Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfhghgjjhjh

CZEMU KOPACZOWA ŁAMIE KONSTYTUCJE I NIE WPUSZCA GLIŃSKIEGO NA SALĘ PLENARNĄ

Polecane posty

Gość fhfhghgjjhjh
"Nie ma znaczenia b żadni posłowie nie powołują premiera... Geniuszu..." Ale teraz żeś dojebał... Kandydatura premiera jest głosowana przez Sejm i dopiero po uzyskaniu akceptacji przez posłow, potencjalny premier jest mianowany przez prezydenta Więc jak nie powołują? ;)

Gość fhfhghgjjhjh
" Na tej: http://www.ceneo.pl/529443 też nic nie ma.." Właśnie o tą pozycję mi chodziło. Zapraszam do księgarni, polecam. ;)

Kandydatura premiera jest głosowana przez Sejm i dopiero po uzyskaniu akceptacji przez posłow, potencjalny premier jest mianowany przez prezydenta Więc jak nie powołują? x x Ano tak, że powołują KANDYDATA a nie premiera... Geniuszu... Z tej złości już nie rozumiesz tego co sam cytujesz....:D

Dziękuję za zaproiszenie ale dyskutujemy tutaj a nie w księgarni. Ja to co napisałem potrafiłem uzasadnić. \Ty nie...

Gość 2345tytr
Przecież Gliński nie jest żadnym kandydatem, a przynajmniej nie jest nim oficjalnie. Dopiero startując w wyborach zostanie kandydatem na premiera. Póki co, jest takim samym obywatelem jak każdy z nas, a nie wyobrażam sobie, żeby ktos z ulicy mógł przemawiać w sejmie tylko dla tego, że chce zostać premierem...

Gość a kim jest Gliński?
Wkleiłam Skrzydłę w ostatnim poście na 1 stronie, Shatyn. xxx Prezydent może mianować sobie kogo chce, ale musi się liczyć, ze wotum ten rząd nie uzyska. Więc tak czy owak posłowie nikogo nie powołują.

Aaaa... Dziei. Ale tam nic na temat wystąpienia kandydata na premiera w Sejmie nie ma... Chyba że czegoś nie zauważyłem????

Gość fhfhghgjjhjh
"Dziękuję za zaproiszenie ale dyskutujemy tutaj a nie w księgarni. Ja to co napisałem potrafiłem uzasadnić. \Ty nie..." Nie moja wina, że bawisz się w wielkiego prawnika i mędrca dysponując tylko konstytucja RP ;) "I nawet nie powołuja a jedynie AKCEPTUJĄ.... Dla dokładności..." Powołują, bo wyrażają zgodę na pełnienie przez taką osobę funkcji konstytucyjnej... Obdarzają ją zaufaniem..

Nie moja wina, że bawisz się w wielkiego prawnika i mędrca dysponując tylko konstytucja RP x x Nie musze bawić się w prawnika żeby wiedzieć, że premiera powołuje tylko i wyłacznie prezydent...

Gość 2345tytr
1

Gość fhfhghgjjhjh
"Prezydent może mianować sobie kogo chce, ale musi się liczyć, ze wotum ten rząd nie uzyska. Więc tak czy owak posłowie nikogo nie powołują." Człowieku o czym ty pierodlisz????? Ty gadasz o pierwszym i 3 trybie powoływania rządu... Co to ma do instytucji konstruktywnego wotum nieufności???

Powołują, bo wyrażają zgodę na pełnienie przez taką osobę funkcji konstytucyjnej... Obdarzają ją zaufaniem.. x x OK. Podaj cytat z Konstytucji który wskazuje na taka rzecz to ci przyznam rację...

Gość fhfhghgjjhjh
"OK. Podaj cytat z Konstytucji który wskazuje na taka rzecz to ci przyznam rację..." Ale co mam ci cytować, jeśli głosują za czyjąś kandydaturą większością to znaczy, że powołują takową osobę do pełnienia funkcji konstytucyjnej a nominacja przez prezydenta rp to jedynie usankcjonowanie woli sejmu...

Wszystkie takie rzeczy reguluje Konstytucja./ Podaj odpowiedni fragment a nie swoje interpretacje...

Art. 154. Prezydent Rzeczypospolitej desygnuje Prezesa Rady Ministrów, który proponuje skład Rady Ministrów. Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów wraz z pozostałymi członkami Rady Ministrów w ciągu 14 dni od dnia pierwszego posiedzenia Sejmu lub przyjęcia dymisji poprzedniej Rady Ministrów i odbiera przysięgę od członków nowo powołanej Rady Ministrów. x x Dla matołków: x Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów

Gość fhfhghgjjhjh
"Prezydent Rzeczypospolitej desygnuje Prezesa Rady Ministrów, który proponuje skład Rady Ministrów. Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów wraz z pozostałymi członkami Rady Ministrów w ciągu 14 dni od dnia pierwszego posiedzenia Sejmu lub przyjęcia dymisji poprzedniej Rady Ministrów i odbiera przysięgę od członków nowo powołanej Rady Ministrów." Nie zapomnij wspomnieć, że ten kandydat jest ustalany przez pozytywna większość sejmową w drodze negocjacji między ugrupowaniami...

Nie zapominam ale: x Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów

Gość Fghjk
Jak zwykle konstytucja nie obowiazuje pisiorow,nieuki nigdy nie potrafia sie dostosowc

Gość fhfhghgjjhjh
"No i widzisz... Próbowałaś udawac prawnika i ci nie wyszło. Przeproś i spadaj..." Mógłbym napisać to samo ;) "Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów" Się czepił słówka powołuje... Ale niech ci będzie: powołanie- dotyczy najwyższych organów państwowych mianowanie- szczególny tryb nawiązania st. pracy dotyczący pewnych grup zawodowych

No i gdzie cytat o tym, że kandydat na premiera, niebędący posłem może przemawiac w Sejmie? :D

Gość fhfhghgjjhjh
"ak zwykle konstytucja nie obowiazuje pisiorow,nieuki nigdy nie potrafia sie dostosowc" Z tobą przygłupie nie rozmawiam, to nie wcinaj się :)

Mógłbym napisać to samo x x Bo???? Jakiś konkret??? Czy tylko ci się znowu zdaje? :D

Gość fhfhghgjjhjh
" No i gdzie cytat o tym, że kandydat na premiera, niebędący posłem może przemawiac w Sejmie?" Nie mówiłem o cytacie tylko treści wywiedzionej z komentarza..

Gość fhfhghgjjhjh
"Bo???? Jakiś konkret??? Czy tylko ci się znowu zdaje?" Tak naprawdę gówno wiesz... Tylko wklejasz cały czas treść Konstytucji ;)

Gość a kim jest Gliński?
"Człowieku o czym ty pierodlisz????? Ty gadasz o pierwszym i 3 trybie powoływania rządu... Co to ma do instytucji konstruktywnego wotum nieufności???" upierasz się że posłowie powołują prezesa rady ministrów. i tego to tyczyło

Acha... Czyli o swojej interpretacji komentarza... Wszystko jasne... A nie doszłaś w ten sposób do tego że Ziemia jest płaska a nie okrągła? :D:D:D

Tak naprawdę gówno wiesz... Tylko wklejasz cały czas treść Konstytucji x x Bo się odwołuję do konkretów... I dlatego wklejam... A nie opowiadam bajek jak ty. Przypomnę, że np prawnicy w sądzie często powołują się na KK... Czy KC...

Gość fhfhghgjjhjh
"A nie doszłaś w ten sposób do tego że Ziemia jest płaska a nie okrągła?" Nie bo to nie geografia... "upierasz się że posłowie powołują prezesa rady ministrów. i tego to tyczyło" Ja pierdolę, dobra nie odzywaj się, bo szkoda czytać... ;)