Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxxxa

PAZRZCIE CO WYPRAWA MOPR!!!JAKIM PRAWEM, PYTAM???

Polecane posty

Gość wkurzona na maxxxa

mops to lachuderstwo, nie wiem jakim prawem zadali ode mnie peselu mojego faceta z ktorym nie mam slubu zueby objac mnie ubezpieczeniem i oplacici moj koszt pobytu w szpitalu.z jakiej paki skoro ta sprawa go nie dotyczy nie jestesmz rodyina nawet nie jest u mnie zamekldowany?wytlumaczy mi ktos kompetentny?

Gość wkurzona na maxxxa
tlumacze ci ze on ne ma zadnych obowiazkow wobec mnie wiec jakim prawem mieszaja obca osobe w moje sprawy??

Gość dfgfrgrgr
bow iekszosc z was klamie ima faceta a udaje ze nie ma by wyludzac

Gość wkurzona na maxxxa
no jak obca osoba ma mec jakes obowiazk???? z jakiej racji?to i jna mam obowazek ubezpieczac kogokolwiek z kim se spotykam??? chyba nie

Gość bułka_z_masełem
OBCY?? chyba Cię ponosi? :D

Gość to nie jest
durny temat

Gość bułka_z_masełem
dlaczego sama nie opłaciłaś pobytu w szpitalu łachudro ??

Gość wkurzona na maxxxa
dobra miec faceta a meza to dwe rozne rzeczy.maz ma obowazki wobec zony i vice versa. a on nie mus mnie utrzymywac ani ja jego, zadna z nas rodzina, to wg prawa obca osoba

WEDŁUG USTAWY TWOJ FACET A IDENTYCZNE OBOWIAZKI JAK MAZ I JESTESCIE RODZINĄ!!!! skoro twierdzisz ze jest to dla ciebie obca osoba to powinnas od niego pobierac oplate za mieszkanie u ciebie i samej sobie oplacic ubezpieczenie CZAISZ TERAZ?

Gość bułka_z_masełem
pusta jesteś jak słoik po dżemie

Gość wkurzona na maxxxa
dlaczego mnie ponosi?nie brat, nie swat, nie ojciec, nie maz, no to obcy wg prawa, proste. a nie zaplaclilam bo nie mialam ubezp.wzrejestrowali mnie, teraz juz mam. a skoro nie mialam innej mozliwosci w szpitalu zwrocli se do mopsu bo pobieram zasilek pielegnacyjny jestem nepelnbosprawna

Gość wkurzona na maxxxa
no chyba ciebie ponosi ustawa o zwazkach partnerskich jeszccze nie weszla w zycie. jest obca osoba bo nie uzyska w szpitalu info o mnoim stanie hzdrowia, ale dla mopsu to juz rodzina, sprytnie

Gość wkurzona na maxxxa
a kto powedzial ze nie pobieram od niego oplaty?plac polowe czynsu to jak wspolokator

Gość bułka_z_masełem
a myślałaś że kto zapłaci, tępa babo?? Tusk? :D

Gość wkurzona na maxxxa
a skoro jestesmy rodzina to dlaczego mopr nie wyda mu mojego zasilku w kasie tzlko sama musze odebrac?chooore

Gość do bułki_z masłem
Łachudro ? tępa babo ? tak cię nazywano w domu, a teraz przenosisz to na innych ludzi...

jeszcze raz ci mówie PRZECZYTAJ USTAWE O POMOCY SPOLECZNEJ ZANIM ZACZNIESZ DRZEC RYJA, jest ta wyraznie napisane ze twoj przydupas ma obowiazki wobec ciebie, W SWIETLE TEJ USTAWY JESTESCIE R.O.D.Z.I.N.Ą zakumasz to w koncu?

Gość wkurzona na maxxxa
gdzoe moge znalezc zapis ze nby wg prawa dwie obce osoby sa rodzna???w ustawe o pomocy spol y 2013 tzego nie wdze

Gość wkurzona na maxxxa
mamy inne nazwska inne zameldowanie nic nas nie laczy wg prawa polskiego jestesmy OBCYMI LUDZMI. ale mops zrobil z nas rodzone.gdzie to jest napsqane pokaz mi

nie bardoz rozumiem - skoro to dla ciebie obcy facet to czemu podałaś jego pesel ? przecież nikt cie od tego nie zmuszał , prawda ? nie podajesz peselu swojego konkubenta , nie masz ubezpiecznie , idziesz do szpitala - NFZ wystawia ic rachunek - dlaczego tak tego nie rozwiązałaś ?

art 6 pkt 14 "rodzina-osoby spokrewnione lub niespokrewnione pozostające w faktycznym związku, wspólnie zamieszkujące lub gospodarujące" DOTARŁO? w praktyce mozesz byc rodzina nawet ze swoja kolezanka jesli wpolnie gospodarujecie, a ty najwyraźniej jestes zwykła oszustką. ale nie martw sie, w mpsie nie pracuja głuki i dobrze znaja takie jak ty :D

Gość wkurzona na maxxxa
co to znaczy faktyczuny zwiazek wg was? i gospodarowane?jak se sprawdza czy zwazej jest faktyczny czy po prostu pomieszkuja razem na luzie?on sie ne czuje w obowiazku wobec mnie a ja wobec niego tezu nie.

takim pannom jak autorka wydaje ise po prostu że rodzina to bardzo zawężone pojęcie do ojca , matki - ew męża , żony - i dzieci . A rodzina o pojęcie z dziedziny i prawnej i emocjonalnej .

Gość A Tso Tam...
właśnie dlaczego nie powiedziałaś "momencik, nic nie podam, poproszę o rachunek. Sama zapłacę" ?? :o