Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejca8925

Zakaz handlu w niedziele

Polecane posty

Gość bejca8925

Znowu powrócił temat. Banda idiotów z jakiego hipermarketu protestuje przeciwko handlowi w niedziele. Oczywiście żaden półmózg nie pomyśli, że wraz z zakazem część pracowników idzie automatycznie do zwolnienia. A potem będzie płacz, że nie mają pracy. Poza tym jak są klienci chcący robić zakupy w niedziele to sklepy powinny być otwarte, bo po to są.

Gość pozdrawiam zza granicy
w niemczech sklepy sa zamkniete w niedziele i jakos nikt nie robi z tego powodu halo! no ale tam to w sobote sklepy sa specjalnie czynne dluzej, nawet do 24.

Gość wścibska Gienia
nikt nie chce pracować w niedziele , jeśli pracuje to jest zmuszony!

Gość bejca8925
Ale w Niemczech w ogole nie ma zwyczaju robienia zakupów w niedziele, a w Polsce jest. Jak sklepy będą pozamykane to będa automatycznie miały niższe obroty, co wiąże się z redukcją zatrudnienia. Proste.

Gość pozdrawiam zza granicy
No to może trzeba Polaków oduczyć niedzielnych zakupów. Jak sklepy będa otwarte w soboty do późna to utarg i tak będzie, bo zamiast w niedziele to wszyscy zrobią extra zakupy w sobote. A kasjerzy i obsluga beda miec dzien wolny.

Gość paulllla
a np jak adwentyści święcą sobotę to co? Zresztą nie tylko oni.Dlaczego ma być akurat wolna niedziela, bo katolicy tak chcą??? A jak ktoś jest niewierzący? Zreszta i tak katolicy zwykle ida po kosciele do sklepu, banda hipokrytów.

Gość bejca8925
A niby dlaczego oduczyć? Ja lubię robić zakupy w niedzielę. Równie dobrze można "oduczyć" Polaków chodzenia do kina w niedziele czy do restauracji - tam pracownicy pewnie też wolą mieć wolne:) A do kina ludzie mogą iśc przecież w sobotę:P

Ja chce pracowac w niedziele :D w czym problem? A pracownicy nie beda miec wolnego... albo raczej beda, ale juz w ogole :D 1/6 pracownikow zostanie wyjeb... :D

A swoja droga czemu akurat handlowcy maja miec wolne? Moze ludzie w szpitalach tez i zawsze na niedziele obloznie chorzy wroca do domu a mamusie rodzace urodza w domu, bez poloznej, bo przeciez to praca :) i zamknijmy wszystkie kina i teatry oraz restauracje, a co, niech pracownicy maja wolne :) oczywiscie policja i straz pozarna tez. W sumie moze wylaczajmy prad na niedziele bo w elektrowniach tez pewnie ktos pracuje i nie puszczajmy nic w TV bo zapewne ktos musi pracowac by to bylo wyemitowane. W koncu wszyscy maja prawo do wolnej niedzieli, nie? Jak ktos nie chce pracowac w niedziele, niech nie pracuje, co za problem?

Jest popyt - jest podaz. Ludzie chca kupwac w niedziele. Ja chce. W gruncie rzeczy najbardziej lubie niedzielne zakupy :D To jakis idiotyzm, zamiast walczyc o przestrzeganie prawa pracownikow do wypoczynku, o to, by nie zmuszano ich do pracy, by w niedziele mogli pracowac ci co chca, np. dzienni studenci czy ludzie ktorym to nie przeszkadza albo zamiast walczyc o podwyzke placy w weekendy zeby praca byla atrakcyjna, jakies glosy idiotyzmu o wolna niedziele... Juz i tak jest duze bezrobocie... 1/7h pracy mniej w tygodniu, to 1/7 czyli ponad 10% godzin do przepracowania, czyli ponad 10% osob na bruk i bezrobocie... To moze od razu Wy, ktorzy nie chcecie pracowac w niedziele, sie zwolnicie? Na to samo wyjdzie... Co za glupota, brak mozgu...

Gość klawasada
Gdzie zwlolnia, pracodawcy w handlu zatrudniaja minimum pracownikow i wolna niedziela nic nie da zeby zwolnic . A ja lubie pracowac w niedziele mam wtedy w tygodniu wolne i moge cos zalatwic. Moj ojciec cale zycie pracuje w niedziele i swieta a jak ktos przyszedl z polamana reka to skladal. Wyobrazacie sobię wolne od szpitala i masz przyjsc ze zlamana reka innego dnia albo straz pozarną ktora nie ugasi ci pozaru bo dzis nie pracuje. Zaraz ktos na mnie naskoczy ze taki maja zawod ale w handlu nikt wam nie karze pracowac skoro ja odbieram poród w niedziele i swieta to czemu jak mam wolna niedziele nie moge zrobic zakupów w sklepie czesto u tych pan ktore wczesniej mialy u mnie porod. Bo niby zeby mialy czas dla rodziny ale ja tez mam dziecko i kiedy ja zajmuje sie porodem ono siedzi u babci czy ciotki. Ludzie nie kazdy moze pracowac w urzedzie a jak ktos ma problem niech otworzy swoją firme to bedzie pracowac jak mu sie spodoba

Gość klawasada
Gdzie zwlolnia, pracodawcy w handlu zatrudniaja minimum pracownikow i wolna niedziela nic nie da zeby zwolnic . A ja lubie pracowac w niedziele mam wtedy w tygodniu wolne i moge cos zalatwic. Moj ojciec cale zycie pracuje w niedziele i swieta a jak ktos przyszedl z polamana reka to skladal. Wyobrazacie sobię wolne od szpitala i masz przyjsc ze zlamana reka innego dnia albo straz pozarną ktora nie ugasi ci pozaru bo dzis nie pracuje. Zaraz ktos na mnie naskoczy ze taki maja zawod ale w handlu nikt wam nie karze pracowac skoro ja odbieram poród w niedziele i swieta to czemu jak mam wolna niedziele nie moge zrobic zakupów w sklepie czesto u tych pan ktore wczesniej mialy u mnie porod. Bo niby zeby mialy czas dla rodziny ale ja tez mam dziecko i kiedy ja zajmuje sie porodem ono siedzi u babci czy ciotki. Ludzie nie kazdy moze pracowac w urzedzie a jak ktos ma problem niech otworzy swoją firme to bedzie pracowac jak mu sie spodoba

Tam tez pracują ludzie, mają swoje rodziny i mają prawo mieć wolne w niedziele i Święta.Za granicą pozamykane są sklepy w weekend i nikt z tego powodu nie psioczy.Tylko Polakom wiecznie coś nie pasuje.Słusznie mówił jeden z ministrów,że Polska to dziki kraj, którym wiecznie mają jakieś wątpliwości.

Gość jiojiojmo
Za granicą pozamykane są sklepy w weekend i nikt z tego powodu nie psioczy. Bylam w kilku europejskich stolicach, zawsze w weekendy i jakos nie widzialam zamknietych sklepow. We wloszech w niedziele otwarte byly nawet butiki

Gość gość
Ja jednak jestem za tym zeby mozna było w niedziele robić zakupy. ja mam pod blokiem PoloMarket i powiem Wam ze nie wyobrażam sobie zeby był zamknięty jak czegoś zapomnę do obiadu.

Gość gość
Ja pracowałam w niedziele, w handlu - miało to związek ze sklepami :) i nie narzekałam.

Gość gość
Zaraz wejdzie ta ustawa

Gość gość
Temat stary jak markety w Polsce. Robienie zakupów w niedzielę i włóczenie się po galeriach handlowych całymi rodzinami to już taka polska tradycja, sposób na spędzenie niedzieli. Ludzie wyjdą na ulice i zrobią powstanie jakieś jak im PiS te markety pozamyka. To będzie gwóźdź do trumny obecnego rządu, który tak skrzywdzi ten biedny naród, nie, tego się nie robi ludziom :-(

Gość gość
Biedne zakupoholiczki nie beda mialy co robic.

Gość gość
Ja tam lubie się szwendać po sklepach w niedzielę. Jakiś problem?

Gość gość
Ten zakaz ma zachęcić naród do płodzenia dzieci zamiast szwędania po sklepach.

Gość gość ja
precz z komuną !!!

Gość gość
precz z nieróbstwem !!!

Gość gość
Pis wygrał wybory, ale chyba szybko straci władzę.Bo swoimi posunięciami zaczyna zrażać do siebie i coraz więcej Polaków i UE. Najpierw TK, potem dotowanie Rydzyka, ustawa antyterrorystyczna teraz zakaz handlu w niedziele. Pisowi uda sie chyba to co nie udało się nikomu - zjednoczyć cały naród polski , który wyjdzie na ulice i pogoni tych darmozjadów od władzy

Gość F117
Kasia44 a w Indiach krowy sraja na ulicach nikt nie psioczy. W innych krajach maja ryneczki(targowiska) takie typowe.Tu zielenina a kawalek dalej ktos stoi ze starociami. U nas tez debilom przeszkadzalo i polikwidowali. Teraz stoja hale jest k.. ... no jak jest? Mialo byc niby europejsko cywilizowanie. Tak mozna wymieniac do usranej smierci. Przyszlo ci do glowy, i reszcie zwolennikom, ze sa ludzie pracujacy pon-sob po nascie godzin i chca zrobic zakupy w niedziele? Zarcie, ciuchy, elektronika itp. Tylko katotalibom spod znaku piSS to przeszkadza. Nie bedzie wiecej na tacy, a nawet mniej. Nikt nie pracuje we wszystkie niedziele. Nastepuje rotacja, co latwo zauwazyc po twarzach w malych Tesco, Biedronkach itp. Tylko debil moze myslec, ze ktos pracuje 7 dni. Zreszta nawet gdyby, to jego wolny wybor, bo chyba to nie nowosc, ze otwarte w niedziele? Tak bylo od poczatku marketow i dyskontow. Nikogo na sile nie zmuszali. Jak zamkna w niedziele, to przyniesie powazny uszczerbek w budzecie. W pewnym sensie to szczescie pracowac w takim systemie, bo ma sie wolny dzien w tygodniu. Mozna skoczyc do urzedu, albo sklepu, ktory dziala tylko pon-pt. Co zostanie? Urlop bezplatny lub lewe zwolnienia. Myslec idioci!

Gość gość
głównie po marketach ludzie się szlajają i po sieciówkach jak są wysprzedaże. Dajcie też zarobić innym, którzy tam siedzą. Ty od s********h krów kup se w aptece maść na ból zadka i coś na głowę, pomyśl zanim coś ściemniasz. Część osób kibluje niepotrzebnie w tej pracy, powinni tylko ci, którzy faktycznie mają jakichś klientów w weekend

Gość gość
puknij się w głowę aż nasrasz na chodnik

Gość gość
ciągle ktoś pieprzy że "tak jest na Zachodzie". Ale na tym "Zachodzie" od lat ludzie zarabiają kilka razy więcej niz Polacy i nie harują przy tym ciężko - o tym już ci "mundrale" nie wspominają. Albo o tym, że we Francji czy DE jest pelno muzułmanow - to co, w Polsce też tak ma być??? Jest demokracja i większość ludzi powinna decydowac co wolno a co nie wolno

Gość gość
za komuny sklepy były pozamykane tylko w niekturyych krajach europy pracuja w niedziele co maja szpitale do handlu czytajcie z zrozumieniem była ostatni przypadek dziewczyna na maszynie była kartka ze 1 stanowisko nieczynne a ona przeczytała ze maszyna nieczyna powiedziała to jeszcze na głos

Gość gość
gość dziś Jesteś za likwidacją handu w niedziele? Kina, cukiernie, kawiarnie, puby, budki z hot dogami, restauracje, stacje benzynowe, kiermasze niedzielne?