Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SALATERKA

opiekunka w niemczech

Polecane posty

Gość hee he he
hee he he he

Gość kurna chata
do klaudia-s dziekuje ale nie pracuje dla posrednikow, -jest tego troche wiem o tym - i sciagaja dobry haracz ! kursy tez nie sa potrzebne -( moze jeszcze platne ? pewnie aby wydusic dodatkowo)

Gość kurna chata
jakims cudem komp mi dzisiaj wysyla po 4 -dniach, ale dlaczego pod innym pseldo. ????? niekapuje co tu nie gra ?!...

Gość kurna chata
przed chwila pod tamtym pseldo. NIE WYSLAL ! czy to przypadek ?

Gość xsantrypa
i co w temacie ? sa tu opiekunki ?

Gość momo2511
ja wyjechalam z firmy Med-Pol z Zielonej Gory. Sa dobrze zoorganizowani. Mam staly kontakt z koordynatorka. Placa na czas i nie ma dodatkowych oplat jak dojazdy. Ja jestem zadowolona.

Jezeli mieszkasz w Niemczech, a na forum szukasz pracy, to przyjedz do Polski i pracuj jako wolontariuszka w domach opieki. Odpowiada Ci to ?

Gość GAMBA-STAR
szukam pracy jako opieka nad seniorami - mieszkam w niem. mam 10- cio letnia praktyke i dobry j. niem. -prosze o kontakt z posrednikami w niem. -( umowa o prace), lub prywatnych posrednikow.

" nooo i nikt nie chce zarobic??? " Raczej nie chcą pracować! To są lenie patentowane! :-D

Gość konski kus
a posrednicy pewnie zechca cos chycic !

Gość xantrypa
opiekunki w niemczech prosze o rade dla kolerzanki bez pracy - plisss...

Gość jokobella
ja tez nie mam pracy i chetnie troche popracuje, mam 39- lat, dobry j. niem. przepracowalam na opiece juz kilka lat,prosze o pomoc w znajezieniu mi pracy, moze ktos przeczyta moja prosbe ...

Gość ottello
nawet posrednicy nie czytaja kafe ?

Gość momo2511
Mysle ze jest taka przesiewka bo jest Nas duzo. Pracy pewnie tez ale jak ja to odrazu przez telefon kazali mi cos po niemiecku powiedziec. Dukalam ale dali mi prace najpierw na dwa miechy zarabialam niej potem u innej rodzinie wiecj a teraz jestem ... zadówolona.

Gość senioport
Ja sobie założyłam profil na portalu www.senioport.pl i tam zgłosiła się do mnie rodzina niemiecka, u której obecnie pracuję :) Na niemieckiej umowie o pracę. Spróbujcie, może Wam też się tam uda.

Gość luca2222
No tak, do Niemiec to Polacy głównie wyjeżdżają do opieki nad starszymi, albo właśnie do pracy jako kierowca. Tak przynajmniej ja to widzę. U mnie to było tak, że szukałem roboty żonie, a w końcu sam wyjechałem:P Akurat przez biuro Pol Kraft (www.pol-kraft.de ) udało mi się zaczepić w firmie transportowej, niemieckiej, ale robiącej zlecenia na terenie całej Europy praktycznie. Także może tutaj poszukaj jakiś ofert. Pozdr.

Agencja Alten Care 24 wpisana jest do Krajowej Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 10005. ALTEN CARE24 to licencjonowana agencja zatrudnienia, poszukująca obecnie pracowników na stanowisko: OPIEKUNKA/OPIEKUN OSÓB STARSZYCH Oferta przeznaczona dla osób 30+, znających język niemiecki, szukających uczciwego pracodawcy, pewnych miejsc pracy i stałego wynagrodzenia. Miejsce pracy: •domy prywatne osób podopiecznych w Niemczech. Zapewniamy: •legalne i bezpieczne zatrudnienie (tylko sprawdzone miejsca pracy), •atrakcyjne wynagrodzenie – kwota wynagrodzenia jest ustalana indywidualniez każdym pracownikiem, •zlecenie dostosowane do kwalifikacji i indywidualnych oczekiwań, •elastyczne terminy i zasady wyjazdów, •bezpłatny dojazd do klienta, •ubezpieczenie w NFZ oraz prywatną polisę ubezpieczeniową firmy ERV (jest to dodatkowe ubezpieczenie, które obejmuje: szkody na osobach, szkody materialne, od następstw nieszczęśliwych wypadków, od odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym oraz zwrot kosztów leczenia), •pomoc i stałą dbałość - przez całą dobę - ze strony pracowników ALTEN CARE24 o komfort pracy opiekunek. Obowiązki: •gotowość sprawowania podstawowej opieki oraz wsparcie podopiecznego w codziennych czynnościach, •proste prace domowe. Wymagania: •znajomość języka niemieckiego, •doświadczenie w opiece nad osobą chorą lub w podeszłym wieku, •pogodne usposobienie, cierpliwość oraz życzliwość wobec podopiecznych, •gotowość do podjęcia pracy na minimum 2 miesiące. KONTAKT: Osoby zainteresowane naszą ofertą prosimy o kontakt. Opcjonalnie: •nr telefonu: 67 345 09 60, •e-mail: amika.altencare24@gmail.com, •wysłanie smsa o treści: PRACA na nr: 515 716 044(oddzwonimy). Czekamy na kontakt już dziś! Prosimy o zamieszczenie w CV klauzuli o ochronie danych osobowych: Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla celów niezbędnych do realizacji obecnego i przyszłych procesów rekrutacyjnych przez Alten Care 24 Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach przy ul. Sobieskiego 11/107, jako administratora danych. Dane, o których tu mowa, mogą być udostępniane do spółek wchodzących w skład Grupy Alten Care 24 jak i dla Pana/Pani Anny Mika jako rekrutera zewnętrznego, w wyniku działań którego/której pozyskano zgłoszenie kandydata do pracy. Każdy kandydat ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych i możliwości ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne

Gość sylwiaLat
Poszukaj ofert od Perfect Care, moja siostra z nimi pojechała i kasę dostaje dobrą!! Firma jest zarejestrowana we Wodzisławiu Śląskim. Aktualnie moja siostra jest u rodziny pod Monachium i tam się opiekuje 24h taką panią. Ma wszystko zagwarantowane – umowa, dojazd, to się tym firma zajmuje. No i pieniądze przelewają bez przestojów, już tam rok siedzi, a nie było żadnych opóźnień.

Gość gość
moja mama i siostra pracuja w niemczech jako opiekunki i dwoch znajomych rodzin niemieckich. Mowia ze raz jest ciezej, a raz lzej zalezy od dnia i kondycji podoopiecznych. Ale pieniadze godne no i moga w miare czesto odwiedzac nas bo znalazly tanie przewozy http://trans-radzi.pl/ (autobusy polska holandia niemcy i belgia)

Gość gość
Ja Ci mogę polecić firmę FELIZAJOB (www.opieka.felizajob.pl). Oferują legalne zatrudnienie w Niemczech – jest to opieka nad Seniorami. Pracownicy otrzymują zaświadczenie A1 potwierdzone przez ZUS, więc mamy gwarancję, że wszystkie składki są opłacane. Zarobki to około 1500 euro na rękę, więc naprawdę warto rozważyć ofertę.

Gość gość
Warta polecenia jest oferta firmy FELIZAJOB (www.opieka.felizajob.pl). Największym plusem są wysokie zarobki (około 1500 euro netto). Ale trzeba też docenić, że naprawdę dbają o swój personel, mają wiele zleceń, więc można dobrać sobie seniora do opieki. Praca w opiece z nimi wiążę się także z opłacaniem składek ZUS (wydają druk A1).

Spotkanie dla poszukujących pracy jako opiekun/ka osób starszych W najbliższy poniedziałek tj. 14 września 2015 r zapraszamy na spotkanie informacyjne MEDIPE, które odbędzie się w MCK MYSŁOWICE przy ulicy Mikołowskiej 3. Do Państwa dyspozycji bedą równiez inne lokalne oferty pracy. Rozpoczynamy o godz.10.00 . Serdecznie zapraszamy!

Uwaga – dobra wiadomość dla wszystkich opiekunek osób starszych z województwa lubelskiego! W związku z dużym zapotrzebowaniem na usługi opiekuńcze na terenie Niemiec, otworzyliśmy nowy oddział MEDIPE w Lublinie. Wszelkich informacji chętnie udzielimy w biurze przy ul. Lipowej 3 lub telefonicznie 81/ 475 60 60. Zapraszamy również na uroczyste otwarcie, które odbędzie się 22 września 2015 o godz. 10:00 pod wyżej wymienionym adresem!

Gość fdfd
Jeżeli chcesz zarobić w szybkim tempie spore pieniądze jako opiekun osób starszych to polecam Ci firmę www.interjob.com.pl . Są naprawdę solidni, dobrze płacą i pomagają we wszystkich formalnościach i w zorganizowaniu wyjazdu.Byłam z nimi na szteli nie jeden raz i nie było jakiś niedomówień.

Gość gość
ogólnie to jest naprawdę bardzo dobra opcja. Idzie zarobić naprawdę super, praca sama w sobie wymagajaca, no ale przynajmniej dobrze płacą - nie to co u nas, niestety. Jak ktoś szuka, to polecam agencje, zwłaszcza ej job, sama przez nich dostałam prace

Gość gość
Zdecydowanie popieram, przez agencję jest o wiele wygodniej. Nie trzeba się przejmować wieloma błahymi sprawami. Ja z promedica24 jeżdżę. Teraz jeszcze dostałam informację od koordynatora, że od stycznia wszystkim opiekunom zwiększają uprawnienia emerytalno-rentowe i chorobowe. Dobre podejście to podstawa.

Gość gość
Teściowa jest w Niemczech opiekunką już nie pamiętam z jakiej agencji. Chyba jej tam dobrze jak nie wraca

Gość HannaG
Pracuje w Niemczech, na kolejnym kontrakcie już jestem z firmą https://www.help24.info/ Umowa jest czytelna, pieniążki dobre i na czas. Mam zagwarantowane ubezpieczenie. Czasem premia do kieszeni wpadnie. Tylko jednym minusem jest to, że to nie taka prosta praca jak się wydaje. Trzeba mieć dużo cierpliwości

Gość Dafberlin
Pracuję dla agencji Mycare24 i jestem póki co bardzo z nich zadowolona, nie mam zastrzeżeń. Kasa na czas, zapewniają kurs językowy i kurs medyczny we Wrocławiu jeśli chcesz. Dodatkowo jest możliwość przeniesienia się z umowy na czarno na pełen legal- to wielki plus. Często wpada premia np. za polecenie koleżanki do pracy. Jedna z lepszych agencji z któymi pracowałam.