Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze oszczedzac

do 21 marca mam 150zl na trzy osoby.damy rade???

Polecane posty

Gość dfsfsdfds
ja juz miesiącami zyłam za 1015 zl na dzieńw 2 osoby, da sie. Tanie obiady to podstawa, na kurczaku, np. ryz, groszek i troche smazonego kurczaka, makarony z soesm

Gość bubuxu
Makaron z keczuopem??? Fujjj :( A co do tematu to jak najbardziej można się nieźle wyżywić przez ten czas, tylko trzeba wiedzieć co jeśc no i miec trochę zapsów.

Gość dfsfsdfds
za 10-15 zl, nie 1015... :p

Gość musze oszczedzac
a jak mamy inaczej zyc?moj facet nie pracuje ja sama na to wszystko tyram a w sttyczniu bylamw szpitalu mialam zmiazdzony dysk.i co dalej zasuwam fizycznie za 7 stow.krasc nie pojde

Gość dfsfsdfds
makaron z ketchupem to przesada, ale mozna np. wziac choc 100 g mielonego podsmazyc, dodac jedną cebulę, do tego dac ze dwie duze łyzki koncentratu pomidorowego rozdrobionego w wodzie, najlepiej jescze przyprawy, i do tego ugotowac makaron, moze byc ryz, nawet ziemniaki... mozna tez jesc ziemniaki smazone z cebulą, i jeszcze przyprawą do ziemniaków super smaczne

Gość musze oszczedzac
na szczescie mam zgrzewke wody, soki dla mlodej, ziemniaki, ryz, smalec wlasnej roboty,kawe, herbate, kakao, p[latki ziemniaczane, kasze gryczana,makaron, make, cukier, jakies resztki mrozonek, dzemy, przetwory, jakies fixy z biedrony...wiec niepotrzebnie chyba panikowalam boje sie tylko zeby mala nie zachorowala bo nie dam rady:(odpukac wszystko musi byc dobrze

Gość ja mam do niedzieli
dokladnie 55 zl z czego 31 musze wydac na bilet autobusowy :O

Gość lougfghghngggggggggg
posty sie nie pojawiaja

Gość musze oszczedzac
o jak tak sobie to wypisalam to widze ze zupelnie bogata jestem i naprawdfe nie am sie co uzalac nad soba....

w soatnim czasie juz na poczatku miesiaca brakuje nam kasy.

Gość musze oszczedzac
mam jeszcze 5 paczek ruskich fajek takich za 6 zl sztuka to musi wystarczyc, bedziemy palic 3 fajki na osobe dziennie to starczy i tego luksusu...

Gość dacie dacie
polecam jeszcze makaron z oliwa i ziołami - zdrowe, szybkie, typowo włoskie danie;) a mielone nawet byle jakie w biedronce z indykiem po 3 zeta to i pulpety do zupy jarzynowej ( mieszanka z lidla za 2-3 zł , ale zrobiona samemu jeszcze tansza ) i sos do spagetti i kotlety mielonr albo np. podsmazone z z cebulka do ryżu...też obleci;)

Gość musze oszczedzac
no kupuje mielonke indycza z biedry 3, 99 oplaca sie ale oliwa jest dla mnie za droga.mam spaghetti i pomodory pasteryzowane to wsytarczy mielone i juz jest git obiadek,.a i pulpety tez dobre, racja. kupuje te z gulaszowe z kurczaka dla corci 8,90/kg.

Gość bubuxu
Najtańsze i najzdrowsze są rzeczy najmniej przetworzone i najprostsze. Piszesz że kupujesz jakieś fixy i soczki, po co skoro taniej wyjdzie kupić kilo jabłek czy innych owoców, teraz często sa promocje a takie soczki to nabijanie w butelke (dosłownie). Zamiast jogurtów można kupić np. maślankę czy kefir, wyjdzie taniej za więcje. Z wody mineralnej bym zrezygnowała, na ten "luksus" was nie stac póki co a i obejśc się bez tego można jak najbardziej.

Gość ja tez wierze....
do autorki : a dlaczego twoj maz nie pracuje? Co z niego za facet w ogole? :o Chcesz zywot prowadzic z takim nieudacznikiem, ktory nawet wlasnej rodziny nie potrafi wyzywic? Zal mi ciebie... :(

Gość musze oszczedzac
moj maz nie pracuje bo ma noge w gipsie a jest budowlancem wiec poki co raczej sie nie dfa....

Gość musze oszczedzac
soki kupuje dla corki bo je uwielbia nie chce pic nic innego a ja znowu nie moge pic kranowki bo mnie boli zoladek po niej. a herbata drozej wyjdzie bo niestwety czajnik elektr.ciagnie a kuchenke tez amm elektr.wiec hotuje tylko miedzy 13-15.i poza tymi godzinami staram sie nie wlaczac jej

Gość kruuuuk
jejku,co to za zycie...

Gość musze oszczedzac
kijowe, wiem....kiedy ja sobie ciucha jakiegos kupilam?nie pamietam nawet kiedy w lumpeksie bylam:(juz nie mowiac o kosmetykach wszystko sie konczy albo powysychane bo kasa idzie na rachumki i zycie a jak cos sostaje to na przyjemnosci dla corci

ile macie kasy na miesiac?

Gość ja tez wierze....
pisala juz, ze maja 700 zl na miesiac. Autorko, jak juz ten twoj maz wyzdrowieje i noge bedzie mial sprawna, to niech szuka pracy za granica. Niemcy, Holandia, Anglia (ale nie Londyn, bo za drogi). Jako budowlaniec moze zarobic naprawde sporo. Ty bedziesz mogla dojechac za pare miesiecy z dzieckiem. Od razu wam sie standard zycia poprawi i bedziecie mieli jedzenia az za duzo. Na co wy czekacie? Co to za zywot? Przeciez tez ci sie cos nalezy, jakis ciuch, kosmetyk, kuzwa podpaski, waciki... no ludzie, tak zyc nie mozna. Wysylaj meza niech szuka roboty za granica.

Gość musze oszczedzac
750zl

Gość musze oszczedzac
sorry literowka 700 mialo byc

Gość musze oszczedzac
heh on jz byl 5 razy za granica- w niemczech,w uk, w szwecji...i albo go ktos oszukal, albo go okradli, albo zwyczajnie nie umie oszczedzac i g...przywiozl.niue ufam juz ze sie cokolwiek odmieni on nie umie rzadzic pieniedzmi nawet by nie przyslal nam zebysmy dojechaly do niego nie mam zludzen

Gość musze oszczedzac
a p[oza tym ja za granice nie wyjade mam dwoje starszuch choryvh rodzicow na wwsi, brat juz wybyl za granice kto sie nimi tu zajmie? poza tym nie ufam mu an tyle zeby w obcym kraju bez wlasnej kasy i pracy-no bo jak, male dziecko zostawie albo do przedsszkola tam posle?byc zdana na niego....o nie!

Gość musze oszczedzac
wyjedziemy on jakas laske spotka bogata kopnie mniew dupe i zostane w obcym kraju nawet bez grosza na powrot bez dachu and glowa z dzieckiem an ulicy....nie, odpada

Gość ja tez wierze....
no to skoro on taki jest to sorki, nigdy nie bedziecie mieli kasy. Nie mowie o jakichs milionach, ale o normalnym zyciu normalnej rodziny. Tym bardziej, ze macie dziecko i malej nie powinno niczego zabraknac. To ja nie wiem jaki ten twoj maz jest.... Jak sie go kasa nie trzyma to zawsze bedzie z niego golodupiec i guzik bedziecie mieli w zyciu :o

Gość maniana 11
oj co za biedaki a na internet macie?

Gość 750? a ile placicie
rachunkow?

Gość ja tez wierze....
"wyjedziemy on jakas laske spotka bogata kopnie mniew d**e i zostane w obcym kraju nawet bez grosza na powrot bez dachu and glowa z dzieckiem an ulicy....nie, odpada"-------> Autorko, nie rozumiem, ty nie masz do niego zadnego zaufania. Co to za malzenstwo? Kochasz go w ogole? Po co z nim siedzisz skoro z tego co widze po twoich wypowiedziach, on jest do niczego, ty mu nie ufasz i nie ma miedzy wami milosci? Siedziec tylko ze wzgledu na dziecko albo tylko po to, zeby nie byc samotna tez nie ma sensu. Po co? Z facetem nieudacznikiem, ktory nie umie na nic zarobic? Wiesz, sorki, ale inni faceci by sie smiali z tego twojego meza. Kogos ty poslubila? :o