Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brava

Nowy temat dla staraczek :) Zapraszam!!

Polecane posty

Gość Anetka85.
Niedługo do Was dołączę ... tyle ,że ja jak na razie jestem w ciąży ...można tak powiedzieć , bo w sobotę idę do szpitala na wywołanie poronienia :( Staraliśmy się pół roku .... aż w końcu pokazały się 2 krechy... i niestety .. maleństwo było za słabe ... Ciekawe ile teraz nam zajmie ... staranie się Pozdrawiam wszystkie kobitki i powodzenia

Gość Lolipop_23
ada1901 szkoda, że wredna @ przyszła, ale nic straconego! Przy najbliższych płodnych szalej bez ograniczeń i ze zdwojoną siłą :D Ja ciągle czekam na termin.... Anetka85 fajnie, że starasz się z nami. Chociaż wiadomo wolałabym żebyś już niedługo tuliła swojego dzieciaczka....Trzymaj się, napewno jest Ci ciężko, ale mam nadzieje, że już niedługo będziesz mieć zielone światło na kolejną ciąże :*

Cześć Kobietki :) Mam problem z internetem i dlatego wcześniej nie pisałam. Witam wszystkie nowe dziewczyny, nasze grono sporo się powiększyło :), przepraszam że do każdej z Was nie napisze parę słów ale muszę najpierw poczytać Wasze posty żeby móc Was poznać :) Antosia, nowa - dziękuje że pytacie się o mnie. U mnie objawy coraz bardziej się rozkręcają, codziennie mam mdłości, czasami wymiotuję, piesi strasznie bolą z każdym dniem coraz bardziej :) Co jakiś czas sobie macam :) czy wszystko jest oki :) oczywiście mam czkawkę jak przy drugiej ciąży. Jest strach czy będzie dobrze ale jeśli znowu się nie uda to będziemy jeszcze raz próbować. Najgorsze są zastrzyki, które robi mi mąż w brzuszek tj. fragmin, bardzo są bolesne, mam już siniaki na brzuchu, mają one na celu pomóc fasolce z krążeniem, dożywieniem Jej. 17 czerwca mam wizytę, powinnam już wtedy usłyszeć serduszku fasolki jeśli będzie dobrze. Nad morzem jest ładna pogoda, słoneczko świeci tylko jest mocny wiatr. Spacerujemy, trochę leżymy na plaży, na zachodzie słońca jeszcze nie byliśmy bo o godzinie 19 już jestem gotowa do spania. Przytulasek nie ma, bo sie boimy żeby nic nie zrobić. Więc dziewczyny korzystajcie teraz z przytulanek :) Wszystkie Was dziewczynki pozdrawiam, trzymajcie się ciepło, wysyłam fluidy ciążowe :) i pamiętajcie nie traćcie nadziei, kiedyś my wszystkie będziemy mamami, prędzej czy później, ale będziemy :) Pamiętajmy o tym :)

Gość Lolipop_23
Przepraszam za wcześniejszą literówke, oczywiście chciałam napisać aga1901 nie ada :P

Lolipop_23 no tak wiadomo na to wlasnie czekamy :P , a Ty czekasz na termin @ ?? czy dni płodnych ?:) dobrze ze tutaj jest nas tyle..kazda moze wspomoc jakos dobrym slowem.."pocieszyc"razem jest łatwiej choc odrobine:)

Lolipop_23 no tak wiadomo na to wlasnie czekamy :P , a Ty czekasz na termin @ ?? czy dni płodnych ?:) dobrze ze tutaj jest nas tyle..kazda moze wspomoc jakos dobrym slowem.."pocieszyc"razem jest łatwiej choc odrobine:)

Hej dziewczyny! Widzę, że nasz topic się powiększa, bardzo się cieszę :-) Ja dziś złożyłam podanie o pracę, zobaczymy co z tego wyniknie... Nadal jestem chora i nie wiem kiedy wybiorę się do uczelni... xxx Może założymy nową tabelkę, żeby było łatwiej? Nick wiek cykl starań termin @ Antosia 26 10 21.05

Gość Lolipop_23
Ja czekam na @, powinnam mieć między 10 a 12 czerwca... No to ja się podłączam do tabelki: Lolipop 23, 2, 12.06. :):)

Lolipop_23 no to trzymam kciuki w takim razie,oby @ nie przyszla...:):) rowniez sie przylaczam: aga1901, 20 , 2 , w trakcie @ .

Nick.......... wiek ..............cykl starań.......termin @ Antosia ........26 ..................10 ...............21.05 Lolipop..........23...................2................. 12.06 Aga1901........20...................2................. trakcie@

Gość Lolipop_23
Hej dziewczyny! Jesteście tam? :) ja już trochę fiksuje, @ dopiero za jakieś 2 do max 4 dni...oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test- oczywiście negatywny bo za wcześnie na prawidłowy wynik. Ale świadomość, że test leży w łazience tak mnie korcił że zrobiłam :D bez sensu, wiem... ale to czekanie jest najgorsze... a jak tam u Was?

Lolipop_23 no wiadomo zawsze jest jakas nadzieja to korci , żeby zrobic ten test:) ale poczekaj moze z nastepnym:P no u mnie juz po @.. teraz czekam na 12czerwca bo zaczna sie dni płodne:P więc do dzieła... pozdrawiam dziewczyny :)

i co tam dziewczyny u Was słychać:)?? u mnie 2dni do dni płodnych :D :D także czekam i czekam... :) pozdrawiam

Gość Lolipop_23
No to super, że zaraz płodne zaczynasz :) tak więc do roboty! Ja dzisiaj powinnam dostać @, ale narazie ani widu ani słychu. Od jakiegoś czasu ciągle boli mnie dół brzucha tak jak na @ ale to za długo trwa. Jakbym w dzień @ miała taki ból to normalne by było u mnie...a tak to nie wiem co mam o tym myśleć. Narazie czekam. Jak dziś @ nie przyjdzie to odczekać kilka dni i robie test :) A co tam u pozostałych dziewczyn? Piszcie, niech się coś dzieje :)

Lolipop_23 no oby to był dobry znak..:) niech nie przychodzi @ ! :D :) zyczę Ci tego:):) no ja juz sie doczekac dni płodnych nie moge:P zeby tylko sie udalo....:)

Hej Kobietki! Co tu taka cisza? Jak po weekendzie? Ja w sobotę byłam zapisać się w uczelni, a wczoraj porzyjechali do nas rodzice męża na obiad :-) pogoda okropna, niby ciapło, ale ciągle deszcz pada... A co u Was moje drogie? Jak Wam "idą" staranka? :-D

Gość BaByy
witajcie. z mila checia tez sie do Was dolacze. Ja z narzeczonym staramy sie dopiero 3 cykl, mam powiekszone piersi, bolą mnie i mam widoczne żyły na nich ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze to jest ciaza :(

Nick............... wiek ..............cykl starań.......termin @ Antosia ............26 ..................10 ...............21.05 Lolipop..............23...................2................. 12.06 Aga1901............20...................2................. trakcie@ Zapomniałam Nicka.................20..................5....................?

BaByy dopisz się do tabelki :) a kiedy masz termin @ x u mnie wszystko dobrze :) wyzdrowiałam i czuje się już dobrze :) mąż został dłużej w domu, do pracy jedzie dopiero w środę zamiast dziś :) póki co cieszymy się sobą i nie myślę nawet o dniach płodnych bo po tym jak mi sie wszystko rozregulowało a później prawie wróciło do normy wole o tym nie myśleć :) cieszę się przytulankami :) x Antosia jak tam zdrówko? wyzdrowiałaś już? :) x Nadzieja jak się czujesz? co u Ciebie? x Lolipop życzę żeby ta niechciana @ nie przyszła i żebyś niebawem zobaczyła dwie piękne krechy :) x pozdrawiam WSZYSTKIE dziewczyny :) nie myślcie za dużo na temat czy się udało czy nie :) cieszcie się seksem :) i odzywajcie się częściej :) pozdrawiam serdecznie :)

Gość BaByy
zapomniałam nicka- Mam bardzo nieregularne miesiączki bo mam torbiele na jajnikach.. Normalnie powinnam mieć 11.06 (jutro). Wiec jestem ciekawa co i jak ;) Pewnie to fałszywy alarm :(

no u mnie juz pojutrze dni płodne:)takze trzymajcie kciuki :P :) moze sie uda.... pozdrawiam kobietki i zycze wszystkim upragnionych 2kreseczek:):)

Hej dziewczyny! Zapomniałam nicka, już jestem zdrowa, brałam od razu dużo leków i szybko mi pomogły :-) A Ty Kiedy masz termin @? x Witaj BaByy, jeżeli masz jutro termin @ to możesz rano zrobić test, jeżeli jesteś w ciąży, to powinien już pokazać 2 kreseczki, życzę Ci tego :-) x Aga, to od jutra trochę poszalejesz :-D oby staranka były owocne ;-) x Lolipop, co u Ciebie? mam nadzieję, że @ się nie pojawiła :-) x Nadzieja, jak urlop? Pisz co słychać, bo się tu martwimy o Ciebie... x Modernbarossa, odzywaj się częściej, napisz jak się czujesz, czy maluszek rośnie i kopie mamusię :-)

Gość Lolipop_23
Hej dziewczyny! Fajnie, że znowu piszecie :) Antosiaaa8 jak tam Twoje zdrówko i staranka? Kiedy masz płodne? Trzymam kciuki za owocne przytulanka ;P Aga1901 za Ciebie też mocno trzymam kciuki bo nareszcie doczkałaś się swoich płodnych! :) teraz ciesz się tym a będzie napewno dobrze Zapomniałam nicka, bardzo podoba mi się Twoje podejście :) jak się człowiek nie stresuje i nie myśli cały czas o tym tylko cieszy się z obecności drugiej osoby to czasem nawet w beznadziejnej sytuacji zdarzają się cuda :) także dziewczynki cieszmy się chwilą :D BaByy witam Cię! Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, obie czekamy na @, mam nadzieje, że zarówno Tobie jak i mi się ona nie pojawi. Trzymam mocno kciuki! :) A mnie cały czas macica boli jak na @, brzuch mam jakiś dziwnie wzdęty, i tak mi jakoś ogólnie ciężko a wcale się nie obrzeram hehe :P wręcz przeciwnie jak zawsze lubiłam podjadać a teraz to nawet moje ukochane słodycze mi nie podchodzą...hmmm... Ciągle bym spała, ale to może być też wina tej deszczowej pogody. No nic trzeba się uzbroić w cierpliwość :) i najlepiej w moim przypadku wziąść się za jakieś konkretne zajęcie, żeby czas jakoś szybciej leciał :) A powiem Wam na otuchę taką jedną historię. Znajoma z mężem miała ogromne problemy z zajściem. Okazało się że w jej macicy nie ma odpowiedniego środowiska na ciąże, Sytuacja beznadziejna. Długo się starali leczyli i na marne. Kiedy już odpuścili i zdecydowali się na adopcje samo zaskoczyło! Teraz dziewczynka ma 4 dni i jest taaaaaaaaka malutkaaa!! :) :) Pozdrawiam i piszcie o swoich postępach :)

Gość Lolipop_23
Antosia, tak byłam pochłonięta pisaniem komentarza, że nie zwróciłam uwagi, że Ty też napisałaś :) cieszę się, że wróciłaś do zdrowia!

Gość gość
Lolipop_23 Dziękuje za wsparcie :) Mam nadzieje że jak pójdę w piątek do ginekologa to powie mi, że zostałam mamusią :) Antosiaaa8 Tobie również dziękuje, że o mnie pamiętałaś ! :) Jestem tutaj nowa i muszę się wkręcić w klimat :) Nie chce się tez nakręcać dziewczyny bo już nie raz tak było i latałam po testy ciążowe a na nich tylko 1 kreska, jak na złość. Ale trudno, trzeba starać się dalej i być dobrej myśli ! :)

Gość BaByy
Wyżej napisała BaByy:) zapomniałam dopisać nicka :(

Lolipop_23 dzięki :D trzymaj mocno i nie puszczaj słuchaj :D :) a ja sie biore z ukochanym do roboty ;p :) hmmm a co do Twojego samopoczucia to wszystko wyglada na objawy..ale nie zapeszajmy! :) trzeba cierpliwie czekac :):) ale oby oby...:) Antosiaaa8 no dziękuje :D tym razem musi sie udac.... :) a tak poza tym jak u Ciebie??:) najwazniejsze ze zdrówko dopisuje znow:):)

Gość Ana272
Cześć Dziewczyny, Mam pytanie, może któraś była w podobnej sytuacji. Mianowicie w 11 dc mój estradiol wynosi tylko 72pg/ml niby mieści się w normach ale czytałam, że w tym dniu przy staraniach o ciążę powinien wynosić aż 200! Co może oznaczać tak niski i czy można zajść przy takim poziomie w ciążę, ewentualnie jak go podnieść, dodam że biorę metformax oraz bromek, a także d*phaston. Do lekarza mam iść dopiero za miesiąc po kolejnych badaniach i stąd moja pytanie.