Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxxxa

PAZRZCIE CO WYPRAWA MOPR!!!JAKIM PRAWEM, PYTAM???

Polecane posty

Gość wkurzona na maxxxa
powiedz mi w jaki spoosb weryfkujecie czy zwiazek jest faktyczny? skad wiecie czy ludzie dzoela sie pieniedzmi czy razem spia czy traktuja sie jak malzenstwo?jak dokonujecie oceny?

owszem nie mozesz konkubenta podciagnac pod swoje ubezpieczenie ale jak najbardziej mozesz wykupic mu skladke w swoim zakladzie pracy o ile zaklad pracy oferuje taka mozliwosc lub mozna sie ubezpieczac samemu "prywatnie" i oplacac składkę. jesli jestescie ze soba to wspolnie macie dbac o zabezpieczanie swoich potrzeb a jesli WSPOLNIE nie dajecie rady bo macie WSPOLNE zbyt niskie dochody to wtedy mozecie sie zwrocic do pomocy spolecznej. PROSTE? i nie analizuj juz tych artykulów i definicji bo jak widac z tego co tu piszesz to nie na twoja głowe

Gość kobietysą gorące96
ciekawe czy on to czyta, po co Ty z nim mieszkasz skoro taki jest Ci obcy, kochana duzo jest róznych ustaw, jakoś sie tam jego pesel znaazł. w mops naprawdepracują ludzie wykształceni w tym kierunku i wiedzą coi robią, oni podlegają kontrolom zewnętrznym, wiec nie sądze zeby ktos naciagał co kolwiek.

Gość wkurzona na maxxxa
mamy, wspolnie dbac, ale nie musimy.nie ma takiego obowiazku PRAWNEGO.on moze nie chciec i nikt mu nc nie zrobi bo nie ma takiego obowiazku prawnego wobec mnie.i jeszcze jedno. jak ja bym potrzebowala pomocz i zlozyla swoje dokumenty to jesli on swoich nie zlozy bo nie chce mi pomoc bo to nie jego sprawa to wtedy nczego nie zalatwie .

Gość wkurzona na maxxxa
sluchaj, nie podalam jego peselu bo go ne znam, wec jego pesel nie figuruje w dokumentacji mopr.nie mamy zadnych wspolnych spraw i on sie o ten temat nie obraza, sdam mnie zmotywowal bym poruszyla te sprawe.

powiedz mi w jaki spoosb weryfkujecie czy zwiazek jest faktyczny? skad wiecie czy ludzie dzoela sie pieniedzmi czy razem spia czy traktuja sie jak malzenstwo?jak dokonujecie oceny>>>>>>>ty sie na prawde z choinki urwalas! juz ci pisalam ze skoro twoj facet to jednak nie twoj facet to powinien płacic ci za mieszkanie u ciebie skoro zwracasz sie do pomocy społecznej.(Innym przypadkiem byloby oczywiscie gdybys srała kasa i pozwalałabys komus za darmoche u siebie mieszkac ale w takim przypadku sama bys sobie za spzital zapłaciła, nie?) A skoro twój/nie twój facet płaciłby ci za mieszkanie u ciebie to wliczałoby sie to do twojego dochodu. Skoro nie potrafilabys tego udokumentowac bo przeciez faktur nie wystawiasz, to twoj facet MUSIAŁBY napisac na oświadczeniu ile pieniedzy daje ci miesiecznie. No i rozczaruje cie-musialby podac tam swoj pesel, numer dowodu, nazwiko i adres a oświadczenie to pisałby pod odpowiedzialnościa karną wiec gdyby napisal na nim nieprawde, np. zanizyl ta kwote i wyszloby to na jaw to ośrodek pomocy społecznej zgłosiłby to do prokuratury :)

Gość dziwba interpretacja
teraz to już strach mieć dziewczynę/chłopaka:D chociaż to drugie to moze mniej

Gość wkurzona na maxxxa
placi polowe czynszu...prawo sobie a opieka sobie.dobra niewazne dla was mozemy byc rodzina wg pfrawa tak nie jest i faktycznie tez za jego rodzine sie ne juwazam.dzeki za wyczerpujace info.

a poruszajcie sobie :) nic kompletnie wam to nie da tylko idiotów z siebie zrobicie :) ośrodek zachował sie zgodnie z przepisami i etyka wiec nic nie zrobisz, kompletnie nic... I owszem, to ze twoj facet odmawia współpracy, nie chce podwać danych itp. moze skutkowac odmowa świadczenia dla ciebie :) to tez jest w ustawie

Gość wkurzona na maxxxa
dokladnie, strach sie wiazac bo nawet bez slubu uwiklac cie moga w sprawy drugiej osoby.a ja myslalam ze jak jestem wolna to nkomu nic do mnie, ott omylilam sie okazuje sie ze on ma cos do gadania w moich sprawach i cos od n iego zalezy.,ale szptal powiedzial ze jego pesel im niepotrzebnz to po co potrzebny mopsowi

Gość wkurzona na maxxxa
toco trzeba zrobc w takej sytuacji jak on npo utrudnia i ja przez nego ne moge sie starac o pomoc? jak go wzgonie z mieszkania to pomoze?

"prawo sobie a opieka sobie" po pierwsze to POMOC. opieka skonczyla sie w 1989r ale ja widac ty nawet nie wiesz gdzie chodzisz. po drugie ustawa o pomocy społecznej to narzedzie prawne, wiec prawo stoi po stronie mopsu

Gość wkurzona na maxxxa
wyludzanie danych osoby trzecej ne zainteresowanej sprawa

Gość wkurzona na maxxxa
jak nie bedzie u mniew meszkal to uznacie mnie za samotna?

Pesel prawdopodobnie miał ułatwić uzyskanie informacji np. o jego dochodach. Ale nie martw sie, pracownicy socjalni maja prawo pisac do roznych urzedów i instytucji, które chętnie odpowiadaja takze niewiele d sie ukryc :)

jedyne rozwiazanie dla Was to rozstanie, ale to zapewne i tak szybko nastapi

Gość wkurzona na maxxxa
ale jak mozna segac po czyjes dane jak on nie jest strona w tej sprawie?

tak się kończy "pomieszkiwanie" razem

Gość wkurzona na maxxxa
wec generalnie chodzilo o to ze nmops chcial by to on za mnie zaplacil szpitalowi, tak?

Gość wkurzona na maxxxa
ne barlismy slubu zeby nie miec wspolnych klopotow ale wdac sie ne da nawet mieszkac razem nie mozna

Gość hłe hłe hłe
najbardziej wkurzające jest, że takich osobników jak autorka hoduje się na koszt podatników, a oni się jeszcze rozmnażają :(

Gość wkurzona na maxxxa
wesz co mnie dziwi?ze jest wrzawa medialna o zwiazkach partnerskich ktore rzekomo nie maja zadnych praw ob owiazkow a partnerzy sa w swetle prawa osobami obcymi +i by to zmienic a tymczasem fsktycznie nawet zycie na kocia lape jkest jak widac obwarowane waszymi przepisami

Gość wkurzona na maxxxa
gdzie ja napsalam ze sie rozmnozylam?jeszcze to mi wmowsz ze niby mam dzieci i wyciagam lape po kase na nie?

Gość wkurzona na maxxxa
jakie wyciagacieź????szptal se z tym zglosl do mopsa a nie ja czy on!!!!kolejna nadinterpretacja!!!

a co maja zwiazki partnerskie do wydawania pieniedzy podatnikow? szpital sie zglosil do mopsu tak sam z siebie? :D dobre sobie...gdybys powiedziala ze zaplacisz za siebie to by sie na pewno nie zglosil:D

Gość wkurzona na maxxxa
to jest wlasnie polska.zrobic wszystko aby tylko wymigac se od pomocy, zwalic swoje obowazki wobec obywatela na obca osobe.sprytne. i stosunek pracownicy socjalnej do petenta, jaki prezentuje w swoich wypowedziach - modelowy!!