Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Kiedy poznalyscie plec dziecka ?

Polecane posty

Witam ;) mam pytanie.. mianowicie kiedy drogie mamy poznalyscie plec dziecka ? Ja mam dzis wizyte u lekarza (18tc) i mam nadzieje ze mi zrobi usg a co za tym idzie moze poznamy plec dziecka :) do lekarza ide dopiero po 16 a juz siedze jak na szpilkach :)

U synka wiedzialam juz w 17 tygodniu ciazy,ze jest chlopcem.Natomiast z corka,lata temu,to byla masakra.3 usg i za kazdym razem mowili,ze chlopiec,2 tygodnie przed porodem,kiedy lezalam w szpitalu,okazalo sie ,ze jest dziewczynka:).Wiec o corci dowiedzialam sie w 34 tygodniu :)

Gość W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE
Bylam na usg genetycznym, i wtedy 912t3d) lekarz na 95 procent ocenił,że "chłopak", potwierdził to na 100 procent w 16t3d, potem w 19tc, w 16 i19 na usg (zwłąszcza 3d) wyraźnie było widać peniska i jąderka

ja poznalam pec dziecka w 19 tc. choc i tak w glebi duszy czulam co bedzie :)

Na genetycznym w 13 tygodniu dał 70 % potwierdził na połówkowym. Wtedy już dokładnie widziałam sama.

Mi lekarz powiedział w 13tc bodajże (na usg z przyziernością), ze wg niego będzie córcia :) Potwierdził w 18tc na 100% ;)

w pierwszej ciązy w 19 tc a w drugiej w 22 tc

Gość cradlee
w 12 tygodniu

Gość co tam u ciebie mea?
?

a nic... po staremu ;) młodej się nie spieszy :P

jutro idziesz na wywolywanie?

tak. jutro mnie kładą, ale czy wywołają od razu to nie wiem :(

to życzę powodzenia, jak będziesz juz w domu to napisz jak tam córeczka

Gość asefcasc csdasc
Mea, daj linka do kafeterii mężowi i poproś, żeby napisał czy to już :D

ja jestem w 21 tyg i nadal nie znam plci, bo maluch zaslania to co tam chowa...ale raczej dziewczynka, jutro na prenatalnych moze sie okaze :D

ja sie juz doczekac nie moge :D chociaz jak bylam w 12t i6 dniu na usg to odwrocil/a sie do nas pleckami i nie chcial/a z nami wspolpracowac :P zobaczymy jak bedzie dzisiaj :)od razu zapytam lekarza co jest grane ze nie tyje, waga stoi w mijescu i ruchow nadal nie czuje :(

Gość cradlee
zaklopotana- ale to Twoja pierwsza ciaza i zupelnie normalne, ze ruchy mozesz poczuc dopiero po 20 tygodniu, wiec nie masz sie czym martwic akurat, co do tycia, to ciesz sie raczej, bo utyc jeszcze zdazysz, roznie kobiety w ciazy tyja, co widac na kafe, jedne w pierwszych miesiacach, drugie w polowie, a trzecie dopiero pod koniec ciazy pozdrawiam

zaklopotana, ja pierwsz epowazne ruchy poculam teraz w niedziele a byl to 1 dzien 21 tyg! nie martw sie, choc wiem co onzacza to czekanie :P cierpliwosci, a waga...ile wazysz tzn ile przytylas? ja do 16 tyg to jakies 3kg... teraz na plusie jestem 4,5-5kg.:)

przed ciaza wazylam 62 kg max. ale to bylo zalezne od dni bywalo tak ze jadlam jak opetana a bylo tak ze potrafilam tydzien przeleciec tylko na obiadach wiec to byla moja waga ruchoma. w ciazy spadlam do 60 i waga non stop stoi w miejscu :D a co do ruchow to jestem strasznie niecierpliwa bo wydaje mi sie chociaz takie ''motylki'' moglabym juz czuc a tu nic :(

Gość Ja poznałam płeć w dniu
w którym urodziłam :)

oooo nie no do porodu to mysle ze sie dowiem :D z ojcem dziecka ustalilismy ze plec chcemy znac a rodzina i znajomi dowiedza sie w dniu porodu :)

No ja podobnie mam u siebie lezac to juz teraz zaraz chce choc malego kopniaczka poczuc a tu cisza i cisza... :/ lekarz ktory robil usg stwierdzil ze mam lozysko na przedniej scianie co tez moze amortyzowac ruchy :(

Gość fafafajek
Meaaa a ty nie na porodówce, o kurcze ale małej musi być dobrze w brzuszku