Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra_Kidnapp

Czy zerwałbyście kontakt z koleżanką która was wykorzystuje?

Polecane posty

Gość Aleksandra_Kidnapp

Znam ją kilka lat i dlatego trochę mi szkoda tej znajomości, ale nie mam już cierpliwości. Ona wiecznie czegoś ode mnie chce a sama nic z siebie nie daje. Nie wie jak obsługiwać telefon, pyta sie mnie, coś jej sie schrzaniło w kompie, dzwoni do mnie i mimo że jej tłumacze jak krowie na rowie, ta dalej nie rozumie w dodatku sie wkurza na mnie ze ja jej nie potrafie wytłumaczyć tak zeby ona zrozumiała. Najlepiej jakbym do niej przyjechała i zrobiła to za nią. Piszere prace na zalicxzenia oczywiście dzwoni do mnie bo nie wie jak sie do tego zabrać, czasem proponuje spotkanie na którym razem (czytaj: ja) piszemy jej prace. Ostatnio potrzebowała programu to oczywiście pyta sie mnie czy moze sobie ode mnie zgrać. Program za który dałam kilka stów. Ja jej nawet o nic nie proszę bo ona nigdy nie umie odpowiedzieć jednoznacznie na moje pytanie. Czasem odpowiada ze teraz mi nie da odpowiedzi i nie wie kiedy. Albo ze jest zmęczona i nie odpowie na pytanie. Oczywiście przykłady mogę mnożyć bo podobnych sytuacji było mnóstwo. Co o tym myslicie?

A nie znasz sowa "nie" lub "nie mam czasu", albo "w tej sprawie ci nie pomoge"? Nie musisz zaraz zrywac kontaktu, wystarczy wiecej asertywnosci.

Gość Aleksandra_Kidnapp
oststnio jej odmówiłam kilka razy to wielce obrażona a chyba nie mam ochoty znosić jej fochów

Gość dfdfdfgds
polly ma racje, a fochó nie znos. nie musisz. jak ona strezli focha to co ty robisz? przepraszasz ją? jak się nie odzywa to trudno niech sie nie odzywa.

To niech się obraża. A jeśli nie potrafi sama napisać jakiejś tam pracy to znaczy że niepotrzebnie poszła do tej szkoły bo na żaden tytuł nie zasłużyła

Gość mialam taka kolezanke
z naciskiem na MIALAM :) przestalam sie do niej idzywac, nie reagowalam na smsy w ktorych pisala swoje "zale" az w koncu dala mi spokoj.

Gość Aleksandra_Kidnapp
własnie dletego myśle ze lepiej będzie zerwać kontakt, wydaje mi się ze ona po prostu jak ma ze mnie korzyści to jest miła a jak nie ma to sie odwraca na pięcie. Niepotrzebna mi taka koleżanka, ja nie mam problemów z pomaganiem i robię to chętnie ale doszłam do wniosku że ona po prostu nie zasługuje na moja pomoc