Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra urodziła dziecko

Ile ważyły wasze dzieci przy urodzeniu? Siostry za mało

Polecane posty

Gość gość
Syn w terminie 2600 48 cm drugi 2 tyg przed terminem 2900 53 cm

Gość gość
Temat chyba o tym, żeby wytknąć siostrze, że jest gruba? bo przecież 2800 to waga ok. Ja urodziłam 4 dni po terminie 3050g, 56 cm

Gość gość
masa urodzeniowa noworodka mieszcząca się w normie to 2500-4 kg. ilosc kg przybytych w ciążych nie prekłąda sie na wagę dziecka przy porodzie. ja przytylam 7 kg, moj syn wazyl 3150. kolezanka przytyła 18 kg a jej syn wazył 50 g wiecej.

Gość gość
Nasza corcia urodzila sie terminowo co do dnia :) wazyla 2900i miala 53cm, mala kruszynka:) teraz ma 115cm i 20kg:D ma juz 5lat:) nasze oczko w glowie

Gość gość
Dodam.jeszcze ze.od wagi poczatkowej do wagi na porodowce mialam tylko .5kg wiecej:) do 5misiaca bardzo chudlam mimo olbrzymiego brzucha waga spadala pozbylam.sie wtedy chyba calej tkanki tluszczowej :)

Gość gość
3750 i 57 cm. 3550 i 55 cm, 3950 i 64 cm. Natomiat wnuczka ważyła 2800 i dziś ma 11 lat ma 155cm i 35 kg. Ładna, szczupła dziewczynka.

Gość gość
Córka przenoszona czyli przełom 40/41 tydz waga 3150g i 54 cm. Teraz ma 21 msc i waży 13,5 kg i 96-98 cm

Gość Esteliel1991
4,5 kg 62 cm - teraz też jestem silna i wysoka (173 cm i 65 kg wagi), dzieci jeszcze nie mam. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie rodzą się duże, rosną wysokie i mocno zbudowane i mają końskie zdrowie (faceci już niekoniecznie :P) - z tego co wiem z genealogii/rodzinnych kronik to jestem najdrobniejszą kobietą w rodzinie od czasu jednej, która żyła w latach 1627-1715 (jej matka umarła przy jej urodzeniu, bo była wyjątkowo dużym dzieckiem) i miała ok. 162-165 cm wzrostu (orientacyjnie, było napisane że była wysoka jak na kobietę, wzrostu przeciętnego mężczyzny w tamtych czasach), ale wtedy ludzie byli raczej drobni. Z tego co widać musiała być silna i zdrowa, skoro w tych trudnych czasach dożyła 88 lat (przeżyła 2 mężów z czego pierwszego o 50 lat a był niewiele od niej starszy, 2 synów i 10 wnuków). Z jej dzieci tylko córka ją przeżyła (1652-1748) - to długo był rekord długowieczności w mojej rodzinie, pobity dopiero przez moją prababkę która żyła 104 lata.

Gość gość
moja córcia ważyła 2900, ja przytyłam 20 kg w ciąży jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 2700 syn ważył 3100 urodzony dwa lata wcześniej dzieci może nie duże ale za to urodzić było łatwo ;) bez cięcia i bez szwów ;) dodam że córka taki mały kurczak do dziś została

Gość gość
To normalna waga. Ja mam 24 lata i wazylam 2800 (przynajmniej moja mama sie nie meczyla- rodzila mnie tylko 3 godziny a jestem jej pierwszym dzieckiem). Jestesmy drobne ale zdrowe i zyjemy dlugo. Prababcia żyła 104 lata. Babcia teraz ma ponad 80 i na tamten swiat sie nie wybiera. Do czego zmierzam. To jest normalna waga, przez wieki dzieci rodzily sie wazac tyle ( 100 lat temu dziecko wazace powyzej 2.5 to byl kolos). To teraz dzieci rodza sie za duze. To jest odpowiedz na to czemu kobiety naezekaja na porody a ich babcie nie. Bo rozmiar przecietnej kobiety przez ostatnie 100 lat nie zmienil sie znacznie a masa dziecka sie podwoila. Ja mam taki sam rozmiar jak moja prababcia , gdy byla w moim wieku, ktora urodzila sie w 1896 roku. To dzis dzieci rodza sie za duze, z dzieckiem twojej siostry jest wszystko w porzadku. Trzy kilo z kawalkiem to powinien dwu- trzy miesieczniak wazyc a nie noworodek