Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co...

owulacja,przesunięcie? co jest grane

Polecane posty

Gość sama nie wiem co...

witam, dziś mam 15 dc, moje cykle są różne zazwyczaj uregulowane (27-30 dni) zależy jaki prowadzę w danym miesiącu tryb, życia (stres, antybiotyki) zwykle w połowie cyklu 14 dnia, niekiedy 15 występuje owulacja której towarzyszy mi duża iloć śluzu oraz miejscowe kucie w lewym jajniku, do tej pory nie odczułam tego, tylko dziwnie pobolewa mnie brzuch, bolą mnie piersi( przez ostatnie cykle pobolewają mnie piersi już od połowy cyklu lub tydzien przed miesiączka). W ciązy nie jestem gdyż współżyłam 14 lutego z zabezpieczeniem, a 18 lutego dostałam okres który był normalny. dodam że w styczniu brałam tabletki antykoncepcyjne ale przez cały miesiąc miałam okres,plamienie więc je odstawiłam. W tym cyklu miałam jeden stosunek z mężem 2 dni temu (3 marca) dni płodne( z zabezpieczeniem-prezerwatywa) - wg obliczeń ,ale wg objawów owulacyjnych nie bylo jej... nie wiem co jest grane, co myślicie ;) czy któraś była w takiej sytuacji? czy owulacja mogla się przesunąc? pozdrawiam :)

Gość sama nie wiem co...
ponawiam

Gość sama nie wiem co...
nikt nic nie napisze :(

Gość owulacja zawsze
może się przesunąć w jedną, bądz drugą stonę i jest to jak najbardziej normalne

Gość no oczywiście, że mogła się
przesunąć kobiecy organizm to nie szwajcarski zegarek każdy cykl ma prawo być inny więc określenia "zawsze" i "nigdy" nie istnieją jeśli mowa o cyklu kobiecym

Gość sama nie wiem co...
no tak, ale jak do tej pory Zawsze miałam te objawy a teraz nie... a czy na alkohol ma wpływ na przesunięcie owulacji? dlaczego boli mnie podbrzusze (to taki delikatny ból) może mam już schizy ( sama się z siebie smieję :-) )

Gość sama nie wiem co...
??? ponawiam

Gość owulacja zawsze
słuchaj, nawet to że miałaś jakiekolwiek objawy okołoowulacyjne to nie znaczy, że ta owulacja występowała akurat wtedy, kiedy myślałaś, bo żeby ją na 100% potwierdzić musiałabyś mieć monitoring, poza tym owulacja może się przesunąć bez żadnego konkretnego powodu- tak już jest i tyle