Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajn88

beta ujemna, testy negatywne a macica rozpulchniona

Polecane posty

Gość karolajn88

Witam serdecznie. Prosze o pomoc. Od stycznia 2013 roku współzyje z partnerem bez zabezpieczenia, moje cykle sa bardzo nieregularne (od 30dni do 42dni - dawniej nawet wiecej). Okres powinnam dostać mniej wiecej 12 lutego, jednak tak nie bylo i 20 lutego wykonalam test betaHCG, ktorego wynik byl 0.338, czyli ciazy brak. Wczesniej wykonywalam testy z moczu, rowniez byly negatywne. Po tym czasie, do teraz rowniez wspolzyje bez zabezpieczenia. Caly czas mam mdlosci, zawroty glowy, jestem przemeczona, czesto oddaje mocz itd. 23 lutego dostalam "okres". Nie wiem czy byl to normalny okres, poniewaz trwal 3 dni (a normalnie mam 5-7dni). Dzisiaj bylam u ginekologa i od razu stwierdzil rozpulchniona macice i powiedzial ze nie wyklucza ciazy. Zrobilam takze ponownie betaHCG, wynik jutro. Co mam o tym myslec? Czy pomimo testow negatywnych i bety moge byc w ciazy? I o co chodzi z tym krotkim "okresem"?

Gość Wynik 0,338
może wskazywać baaardzo wczesną ciąże :)

Gość no błagam Cię przecież
rozpulchniona macica jest przed okresem albo przed ciążą jeśli beta jest ujemna to nie ma o czym mówić

Gość Łyżeczkowanie bo
nie ma okresu? Raczej luteine na wywołanie...

Gość Lekarz jej powiedział
że nie wyklucza ciąży ale tutaj siedzą mądrzejsze pseudo-ginekolożki . Jutro dostaniesz wynik bety i tyle. Odpowiedz będziesz miała czarno na białym.

Gość dupa w kwiatach
Tak, najpierw luteinę rzecz jasna :)

Gość karolajnp88
napisalam ze mialam krwawienie 23 lutego trwalo 3 dni wiec nie wiem o co chodzi. A macica jest rozpulchniona w ciazy i przed okresem a ja go juz niby mialam...

Gość nic tylko czekac
Nikt ci tu nic pewnego nie powie...

Gość Ja obstawiam ciąże
mimo wszystko :D

Gość taka temperatura w pochwie
utrzymuje się od owulacji i spada dopiero przed samą miesiączką.

Gość nic tylko czekac
Jak chcesz sie starac o dziecko radze uregulowac cykl...

Gość karolajnp88
jesli chodzi o wyregulowanie cyklu to wlasnie chcialam to zrobic, poniewaz bylam hospitalizowana poniewaz podejrzewano PCOS, ale juz jest wykluczone. Jak bylam w szpitalu to mialam dosyc spora nadwage ale od tego czasu schudlam 12 kg i cykle sie w miare uregulowaly. Dodam, ze nigdy nie mialam regularnych cykli. Mam to po babci, ktora 3 miesiace okresu nie miala, a zaszla w ciaze :) a o sobie to juz nie wiem co myslec. Pytalam o miesniaki czy torbiele, ale mialam usg robione i wszystko wykluczone. Przydatki rowniez ok...

Gość karolajn88
moze ktos mial podobna sytuacje jak ja...? ze mial bete > 1, pozniej krotszy okres ktory byl plamieniem implantacyjnym a pozniej okazalo sie, ze jest w ciazy? ;(

Gość karolajn88
dobrze, ale czytałam ze niektore kobietki maja jednorazowe plamienie, a niektore na tyle duze ze mylone jest z okresem

Gość plamienie implantacyjne
piszę Ci jak jest - plamienie jest jednorazowe i nie trwa kila dni, a to że ktoś się nie zna i mówi co innego, no cóż

Gość karolajn88
dziekuje Ci za Twoja odpowiedz, ale nawet dzisiaj ginekolozka mi powiedziala ze to krwawienie moze oznaczac ciaze i dlatego zlecila mi betaHCG, ktorego wynik jutro. No i oczywiscie ta rozpulchniona macica...

no tak, tylko jedno ma się nijak do drugiego;) Twoje krwawienie na pewno nie było implantacją zarodka mogło się pojawić krwawienie u Ciebie z wielu innych powodów, ale implantacją nie było i tylko to miałam na myśli;)

Gość karolajn88
ja tez juz tego nie rozumiem ;( skad ta macica powiekszona;( skad ciazowe objawy;( dodam ze nie myslalam jakos o ciazy, wiec sobie jej nie uroilam...

Gość karolajn88
mialam na mysli, rozpulchniona ;)k

przed @ macica też jest rozpulchniona sama pisałaś, że cykle masz bardzo nieregularne i jeśli rozpiętość jest 30-42, to są to zdecydowanie cykle nieregularne więc trudno mówić o tym na jakim etapie cyklu jesteś zwłaszcza, że nie jest jasne co to było za krwawienie, to od 23 lutego

Gość karolajn88
no tak masz rację, to w takim razie faktycznie co to bylo za krwawienie?:(

Gość karolajn88
wrocilam od lekarza... beta 4.62, ciaza jest od 5 wiec mozna przypuszczac ze to wczesna ciaza. Za tydzien mam powtorzyc bete, zobaczyc czy rosnie. Na usg nie widoczny byl pecherzyk jeszcze. Ale macica jest znacznie powiekszona. W ktorym tygodniu widoczy jest pecherzyk? kurcze nie wiem co myslec... mam sie cieszyc?

hmmm no beta jak widzisz sporo urosla od 0.338 do 4.62. jak na moje oko wczesna ciaza. ale powtorz ja jeszcze za tydzien ;) jak sama widzisz prawdopodobienstwo istnieje :)

Gość jaka ciaża? ciąża jest powyżej
5 poza tym tamta beta była robiona 20 lutego...

Gość jaka ciaża? ciąża jest powyżej
a powtarzanie bety po tygodniu nie ma żadnego sensu należy powtórzyć ją po 48 h by sprawdzić czy przyrost jej prawidłowy we wczesnej ciąży beta rośnie bardzo dynamicznie i jeśli przyrasta prawidłowo, czyli o minimum 66% w odstępie czasu 48 h, to najprawdopodobniej ciąża rozwija się prawidłowo

Gość karolajn88
tak, staramy sie caly czas ;)

Jezeli jest mozliwosc,ze w ciaze zaszlas niedawno,a beta wynosi 4,63,to byc moze jest to bardzo wczesna ciaza.Powtorz za jakies 2 dni i jak przyrasta,to na 100% ciaza.

Gość karolajn88
nie widze innej mozliwosci. Kiedys robilam bete i mialam wyniki 0,3, a nie taki wysoki...do tego slaba jestem i mam czasem bole podbrzusza i takie mdlosci lekkie. Mam jeszcze pytanie: jesli beta tak szybko rosnie na poczatku, to jakbym dzisiaj wykonala test z moczu to juz bedza 2 kreski? bo wczoraj robilam z ciekawosci test i nic nie wyszlo...chcialabym juz miec pewnosc i moc sie cieszyc ;)