Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxxxa

PAZRZCIE CO WYPRAWA MOPR!!!JAKIM PRAWEM, PYTAM???

Polecane posty

Gość wkurzona na maxxxa
nie podalam jego peselu bo go ne znam w porfelu mu nie szperam.zadzwonilam do szpitala i powedzialam jaka jest sprawa orzekli ze m jego pesel do niczego nie jest potrzebny a moj maja.jakbym chciala miec wobec niego prawa i obowiazk to bym sie z nm ozenila.a to ciekawse jak zamieszkam z kumopela to tez bedze3 moja rodzina? szkoda ze tylko mops to uwzglednia a inne instytucje nie.

a co to znaczy pomieszkiwac na luzie? :D weż sobie wstydu oszczędz dziewczyno, mieszkasz z chłopem i tyle. macie sie razem utrzymywac. a jak ci sie przepisy pomocy społecznej nie podobaja to nie łaź tam po prostu

Gość wkurzona na maxxxa
sprawe zalatwiono na moja korzysc a od mopru niczego ne wyludzam i niczego nie chce.sami mi proponowali pomoc socjalna ale ja odrzucilam bo nie3 bede w to mieszac goscia z ktorym meszkam a chciano znac jego dochodya itp.bore to tylko co mi przyznano z racj nepelnosprawnosci wiecej nic nie chce wiec skad takmie ingerencje w zycie obcego czloweka ,ktory ne ma nic wspolnego z ta sprawa nawet w szpitaluz mu nie udzielali info o mnie

roponowali pomoc socjalna ale ja odrzucilam bo nie3 bede w to mieszac goscia z ktorym meszkam a chciano znac jego dochodya itp>>>>>>>>>>>>>>no niebywale ze chcieli znac jego dochody :D bezczelni!

Gość wkurzona na maxxxa
zadnych pieniedzy mi na szpital nie dal, nie placili! objeli tylko ubezpieczeniem za ten okres kiedy go nie mialam, tyle.sama podziekowalam socjalnej jak przyszla proponowac pomoc pod warunkiem wywiadu itp.a luzny zwiazek ? u mnie POMIESZKUJE jak jest w polsce

Gość wkurzona na maxxxa
1.nie potzebuje pomocy socjalnej, pracuje. a nie bede obcej osoby w to meszac robic jej problemow z zalatwianiem zaswadczen bo niby z jakiej racji? co on z trego bedzie mial?mamy taki uklad a ne inny i niczego od sebie ne wymagamy

Gość wkurzona na maxxxa
on nie ma obowiazku mnie utrzymywac, skoro na stale ze mna nie mieszka nawet, placi swoje pol czynszu i tyle.faktyczny zwiazek to raczej cos na powaznie

wiesz co? ty jestes albo głupia albo bezczelna! jak ty sobie to wyobrazasz? ze napisali na karteczce ze "pani X jest ubezpieczona" i tyle??? przeciez ubezpieczenie to jest składka, pieniadze!! w jakim ty świecie zyjesz??

pomieszkuje jak jest w Polsce :) zaraz się okaże ,ze pomieszkuje u ciebie przez jeden dizęń w roku .... ale tak na marginesie - to czego ty właściwie chcesz ? bo podejrzewam ,ze po prostu chcesz forsy bez zbędnych pytań , tak ?

Gość wkurzona na maxxxa
ja nie chce zadnych pieniedzy pisalam juz! po prostu nie rozumnem czemu mieszakja obca osobe w moje sprawy! mieszka u mne okolo 10 12 dni w miesiacu nie wiecej.wiec generalnie nawet powinnam poodpadac na te defincje:9) osoba samotna osobę samotnie gospodarującą, niepozostającą w związku małżeńskim i nieposiadającą wstępnych ani zstępnych;

no to j ka nie hcesz pomocy - to o co ci chodzi z tym mopsem ? bo już nic nie rozumiem .

Gość jolka prawdziwa
twój chłopak nie ma obowiązku uiszczenia opłat za twoje usługi lekarskie,wygrasz sprawę przed każdym sądem na tobie spoczywa taki obowiązek o ile jestes osoba pełnoletnią,rodzice i rodzeństwo też takiego obowiązku nie ma

Gość wkurzona na maxxxa
skoro ja prosze o pomoc to ja dostarczam wszystkie swoje dokumenty. a obca osoba co ma do tego? a ustawa o ochronie danych osobowych?on nie jest strona w tej sprawe i sobie nie zyczy! a co to znaczy zwiazek faktyczny?on ma swoje dochody ja swoje on swoja polke w lodowce ja swoja on sam sie gospodaruje ja tez sama wiec o co kaman?

no to trzeba było sie nie zgadzac na podawanie peselu faceta i samej zapłacić za szpital - czego jeszcze nie rozumiesz ?

Gość kobietysą gorące96
aż przykro czytac , może Ci narysować ? prowadzić wspólne gospodarstwo domwe mozesz z każdym. To dziwny kraj że pomoc uzyskują tylko cwani i przebiegli ludzie . Ludziom którzy dbają o domy, pracują nawet za najnizszą i marzą o własnym mieszkaniu nic sie nie należy. Hodujemy taką "elite". Daja kase ale jeszcze źle bo trzeba szukac dziury w d..e . I co ubyło Cie od tego peselu, smutna jesteś że sama nie zapłaciłaś? tak mi przykro ;)

Gość wkurzona na maxxxa
Mając na względzie konkubinat, jako instytucję, która zakłada trwałość pożycia, należy przyjąć, iż konkubenci obowiązani są względem siebie do lojalności, wierności, wzajemnej pomocy, a także współdziałania dla dobra zainicjowanego przez nich konkubenckiego związku. Należy jednak jeszcze raz podkreślić, że nie są to obowiązki o charakterze prawnym, a o charakterze powinnościowym (moralnym), zatem ich egzekwowanie nie jest możliwe. y forum prawnego o konkubinacie,. wiec nawet jakby to byl konklubinat to i tak racja jest po mojej stronie, ne mamywobec siebie zobowqazan nie bawimy sie w malzenstwo

Gość kobietysą gorące96
jeszcze naslij kogoś na tą reke która Cie karmi. niewdzięczni , pusci ludzie

Gość wkurzona na maxxxa
konkubentom nie przysługuje: prawo do noszenia wspólnego nazwiska, w razie nieprzyczyniania się do zaspokajania potrzeb związku, prawo do żądania, aby wynagrodzenie za pracę lub inne należności przysługujące jednemu z konkubentów, były wypłacane do rąk drugiego z nich, prawo do działania za konkubenta, który nie może z powodu przemijającej przeszkody, np. wyjazdu samodzielnie dokonywać czynności, w szczególności partner nie może bez pełnomocnictwa pobrać za niego wynagrodzenia za pracę, prawo żądania dostarczenia środków utrzymania po ustaniu konkubinatu, jeżeli jeden z konkubentów popadł w niedostatek, prawo ustawowego dziedziczenia po jednym z konkubentów, prawo do renty rodzinnej po zmarłym konkubencie, prawo do wspólnego rozliczanie się z podatku dochodowego od osób fizycznych. prosze dale jhttp://polowki.pl/prawo-i-finanse/konkubinat-zycie-bez-slubu-skutki-prawne/ poczytaj sobe nedouczku

Gość kobietysą gorące96
mam pytanie, co ty chcesz uzyskać?jest już po fakcie? po co Ci to?

Gość A Tso Tam...
swoją półkę ma :D :D hahaha się uśmiałam tam w MOPR'ze możesz łgać ale tutaj? :o naciągacz jesteś i tyle

Gość wkurzona na maxxxa
jakbym byla nacagacz to bym po paczk latala i starala sse o pomoc a ja tego nie robie wkurzam sie na bledne interpretacje i tyle, na naciaganie sytuacji do ch potrzeb

Gość wkurzona na maxxxa
moj facet sie wkurzyl i tyle.on o nc nie prosil a ciaga sie go o pesel w nie jego sprawie, proste. ja sama dbam o swoje interesy nc mu nie daje i nic od niego tez nie chce. denerwuje mnie ze na sile se nas urodznnia jakbysmy chcieli byc rodzna byloby malzenstwo dziecko itp

Gość wkurzona na maxxxa
Czy na przykład osobę taką jak konkubina będziemy mogli zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego jako członka naszej rodziny? Okazuje się, że nie ma takiej możliwości. Pracownik, który podlega ubezpieczeniu zdrowotnemu, nie możliwości dokonania zgłoszenia osoby konkubiny do tego ubezpieczenia. Konkubina nie jest bowiem członkiem rodziny. Zatem dla celów ubezpieczenia zdrowotnego nie będzie ona uważana za członka rodziny pracownika, który jest ubezpieczony. http://www.infakt.pl/kogo_mozna_zglosic_do_ubezpieczenia_zdrowotnego_jako_czlonka_rodziny

weż sie w łeb puknij autorko!!! mozesz wklepac tu milion definicji (ktorych i tak nie rozumiesz, skoro nie potrafisz zrozumiec tego co ci napisałam) a te definicje nijak sie maja to USTAWY O POMOCY SPOŁECZNEJ WEDŁUG KTOREJ DZIAŁA POMOC SPOŁECZNA i nie jest to kwestia interpretacji czy widzimisie ale WSZYSTKIE OŚRODKI POMOCY SPOŁECZNEJ w tym kraju realizuja pomoc dokładnie według powyższej ustawy i nic tego nie zmieni.interpretowac to sobie możesz obraz na odpuście a nie USTAWĘ przeanalizowana tysiąc razy przez prawników

Gość wkurzona na maxxxa
czyli prawo w prawie