Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxxxa

PAZRZCIE CO WYPRAWA MOPR!!!JAKIM PRAWEM, PYTAM???

Polecane posty

Gość kobietysą gorące96
życie tak zyją normalni ludzie,ja mam opału jeszcze tylko na tydzień, i nie pobiegne z lamentem do mopsu, sama coś wykombinuje, bo i tak by mi sie nie należało. A ostatnio widziałam jak jeden mieszkaniec mojego miasta , taki pijaczek sprzedawał opał który dostał z mopsu, i wiesz kusiło mnie żeby od niego kupić za winiawke ze 2 workl.

Gość hłe hłe hłe
"wydaj dekret kto ma prawo zyc a kto nie" a po co? nie stać cię, to nie żyjesz, proste i sprawiedliwe, chcesz pomocy, to wykonaj minimum wymagane przez tych, którzy pomocy udzielają ciekawe, że zawsze najwięcej pretensji do państwa (czyt. pieniędzy podatników), to maja ci, którzy z nich żyją

Gość kręcą namiii
hłe hłe hłe,potrafisz czytac ze zrozumieniem? Jezli rodzic dorosłego dziecka pracuje,wiec mogłby wpisac go w soje ubezpieczenie i to rodzic by ze swego ubezpieczenia pokrywał koszt leczenia dorosłego dzieckaa nie podatnicy,wiec o co ci chodzi? Jezli rodzic nie ma nic do tego,ze akurat dziecko nie pracuje i godzi sie na utrzymywanie dziecka,to własnie niesprawiedliwoscia jesty,ze nie moze go ubezpeiczyc jako członka rodziny. A co do ko\nkubinatów,to nie kazdy chce brac ślub,ale np.partner utrzymuje swoja partnerke ,ale nie moze jej zarejestrowac w swoim ubezpeiczeniu,bo ona nie zona. I dlatego wielu ludzi oszukuje panstwo,bo nie moga legalnie postepowac.A slub to powazna decyzja.NIe kazdy chec sie od razu wiązać.

Gość kobietysą gorące96
heł heł heł ??????

Gość hłe hłe hłe
"potrafisz czytac ze zrozumieniem?" ja tak, ty nie - za "doubezpieczenie" płaci się z pieniężny systemowych, małżonek pokrywa niewielki procent - czyli bzdury piszesz "A co do ko\nkubinatów,to nie kazdy chce brac ślub," jak nie chce to niech nie wyciąga łapy po cudze pieniądze "I dlatego wielu ludzi oszukuje panstwo,bo nie moga legalnie postepowac." jak mu nie pasuje, to zawsze może z NFZ zawrzeć umowę ubezpieczenia - ale prościej kombinować i żyć na kosz innych

Gość hłe hłe hłe
@ kobietysą gorące96 w przypadku pełnoletnich renta co do zasady przysługuje osobom, które pracowały, dla niepracujących są zasiłki i zapomogi

Gość kręcą namiii
hłe hłe hłe ale jeżeli małzonek opłca wysoką skłądke zdrowotna,to znadnego doubezpieczenia niema i to samo by było w konkubinacie.anie kazdy konkubent to menel bez zarobku lub z niską płacą.

Gość wkurzona na maxxxa
ale ja wlasnie nie ubiegam sie o zadna pomoc, szpital mi zasugerowal takie rozwiazanie to skorzystalam skloro sie nalezalo. nigdy nie prosilam o zadna pomoc finansowa mopsu, utrzymuje sie sama wiec czemu mieszasz mmnie z blotem i oskarzasz o wyludzenia?tak sie akurat zlozylo ze nie dalam radz pojsc na wizyte w mup z powodu chorobz a nie bylam swiadoma ze bedzie to mialo az takie skutki, moja wina:( gdybym wiedziala to pewnie z goraczka bym na czterech sie powlokla do urzedu....

Gość wkurzona na maxxxa
sa i renty socjalne, ale czasem takie renty zabieraja w nadziei ze np reka noga lub nerka odrosnie.mi jakos nie odrosla mimo ze mnie ozdrowili:D mam za to na stale orzeczona niepelnosprawnosc w stopniu umiarkowanym i p[rzyznany na stale zasilek pielegnacyjny z tego tytulu

Gość hłe hłe hłe
mało kto zarabia tyle, żeby jego składka pokrywała 2 ubezpieczenia, żona nie jest objęta z mocy prawa, należy ją zgłosić ("doubezpieczyć") - poza tym zasadą jest, że pełnoletni płaci za siebie, a jak ktoś chce to może za dziecko opłacić składkę na podstawie umowy, nie napisałem, że konkubinat to menelstwo, ale życie na koszt innych i pretensje tak "szpital mi zasugerowal takie rozwiazanie to skorzystalam skloro sie nalezal" sławne "się należy - socjalizm pełną gębą, tylko jak trzeba płacić składki to już tylu chętnych nie ma tylko trzeba jeszcze spełnić kryteria, a autorka nie chce - tak się przyjęło,z ę płacący stawia warunki, a nie otrzymujący pomoc - nie chęć, to nie, chętnych jest bezliku; tak trudno zrozumieć, ze mamy najwyższy w UE procent ludzi nieczynnych zawodowo i korzystających ze wszelkich form pomocy państwowej i samorządowej? im wszystkim "się należy", a reszt ma zamknąć ryje i grzecznie na nich łożyć i broń Boże nie stawiać warunków jaśnie panom

Gość wkurzona na maxxxa
pewnie wg was to tez wyludzam

Gość wkurzona na maxxxa
oburzylo mnie po prostu, i samego zainteresowanwego tez, ze sugeruje mu sie ze ma za mnie placic.ja tez nie chcialabym placic za obca osobe skoro ona ma prawo do pomocy a nie zerowac na mnie

Gość wkurzona na maxxxa
mops mnie ubezpieczyl i dzieki mu za to, tylko po co mi te nieprzyjemnosci z wycioaganiem czyjegos peselu i dziwne aluzje

Gość hłe hłe hłe
"sa i renty socjalne, ale czasem takie renty zabieraja w nadziei ze np reka noga lub nerka odrosnie" renty socjalne nie są za brak kończyny, tylko z tytułu braku środków do życia i prawa do renty z FUS, wiec ręka nie odrośnie, ale dochody mogą wzrosnąć, choćby w wyniku ślubu lub życia z kimś lepiej sytuowanym w jednym gospodarstwie domowym one nie są obowiązkową zapomogą - na zasadzie nie ma ręki to jest 300 zł (choć są pewne "taryfikatory") - lecz pomocą, gdy bliscy nie mogą pomóc, w przypadku autorki najwidoczniej nie ma podstaw do udzielenia pomocy - więc SIĘ NIE NALEŻY

Gość hłe hłe hłe
osoba zamieszkująca w jednym gospodarstwie domowym, to nie jest obca osoba w świetle prawa skoro was stać, to znaczy, że pomoc nie jest potrzebna i powinna trafić tam gdzie na prawdę nie ma możliwości finansowych, a jak chcesz, to się dostosuj i odpowiadaj na pytania - po to są, żeby przynajmniej kilku cwaniaków odsiać

Gość hłe hłe hłe
po PESELu sprawdzą dochody, poza tym mają OBOWIĄZEK zbierać informacje o sytuacji domowej beneficjenta pomocy,z przyczyn wyżej podanych

Gość wkurzona na maxxxa
no skoro osoba jest bezrobotna i nie ma jej kto pomoc, a jest niepelnosprawna ale renta jej sie nie nalezy, to spoko.rente mi odebrano kiedy jeszcze nie pracowalam i faktycznie nie mialam zadnych dochodow .ale coz, niewazne.na pytania odpoweidzialam wszytskie, podpisalam dokumenty, ale moge mowic tylko za siebie i skladac swoje papiery a nie osoby trzeciej, ktora sie do zadnego obowiazku wobec mnie nie poczuwa.

Gość wkurzona na maxxxa
sluchaj gosc nie jest nawet u mnie zameldowany nie znam jego dochodow nie utrzymuje mnie.jak bylam w szpitalu to nikt z nim nawet gadac nie chcial jako wlasnie z osoba obca. nawet w kodeksie cywilnym konkubent nie ma prawnego obowiazku lozyc an konkubine czy cokolwiek jej oplacac, np pobytu w szpitalu.wiec mopr nie mogl od niego tego wymagac.czy arczej-nie powinien, bo i tak robia, co chca. a gdzie ustawa o ochronie dobr osobowych?gdybym sie starala o zapomoge ktora ma pojsc na wspolne gosp domowe to calkiem co innego, skoro obn tez byz z tego korzystal powinien im dostarczyc zaswiadczenia o dochodach itp. a skoro to moje ubezpieczenie co on do tego ma.

Gość wkurzona na maxxxa
a propos renty to jest ciekawe bo jak bylam na studiach i mialam dochod ze stypendium to renta byla, w wysokosci 534 zl bodajze, a jak skonczylam studia i zostalam bez kasy i bez pracy to rente tez mi zabrali.heheh gdzie tu logika

Gość wkurzona na maxxxa
ostatnio socjalna nanmawiala mnie by zlozyc ponownie wniosek o rente soc. odmowilam bo uznalam ze skoro mojstan zdrpwia sie nie pogarsza i moge pracowc to byloby nie fair uzyskac orzeczenie o calkowitej niezdolnosci do pracy.a ona na to ze moze mi sie zawsze pogorszyc i zeby korzystac. ale ja tak nie chce.widzicie jakie absurdy???

no własnie o to chodzi...wiekszosc korzystajacych z pomocy to sciemniacze, degeneraci i lenie. a jak nie dostana z ops lub dostana za malo to pracownicy socjalni źli...autorko, sorry za tych nieudacznikow, nie chodzilo mi o ciebie tylko ogolnie. domyslam sie ze masz niepelnosprawnosc z zespolu ds. orzekania o niepelnosprawnosci, ktory co prawda rozdaje niepelnosprawnosc z byle powodu ale nie czesto ida za tym jakies pieniadze. chcialam tylko zebys zrozumiala, ze zostalas potraktowana jak kazdy klient mopsu i w tym czego oczekiwali nie ma nic dziwnego. takze jeszcze raz powtarzam. po prostu ciesz sie z tego ze mops zalatwil sprawe za ciebie, bo uwierz mi ze nie musial biorac pod uwage twoje dochody. byla to ich dobra wola. wiec prosze przestac gadac na pracownikow socjalnych bo w wiekszosci to bardzo dobrzy ludzie!

Gość Aga*29**
Ja nie wiem dlaczego ludzie stwarzają problemy tam gdzie ich nie ma. Gdybyśmy nie oszukiwali siebie nazwajem to może i nie byłoby takich dziwinych ustaw gdzie jedna wyklucza drugą. jedno jest pewne. jeżeli są zasady to się nad nimi nie dyskutuje. Jeżeli ustawa jest tak a nie inaczej sformułowana- to się z nią nie dyskutuje. Ewentualnie podejmuje się inicjatywę, zbiera podpisy pod zmianą i znajduje kogoś kto ją poprze. Ale każdy wykonuje swoje czynności zgodnie z lietrą prawa i nie ma zmiłuj. Jeżeli mi się to nie podoba to dziękuję i radzę sobie sama. Proste.

Aga 29 dobrze mówi :) swoja droga tak gadacie na pracowników socjalnych a prawda jest taka ze nie macie pojecia o realiach tej pracy, nic nie wiecie o tym z jakimi problemami mierza sie ci ludzie i jak czesto sa bezradni. grupa zawodowa najbardziej narazona na wypalenie psychiczne.a co do przepisów to kazdy prac soc musi ich przestrzegac. wyjatków nie ma!

Gość defefefeff
miałam staz w mopsie , nie powiem by to byla bardzo ciezka praca niemniej jednak nie chcialabym pracowac tam dalej jako pelnoetatowy pracownik. wielu ludzi jest strasznie chamskich, maja postawe roszczeniowa, zrozumiec nie potrafia prostych rzeczy. Wchodzisz do srodowiska pelnego syfu, chorob i strach ze cos przyniesiesz...nie to nie było dla mnie...