaż częściej śmietankę), no i sporadycznie jak mam ochotę na płatki.

Gość do kiedy PIT?
a pigułki antykoncepcyjne zmniejszają powoli libido, aż w końcu jest praktycznie zerowe...badania w usa ale narazie cisza jak ze wszystkimi innymi...rozkręcam się, ale nie będę już was straszyć... wszędzie jest gówno...jedzenie, kosmetyki...wszystko..

Pit a herbata dlaczego jest negatywna? Bo gdybyśmy mieli tak wszystko rozkładac na czynniki pierwsze to wyszło by na to że trzeba jeść tylko warzywa i owoce, pić tylko wode.

Gość wiem to ale za bardzo
kocham mleko i jego przetwory by z niego rezygnować:P zresztą trujemy się czystą chemią (co jak co, mleko jest pite od kilku tysięcy lat,wszelką chemię w żywności czy środkach czyszczących na skalę światową wprowadziliśmy maks 100lat temu, więc jest większe prawdopodobieństwo że częśc osób w genomie wykształciła już jakies mechanizmy możliwie minimalizujące skutki picia mleka od innych zwierząt niż że organizm jest w stanie sobie radzić z nowymi związkami), alkoholem, papierosami i innym syfem że to mleko raczej niewielki ma wpływ wziąwszy pod uwagę całokształt a trzeba pamietać 50% dorosłych i tak nie toleruje mleka, więc i tak raczej go nie pije

Gość koniec zmiany
a piekna Kleopatra, przed bara bara z :classic_cool: jakims tam europejskim cezarem,zazywala kapieli mlecznej o i tyle na tema szkodliwosci :P

Gość Ja lubie mleko!
To moja używka piwa nie lubie choć pewnie jest zdrowsze. Tu pewnie chodzi o kazeinę której nie przetwarzamy jest to składnik mleka krowiegi i koziego i wpływa na porost poroża tych zwierząt;) a my poroża nie mamy i nawet,w przeciwieństwie do kuzek i krówek, nie mamy enzymu który by tą toksyczną truciznę trawił,ona coś nam tam niszczy w środku-ponoć rujnuje nam organizm ale cóż-tak nas wychowywano,,pij leko będziesz karateką" dpiero teraz dowiadujemy się że nie karateką a kaleką, jak już kubki smakowe pokochały ten smak///

pit rozkręć się, narazie niczym mnie nie zaskoczyłaś pomijając herbatę... jestem zwolennikiem w miare zdrowego jedząka, dlatego z przyjemnością przeczytam co tam wypiszesz:classic_cool:

ale tylko te owoce i warzywa które są uprawiane na nieskażonych niczym terenach i nie wchłaniają metali ciężkich ze spalin np. a także nie są nawożone sztucznymi nawozami. to samo tyczy się wody :P a o cukrze chyba o sacharozie mówisz, bo cukrów jest sporo rodzajów i teraz w zimie życie na samych świeżych warzywach czy owocach to średnio udany pomysł skoro 90% nie przypomina nawet smakiem swoich odpowiedników letnich

znaczy to samo w sensie, że ujęcie wody pitnej nie znajduje się gdzieś gdzie spływa różnoraki syf o herbacie słyszałam, że za dużo fluoru się wtedy wchłania i chyba na wchłanianie żelaza też ma wpływ, a mocna niby śluzówkę wysusza