Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie zerknęłam;-)

11 stopni na dworze, a mama zakłada synkowi rocznemu czapkę uszatkę z miśkiem i

Polecane posty

rękawiczki:O Dziecko siedzi w wózku opatulone na maxa. Taki widok z okna przed chwilą rzucił mi się w oczy:D

Gość Olasamowola
Czapka powinna byc ale nieco lzejsza.

no pewnie, jakaś na wiosnę czy jesień, nie typowa zimówka natomiast tych rękawic, to już kompletnie nie rozumiem:O Mam oczywiście bez czapki w rozpiętym płaszczyku, takim typowo wiosennym;)

Gość a ja........
Ostatnio widziałam dziewczynkę w 30-sto stopniowym upale ubrana w sandały, sukienkę oraz gruba czapę zimowa...to dopiero przegięcie...

Gość zonaKraka
Mój przy takiej temperaturze chodził w rękawiczkach (takich cienkich, pięciopalczastych), rękawiczki na jesień miał zakładane wcześniej niż czapkę... NIe rozumiem tego czepiania się, też mnie to czasem śmieszy ale może dziecko akurat marznie?

oj też im współczuję;)

rękawice wcześniej niż czapkę? przecież ciepło "ucieka" zawsze "dołem" i "górą", czyli buty i nakrycie głowy to podstawa;)

Gość Izabelka......... ...:)
alez musi Ci sie nudzic. siedzisz w oknie i obserwujesz w co kto jest ubrany. Masakra...współczuje Twoim sąsiadom

Gość ja podobnie
mnie akurat nawet jak jest ciepło a wieje wiatr to brakuje czapki bo zwyczajnie marzne i ktos może mnie też w ten sposób ocenia, ze głupia jestem i w czapce chodzę jak cieplej weź się za jakąs robote a nie ludzi sledzisz

Gość miodowniczka
Ludzie przegrzewają swoje dzieci i dlatego tak często chorują...

Gość Autorko a ty sobie
tak siedzisz, patrzysz przez okno i wiesz jak jest w danej chwili na dworze...:D a skąd wiesz że dziecko ma rok? Może ma 10 miesięcy albo 15 ;)

Gość dhdhd
Mi babcia powtarzala aby nie rozbierac sie na pierwsze cieplo,tak robie i nigdy nie xboruje

EEE tam - to jeszcze nic. Lato - 28 stopni w cieniu, mój niemowlak w wózeczku w samym body fika bosymi nóżkami, a obok babka z dzieckiem przykrytym kocem. To dopiero jest masakra :-)

Gość jdhrtgsfdd
zaraz zszokuję cię ale ja tez chodzę jeszcze w czapce

Gość Izabelka......... ...:)
Autorka zapewne zna wsyztskich w swojej okolicy. W poprzedniej pracy miałam taka wspołpracownice. Wiedziała wsyztsko o wszystkich. Masakra jakas. Byłam w szoku jak można nie wiedziec co sie dzieje na świecie ale wiedziec co kto robi, z kim itp itd. Pewnie nawet wiedziała kto kiedy sobie pierdnie....

Gość aguleeeeeeek
pozatym jest zminy i silny wiatr .... dodatkowo nasuwa mi się myśl, iż nie wszyscy są już zaopatrzeni w wiosenne ubrania, szczególnie dla dzieci ( czyt z zeszlego roku za małe) .................

Gość tysiąc500sto900
12:58 [zgłoś do usunięcia] a ja........ Ostatnio widziałam dziewczynkę w 30-sto stopniowym upale ubrana w sandały, sukienkę oraz gruba czapę zimowa...to dopiero przegięcie... x osttanio to chyba mózg zgubiłas :D

Ale ja sama noszę czapkę nadal tylko nie zimową;)

Moze nie kupiła jeszcze czapki wiosennej...a ta z jesieni jest pewnie za mała, albo jest przewrażliwioną matką, która uważa że lepiej jak jest za gorąco niż chociaż troche za zimno :p

ja zakładam rękawiczki bo mi zimno i mam gdzieś czy to kogoś szokuje. czapki nie noszę

Gość dgfdd
tak sobie, tobie gora to chyba nie tylko cieplo ucieklo, bzdury opowiadasz i idiotke z siebie tylko robisz mit o uciekaniu ciepla przez glowe zostal juz jakis czas temu obalony, a ty dalej, ze ziemia jest plaska

Gość wczoraj ja zamarzałam
a też niby ciepło było (a kurtka zimowa itd) zresztą, nie masz co robić tylko w oknie ślepiami się gapić? może akurat temu dziecku tak jest dobrze (skoro nei ryczy i nie grymasi to można tak sądzić)

Gość wandelkowa
Znowu wyległy idealne mamusie które są tak żałosne że jedyne co moga zrobić to obgadywać ludzi :D

Weź autorko pod uwagę, że dziecku, które siedzi w wózku jest trochę chłodniej niż osobie, która jednak się porusza. Moje dzieciaki jeszcze nigdy nie miały antybiotyku czy kaszlu (mają rok i dwa lata) i nie przegrzewam Ich, ale teraz pogoda jest najbardziej zdradliwa. Tu niby dosyć ciepło a wejdziesz gdzieś w jakąś dziurę i piździ, że szok. A ponadto też ubieram im teraz rękawiczki dlatego, że sama je noszę. Marzną mi ręce kiedy pcham wózek więc wychodzę z założenia, że dzieciakom też zimno w dłonie kiedy trzymają je na wierzchu. Nie popadajmy w przesadę, mamy ciągle zimę i jak to jest, że w lutym, marcu przy 10 stopniach wszyscy się już rozbierają bo gorąco a w październiku, listopadzie zaś się ubierają w płaszcze, czapki bo mróz trzaskający. A to ciągle 10 stopni.

nie słyszałam by ktoś zachorował, bo był bez rękawiczek więc nie rozśmieszaj mnie i nie opowiadaj bzdur:O natomiast bez czapki jak najbardziej - zapalenie zatok chociażby...

Gość fanka anka
Ja też swojej 2,5 założyłąm rekawiczki, miala zimne rączki to co ma marznąć bo zrobiło sie nieco cieplej?? U mnie dziś było 5 stopni, ja w czapce też chodze, wczoraj nie mialam i glowa mnie wieczorem bolała.

Gość jak to polskie
baby lubia wpierdalac sie w komus w nie swoje sprawy...

Gość MMM333
tak , ta pogoda jest zdradliwa na razie... mam dziś skutki wczorajszego spaceru w rozpiętej kurtce w postaci stanu podgorączkowego u malucha.