Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxxxa

PAZRZCIE CO WYPRAWA MOPR!!!JAKIM PRAWEM, PYTAM???

Polecane posty

Gość wkurzona na maxxxa
wspomnialam ze poberam zasilek z tyt.niepelnosprawnosci o pan w kadrach powiedezial ze jesl ne mam mozliwosci zaplacic to szpital zglosi sie do mops.tyle.jakby mops nie mial obowiazku placic to sama bym zaplacila.a jak ma, to nech placi, proste.od tego jest.

Gość wkurzona na maxxxa
a uderzylo cie to po kieszeni pracownico socjalna ze tak sie bulwersujesz? niczego bezprawnie nie otrzymalam.

Gość wkurzona na maxxxa
jakbym znalazla legalna prace to bym pracowala.tyle.daj mi prace a bede tzrac na twoja emeryture

Gość hłe hłe hłe
to jest wlasnie polska.zrobic wszystko aby tylko wymigac se od pracy, zwalic swoje obowazki na podatnikow.sprytne.

Gość ta zbombardowana laleczka
napisała że jest pracownikiem socjalnym. Brzydko odnosi się do autorki - drzesz ryja - wulgarna i zarozumiała. Wstyd! Na wywiadach, też tak się odnosi do klientów ?

Gość wkurzona na maxxxa
skoro mam prawo ubezpieczenia przez mops nie bede wydawac ostatnicb peniedzy na szpital a potem co mam zebrac czy isc do was po paczki?mialam do zaplaty 1300zl, zarabiam 1000.skad mialam wziac, pozyczyc? jakby mops nie mial obowiazku toby nie zaplacil wec o co chodzi od tego jest powtarzam

Gość hłe hłe hłe
daj, należy się, płaćcie, POWINNI WAS KASTROWAĆ, żebyście swoich upośledzonych genów nie przenosili

Gość kręcą namiii
Wiecie co,tak po prawdzie to nas w tej PL kręcą jak chcą. Zyjac w zwiazku nieformalnym przez lata ,majac jak to sie okresla konkubina nie masie żadnych praw,tylko obowiązki. Gdy nie masz ubezpieczenia i jestes na utrzymaniu konkubina,to on nie moze cie wpisac do swojego ubezpieczenia,bo zoną formalną nie jesteś,ale zaistnieje taka sytacja jak u autorki,to konkubent powinien opłacić pobyt konkubiny w szpitalu.I gdzie ta sprawiedliwosc.

Gość wkurzona na maxxxa
nie3 jestem nieudacznikiem, jestem niepelnosprawna, ale dla cebie to pewnie to samo chyba wlasnie przez swoja empatie i dobroc wybralas taka prace

Gość dziwba interpretacja
autorko z tego co zrozumiałem to jesteś niepełnosprawna więc masz zapewne rente a od niej przecież sa odliczane składki

a ja mysle ze mops poszedl ci bardzo na reke kolezanko z tym opłaceniem szpitala bo takie rzeczy robi sie jak ludzie sa ponizej kryterium dochodowego. (chyba ze nasciemnialas jak wiekszosc klientow) wiec powinnas byc wdzieczna i cieszyc sie ze nie musisz teraz kasy bulic a nie pyszczyc na instytucje ktora ci pomogla. czyste fakty

Gość wkurzona na maxxxa
ne mam renty, dostaje 153zl.jestem bezrobotna, zarejestrowana, pracuje na czarno bo nie3 mam innej opcji poki co.a z czegos zyc musze.

Gość hłe hłe hłe
no tak, sprawiedliwie to jest opłacić jej pobyt w szpitalu z pieniędzy podatników, jak się jej nie podoba, to zawsze może wziąć ślub, choć pewnie są za blisko spokrewnieni, jak to margines

Gość wkurzona na maxxxa
dochodow zadnych legalnych nie mam jak znajde legalna robote nie ma problemu be3de placiic ile trzeba

Gość wkurzona na maxxxa
sporo o mnie wiesz ze z miejsca kwalifikujesz mnie jako margnes.wg ciebie kazdy kto nie ma slubu jest chory i nie pracuje na umowe to margines? a ja myslalam ze to tacy co pija, cpaja, chuligania, kradna....

Gość kobietysą gorące96
przestań mysleć ze swiat kręci wokół Ciebie. Pełno jest ogłowszen o prace dla niepełnosprawnych, to nawet korzystniejsze dla pracodawcy, jak ktoś chce pracować to prace znajsdzie ale darmowe pieniązki zabiorą i tu jest problem

Gość hłe hłe hłe
"poki co.a z czegos zyc musze." nie musisz, tylko tak ci się wydaje, a skoro żyjesz na kosz innych, to naucz się pokory, jak zaczniesz zarabiać na siebie, to będziesz zmogła dyktować warunki

Gość zarozumiałe socjalne
nie potrafią szanować ludzi...

Gość kręcą namiii
hłe hłe hłe sprawiedliwie by było gdyby konkuben mógł konkubine wpisac do swojego ubezpieczenia zdrowotnego jak sie dzieje w wypaku żony. Tak samo niesprawiedliwe jest ,że np.rodzic ,który utrzymuje swoje dziecko 20-sto paroletnie,które nie jest ubezpeiczone nie moze wpisac go do swojego ubezpieczenia.

Gość hłe hłe hłe
"a ja myslalam ze to tacy co pija, cpaja, chuligania, kradna...." to dobrze myślałaś, tacy co okradają innych i żyją na ich koszt to ZŁODZIEJE, nic ci się nie należy, a to że coś otrzymujesz to łaska tych, którzy płacą podatki

Gość kobietysą gorące96
z tego co wiem z tytułu niepełnosprawności przysługuje renta

Gość hłe hłe hłe
@ kręcą namiii a co w tym jest niesprawiedliwego? to ślub wziąć nie mogą? brać to tak, ale jak trzeba coś małego zrobić, to już nie a za dziecko dlaczego inni mają płacić - ktoś w końcu za to "doubezpieczenie" musi zapłacić - skoro "dziecko" się nie uczy, to niech szoruje do roboty; wyobraź sobie, że w niektórych miastach nawet 40% mieszkańców w każdym wieku korzysta z różnego rodzaju pomocy gmin i państwa - ktoś za to płaci

Gość wkurzona na maxxxa
to zle wiesz.jest cos takiego jak komsja, ktora nie zawsze orzeka rente socjalna.alebo orzeka tymczasowo. a ja mam na stale umiarkowany stopen bez prawa do renty.

Gość wkurzona na maxxxa
tak pojde do legalnej pracy dla niepelnosłprawnych za 600zl wydam 300 na czynsz 200 na leki zostanie mi 100 na zycie pojde do mopru o pomoc i co? a tak przynajmniej pomocy zadnej nie chjce bo mpoge sie sama utrzymac o co wiec wam chodzi+tak zle i tak niedpbrze?

Gość wkurzona na maxxxa
hle hle wydaj dekret kto ma prawo zyc a kto nie

Gość kobietysą gorące96
Prawda jest taka ze nie wyżalisz sie bo ja i wydaje mi sie ze ok.60%spłeczeństwa które na codzień boryka sie z zyciem, pracując za małe pieniądze, zyjąc od 10 do 10 nie ma litości dla darmozjadów, wiekszośc petentów MOPS to ludzie wyrachowani i leniwi. Taka instytucja powinna byc dla ludzi chorych lub starszych których naprawde czasem nie stac na jedzenie bo wiekszośc idzie na leki, to nie miejsce dla ludzi młodych, zdrowych, dla pijaków, którzy po otrzymaniu darów spozywczych sprzedają je sąsiadom za wino.

Gość hłe hłe hłe
@ kobietysą gorące96 jak się pracowało