Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takajamama11

zapraszam karmiace mamy z pociazowym sadelkiem, pogadajmy

Polecane posty

Gość ja jestem pol roku
po porodzie, zostalo mi 4kg na plusie i to chyba wiekszosc w brzuchu, teraz wzielam sie za siebie, zaczelam biegac i cwiczyc..i moj cel do wakacji to 56kg. w spodnie sprzed ciazy weszlam 1-2 mmies.po porodzie..natomist niektore bluzki sa nadal za obcisle;/

No tak się domysliłam po sękaczach. W Wawie tez są. Ja miałam z 1 cesarka podobnie ale miałam znieczulenie wiec skurczy nie czułam ale zatrzymało sie przy 10cm rozwarcia. Tez wąska miednica w stosunku do wielkiego dziecka (4530g)

witam, oj znowu nie przesadzajcie z tym deserem, ja go robie w miseczce kora ma 150 ml, i dodam, ze ona nigdy nie jest pelna, daje najwyzej jedna lyzke musli albo otrebow granulowanych (jak mam), jogurtu nat. cztery lyzki i nie jest on mega slodki tylko, ze tak powiem przelamany.Oczywiscie, ze na pierwrwszym niejscu sa owoce swieze, wersja z kompotu jest jak nie mam nic innego pod reka. I To nie chodzi, zeby sie tymi goframi najesc, ale zjesc jednego, albo jeden kawalek ciasta (wczoraj zjadlam wiecej to nie zjadlam kolacji), Dzieki temu nie jem nic poza posilkami, zadnej czekolady innych slodyczy, nic. Poza tym liczy sie bilans kaloryczny, calego dnia. A i najkwazniejsze, podkreslam juz wiele razy, ze to jest rozwiazanie dla MNIE, a kazdy inny niech sobie robi po swojemu. No a na wadze znowu pare gram mniej, wiec chyba az tak zle nie jest.

Hej:) Czasem cos słodkiego trzeba zjeść bo organizm woła ( mój woła często) więc lepiej że to jest zdrowe i mało kaloryczne zamiast wrąbać pół czekolady czy pączka. Czekam już na wiosnę wtedy rower i bieganie wróci do łask:)

no to teraz podam kilka przepisow do tych tak krytykowanych przez was podwieczorkow. Swoja droga wiele z nich pochodzi z linkow przeze mnie podanych. Lekkie placki owsiane: 1 jablko 1 jajko 2 lyzki platkow owsianych 2 lyzki otrebow owsianych 2 lyzki maki ( u mnie orkiszowa pelnoziarnista) 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2 szczypty cynamonu Jablko obrac, zetrzec na tarce, dokladnie wymieszac z reszta skladnikow. Patelnie rozgrzac ("smazymy" bez tluszczu). Nakladac lyzka mase, formujac male placuszki. Smazyc z obu stron na zlotobrazowy kolor.

Placek owsiany FIT skladniki: 80 g platkow owsianych 20 g pestek slonecznika 1 lyzka syropu z agawy 2 jajka 2 lyzki jogurtu naturalnego 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/4 lyzeczki cynamonu Platki wymieszac ze slonecznikiem i syropem z agawy. Odstawic na kilka minut. Jajka ubic, dodac jogurt i proszek do p. Wszystkie skladniki razem wymieszac. Patelnie teflonowa mocno rozgrzac. Wylac ciasto i usmazyc jak jeden, duzy placek z obu stron (bez tluszczu). Placek posypac cukrem brzozowym lub slodzikiem lub powidlami. P.S. Uwaga przy przewracaniu, lubi sie rozwalac, wiec uzyc dwoch lopatek.

Dietetyczne kukurydziane ciasto jogurtowe 4 lyzki( z gorka) maki kukurydzianej maly kubek jogurtu naturalnego 3 jajka 1/2 szkl. cukru trzcinowego 2 lyzeczki proszku do pieczenia wanilia Piekarnik nagrzac do 180 st. Wszystkie skladniki zmiksowac az masa bedzie pelna babelkow powietrza. Przelac mase do silikonowej malej keksowki (nie mam wiec pieklam z papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min. do suchego patyczka.

gofry z twarogu 100g chudego twarogu 1 jajko 2 lyzki maki pelnoziarnistej 1 lyzka otrebow 1 lyzka sodzika ( ja nie uzywam, wiec daje syrop klonowy albo cukier brzozowy) 1/2 lyzeczki sody oczyszczonej 2 lyzki wody wykonanie wszystkie skladniki razem wymieszac albo dla ulatwienia zmiksowac blenderem (lepsza konsystencja). Polowe masy wylac na dwa gofry. 1 gofr - 80 kcal

To ciasto na pewno wypróbuję,moze jeszcze dziś:) Ja niebardzo lubię piec i gotować,często korzystam z gotowców lub pólproduktów. Jak długo juz sie tak zdrowo odżywiasz? Są efekty?

Owocowe ciasteczka owsiane z cynamonem Składniki: 1 jajko (60g) płatki owsiane (150g) 1 jabłko (150g) 1 gruszka (150g) 1 łyżeczka cynamonu łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółto i miksujemy. Do jajka delikatnie dosypujemy płatki owsiane, cynamon i starte na grubych oczkach owoce. Owoce muszą być słodkie, szczególnie gruszka, wtedy zupełnie możemy pominąć dodanie cukru do ciasteczek. Jeśli są mniej słodkie wtedy ewentualnie wsypujemy łyżeczkę cukru. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy łyżką ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 15 minut. Z podanych proporcji wychodzi 25szt. Wartość energetyczna 1 ciasteczka owsianego 30kcal

Jak dlugo? od jakichs 4 tygodni, przed paru laty jak bylam wegetarianka to tez zylam w ten sposob, nigdy nie mialam problemow z waga,wazylam 63 - 65 kg i wygladalam naprawde super, bo ja jestem naprawde mocnej budowy i wierz mi wystawaly mi wszystkie kosci:D potem poznalam mojego meza, zamieszkalam w Niemczech, zaczelam jesc mieso i wogole jakos tak barziej tradycyjnie, ciezko gotowac i bach, 10 kg w przod, chociaz w tym czasie bardzo aktywnie uprawialam sport. Wiec mialam te 75 kg zaszlam w ciaze, po tej pierwszej ciazy szybko wrocilam do moich 75 kg. ale jakby nie bylo dalej 10 kg. nadwyzki. No a teraz po drugiej ciazy przyszlam do domu a tu zonk, prawie 90 kg a waga ani drgnie, wiec 2 tygodnie pozniej postanowilam, za na poczatek nie robie zadnej diety( bo karmie), tylko jem zdrowe rzeczy i regularne posilki. Waga powoli ale spada. Podalam linka do bloga smak zdrowia bo tam babka ulozyla diete ok. 1000 - 1200 kcal. na caly tydzien, te kalorie rozlozyla na 5 czy 6 posilkow w ciagu dnia, napisala ze trzeba jesc co 2 godziny, z tego co napisala to odchudzila juz paru ludziow:) Do tego sa tam przepisy, normalnie wszystko podane na tacy. Co prawda ja jem troche inaczej, ale pomyslalam, ze komus sie to przyda.

A co do ciasta (tego kukurydzianego), jak go pieklam pierwszy raz to bylam bardzo sceptyczna, bo ciasto bylo strasznie rzadkie, pomyslalam sobie z tego nie bedzie nic, dosypalam wiec troche maki, ale niepotrzebnie, bo ciasto wychodzi.

Gość ja pani wasza
moze zamiast siedziec przed kompem idzcie pocwiczyc i zrzucic sadlo

No a na obiad dzis raczej nic spektakularnego, makaron razowy, sos pomidorowy (oczywiscie robiony samodzielnie), warzywa z pary (brokul, kalafior, marchew) i surowka z marchewki z jablkiem. A na deser budyn ugotowany na naturalnym soku jablkowym z cynamonem ( zamiast pol litra mleka wziac 400 ml soku jablkowego, ugotowac normalnie budyn wyniliowy jak na opakowaniu, dodac cynamon).

No to super obiad. Pozazdroscić. I tez dziecko musi być wyjątkowo grzeczne ze masz czas na wszystko. Córka czy syn?ja mam 2 synów

wierz mi to nic skomplikowanego, zrobienie obiadu zajmuje mi 20 min., makaron gotuje sie sam, warzywa na pare to gotowa mrozonka, tez sie samo robi, wiec pol obiadu juz jest, jak tre marchew na salatke to robie wiecej do sosu, dusze starta marchew i starty seler ( jak nie karmilam to dodawalam tez cubelke i pora), zalewam pomidorami z puszki, doprawiam i gotowe. A ten budyn jablkowy to dzis rano ugotowalam. No a w domu mam dzis dwie pociechy, bo jedna jest chora. Dwie dziewczyny mam. A czy malutka grzeczna? hmm, lubi sie nosic, rozpiescilam ja troche:D i od wczoraj ciagle wisi na cycu:)

Gość ciezarowka31bla bla bla
dziewczyny mam pytanie do was czy ograniczalyscie troszke jedzenie w ciazy czy nie?

Ja na początku nie, jak zobaczyłam że za szybko tyje to kolację zastąpiłam jogurtem, jabłkiem i waga stanęła, niestety pod koniec znowu skoczyło. W sobotę jedziemy na wielkie zakupy to nakupuje warzyw, owoców, jogurtów. A masz jakieś przepisy z miesa mielonego - mój mąż lubi ale burito ja nie jem karmiąc a risotto już się znudziło

Gość Icy Moon
Ja nie musialam ograniczac bo cala ciaze rzygalam jak kot, albo mialam zgage, albo refluks. W sumie w ciazy przytylam 6kg i to w ostatnim miesiacu dopiero. Ale jak mowilam, chce zrzucic jeszcze 8 kg :)

Gość super laska nie mlaska
temat powinien brzmieć"TYLKO DLA PASZTETÓW":D

No i jednak dzis na zakupach bylismy,nakupowałam warzyw,owoców,kasze,ryż,cynamon itd oraz silikonową formę do ciasta (niestety były tylko w kształcie serca powalentynkowy asortyment) na to ciasto z otrębami. A no i zrobiłam deser,ale zamiast batonika musli takie musli crunchy z paczki. Z jogurtem,bananem,troszke syropu klonowego

Oj,pomyliło mi się. O to kukurydziane mi chodziło.nie wiem co mi się uroiło,że tam otręby są.

ok bo juz myslalam, ze napisalam cos o czym nie wiem:D A tak wogole, co teraz jem, to tylko na okres karmienia, jak tylko odstawie od cyca chce przejsc na diete warzywno - owocowa dr. Ewy dabrowskiej, pewnie slyszalas, z tego co ludzie pisza to dziala cuda, ale nie chodzi mi jako tako o schudniecie co o odtrucie organizmu. Ale to jeszcze musi poczekac. Na razie dziecko najwazniejsze.

Aha poszukam czegos na to mieso mielone, bo ja tera bezmiesna:), z tego co mi na razie przychodzi do glowy - tak robi moja tesciowa - podsmazyc mieso mielone na cebulce, dobrze przyprawic, zmieszac to z ryzem ( w zdrowszej wersji naturalny of kors), ona dodaje do tego takie malenkie pieczareczki z puszki, ale mysle ze jakby od razu wrzucic do tej cebuli na poczatku swieze pieczarki i potem mieso to moze tez byloby niezle. No a na koniec dodac groszek zielony, najlepiej taki z mrozonki, ale pewnie z puszki tez moze byc.

Kokoszka po foremkach poznalas? Tak,lubię tam zakupy robić. CHILII CON CARNE- ja to w skrócie nazywam burito to b.częste danie u mnie:)

taaa, też miętosiłam te silikony;) zdecydowałam się na foremki do muffinów. w ogóle ostatnio znalazłam przepis na muffiny buraczkowe i podziałały na moją wyobraźnię. dziś piękna pogoda, idziemy na dłuuugi spacer!